زهرا یوسفنژاد در گفت و گو با ایسنا گفت: به بیان دیگر برای شروع و ادامه مصرف مواد زمینه های رشد ناسالم و آسیب پذیری های ویژه ای لازم است که بنیان آن در درون نظام خانواده و سپس در اجتماع ریخته می شود.
وی افزود: در زمینه وابستگی به مواد، عوامل گوناگون روانشناختی، اجتماعی، خانوادگی و زیست شناختی درگیر هستند، اما هیچ یک از آنها به تنهایی نمی توانند پیش بینی کننده ابتلای فرد به وابستگی به مواد باشند.
یوسف ادامه داد: اختلالات مصرف مواد نتیجه فرآیندی است که در آن عوامل متعددی که روی هم اثر متقابل دارند بر شروع و تداوم رفتار مصرف مواد تأثیر می گذارند، هر چند اثرات یک ماده خاص در این فرآیند نقش مهمی ایفا می کند، اما تمام افرادی که به یک ماده وابسته می شوند، اثرات آن را به صورت یکسان تجربه نمی کنند و مجموعه عوامل مشابهی روی شروع و تداوم مصرف مواد در آنها تأثیر نمی گذارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این نقش عوامل مختلف در فرآیند اعتیاد متفاوت است. برای مثال چنین تصور می شود که دسترسی به مواد، پذیرش اجتماعی و فشار همتایان در شروع مصرف مواد تأثیر دارند، اما عوامل دیگری نظیر شخصیت و خصوصیات زیستی فرد احتمالاً در نحوه ادراک اثرات ماده و میزان ایجاد تغییرات مغزی در اثر تداوم مصرف ماده دخالت دارند.
وی تصریح کرد: اثرات خاص یک ماده می تواند عامل تعیین کننده اولیه در پیشرفت مصرف ماده به وابستگی باشد.
انتهای پیام
نظرات