• یکشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400111007358

عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز:

اردیبهشت ۱۴۰۱ شیراز میزبان کنگره ناباروری است

اردیبهشت ۱۴۰۱ شیراز میزبان کنگره ناباروری است

ایسنا/فارس عضو هیئت علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه شیراز اعلام کرد که بیست و دومین کنگره بین‌المللی انجمن ناباروری ایران ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در این کلانشهر برگزار می‌شود.

محمد ابراهیم پارسانژاد یکشنبه ١٠ بهمن در یک کنفرانس خبری به تشریح جزییات برگزاری کنگره بین‌المللی انجمن ناباروری ایران پرداخت و با بیان اینکه این رویداد علمی یک سال در میان در تهران و شهرستان‌ها برگزار  می‌شود، افزود: شیراز برای دومین بار میزبان این رخداد علمی تخصصی خواهد بود.

رئیس بیست و دومین کنگره بین‌المللی انجمن ناباروری ایران با بیان اینکه این انجمن در سه حیطه فعالیت دارد و حدود ۱۱۰ مرکز ناباروری را در کشور پوشش می‌دهد، گفت: رشته زنان با گرایش ناباروری جنین شناسی و ایمن شناسی، اورولوژی، زیر مجموعه جنین شناسی و سلول‌های بنیادی و ایمن شناسی در این کنگره مد نظر است.

حدود ۵ میلیون زوج نابارور نیازمند به درمان داریم

پارسانژاد با اشاره به وجود سه شاخه اصلی در فعالیت انجمن ناباروری از جمله زنان، جنین شناسی و زیر گروه جنین شناسی، گفت: در کل ایران ۱۲ تا ۱۵ درصد از کل زوج‌ها نابارور هستند و حدود ۵ میلیون زوج نابارور نیازمند به درمان داریم و در شیراز هم به نسبت جمعیت به همین صورت ۱۲ تا ۱۵ درصد است.

او هدف از برگزاری این کنگره را حمایت از زوج‌های نابارور و حمایت از رشته، اساتید و پزشکان این حرفه ذکر و خاطرنشان کرد: مراکز ناباروری در ایران کم نیست و ۱۱۰ مرکز داریم و طبیعی است که باید با هم گفتمان و اشتراک مباحث داشته باشند.

عضو هیئت علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه شیراز همچنین از سخنرانی صاحبنظران این حوزه از چند کشور خارجی در این کنگره خبر داد و گفت: درصد ناباروری به صورت نسبی زیاد تغییر نکرده است اما چون جمعیت زیاد شده، ناباروری هم بیشتر شده است.

پارسانژاد خاطرنشان کرد: براساس آمارها، تقریبا سه دهه پیش(۱۳۷۳)، در ناباروری تفاوتی با کشورهای غربی داشتیم و در کشورهای غربی مشکلات لوله‌ای رحم بیشتر از ایران بود که ناشی از بیماری‌های جنسی بود، اما مشکلات تخمدانی در کشور ما بیشتر بود که به علت عدم تخمک گذاری و پیر شدن زودرس تخمدان بوده است.

او ادامه داد: در حال حاضر مشکلات تخمدانی به صورت پیری زودرس تخمدان زیاد مشاهده می‌شود. حسب همین موضوع مباحث زیادی مانند آلودگی محیط، تغذیه خاص، ریزگردها، قرار گرفتن در معرض امواج از موبایل و... همگی می‌تواند در بروز این مهم دخیل باشند اما در عین حال نمی‌توان قاطعانه گفت که شیوع این بیماری در قدیم یا جدید بیشتر بوده است.

دکتر عالمتاج صمصامی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز  و دبیر کمیته اجرایی این کنگره نیز گفت: مقالات و سخنرانی‌های ارائه شده در این رویداد علمی آموزشی، در قالب یک کتابچه، تدوین و منتشر می‌شود. 

صمصامی با بیان اینکه این روزها با موارد زیادی از زنانی که دارای اشکال در ذخیره تخمدان زودرس هستند مواجهیم، گفت: البته افزایش ناباروری در آقایان هم مشاهده می‌شود که تغییرات سبک زندگی و تغییرات غذایی از عوامل آن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha