• شنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400110906108
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

/کتاب و کتابخوانی/

خداحافظ گاری کوپر، طنزی نقادانه به سیاست و جنگ

خداحافظ گاری کوپر، طنزی نقادانه به سیاست و جنگ

ایسنا/خراسان رضوی رمان خداحافظ گاری کوپر نوشته نویسنده فرانسوی رومن گاری است که با بیانی تند جنگ و برخی مسائل اجتماعی و سیاسی را مورد نقد قرار می‌دهد.

رمان خداحافظ گاری کوپر نوشته‌ رومن گاری است که نخستین‌ بار در سال ۱۹۶۵ میلادی منتشر شده است. نویسنده در این رمان ماجرای پسری ۲۱‌ ساله به نام لنی را روایت می‌کند که در زمان جنگ ویتنام و برای فرار از خدمت در ارتش از سرزمین مادری خود، آمریکا،‌ می‌گریزد و به دنبال رویایش در کوهستان‌های سوییس می‌رود و اسکی در برف‌های آلپ را ابزاری برای آرامش خود می‌داند.

این جوان در طول مسیر حرکت خود با مسائل و مشکلاتی مواجه می‌شود و با استفاده از عقل و منطق خود از آن‌ها عبور می‌کند. 

شخصیت اصلی این رمان سعی دارد که از بند اجبار رهایی یابد و چگونه زیستن را می‌داند اما هرگز عشق و محدودیت‌های که برای او ایجاد می‌کند را در نظر نگرفته است. 

با توجه به این‌که آمریکا درگیر جنگ با ویتنام است؛ از این رو رومن گاری نقدهایی همراه با طنزی سیاه نسبت به شرایط و موضوعات موجود نیز بیان می‌کند. این کتاب با محوریت موضوعاتی مانند جامعه، سیاست، روابط، فرهنگ و اخلاقیات مرسوم نوشته شده است.

این کتاب ماجرایی بسیار جذاب دارد که عطش آگاهی از ادامه ماجرا را در مخاطب ایجاد می‌کند. کتاب خداحافظ گاری کوپر یکی از مشهورترین کتاب‌های نویسنده فرانسوی، رومن گاری، به شمار می‌رود.

این رمان با بیانی و تند و نگرشی نقادانه نوشته شده که این نوع روایت در بخش اول آن بیشتر به چشم می‌خورد. در این بخش بیشتر با دیدگاه‌ها و فلسفه ذهنی لنی آشنایی پیدا می‌کنیم و در بخش دوم این کتاب شخصیت دیگری به نام جس نیز به داستان اضافه می‌شود که او نیز دیدگاه‌هایی ویژه دارد.

در این بخش بحث‌هایی با موضوعات مختلف میان دانشجویان شکل می‌گیرد و وقایعی رقم می‌خورد که با قوانین شخصی لنی در تناقض است.

این رمان با جملاتی هوشمندانه، زیبا و هنرمندانه زندگی انسان امروزی را به تصویر می‌کشد و مفاهیم را همراه با طنزی جذاب و ظریف بیان می‌کند. این کتاب در دوره‌ای از زمان منتشر شده که همزمان با برخی از جنگ‌ها و شرایط سیاسی و اجتماعی بوده و لذا به سبب هم‌ذات‌پنداری که ایجاد می‌کند مورد توجه جوانان آن دوره قرار گرفته است.

در قسمتی از این کتاب آمده است:

از اصول معتبر زندگی لنی یکی این بود که هر وقت با چیزی مخالف بود بگوید موافقم. چون کسانی که عقاید احمقانه‌شان را ابراز می‌کنند اغلب بسیار حساسند. هر قدر عقاید کسی احمقانه‌تر باشد کمتر باید با او مخالفت کرد.

باگ می‌گفت حماقت بزرگترین نیروی روحانی تمام تاریخ بشر است. می‌گفت باید در برابر آن سر تعظیم فرود آورد، چون همه جور معجزه‌ای از آن ساخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha