• پنجشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400110705308
  • منبع : نمایندگی گیلان

چشم امید کشاورزان بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور به حمایت دولت

چشم امید کشاورزان بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور به حمایت دولت

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: چشم امید کشاورزان بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور برای توسعه نوسازی شالیزارها به حمایت دولت است.

مسعود اسدی پرور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان رشت برزگترین شهرستان برنج خیز کشور است و شخم زمستانه در پنج درصد از اراضی شالیزاری این شهرستان انجام شده است، اظهار کرد: میزان شخم زمستاه در استان گیلان ده درصد است و به دلیل کمی بارش شاهد کاهش شخم زمستانه نسبت به میانگین استانی هستیم.

وی بیان کرد: به همه کشاورزان شهرستان رشت توصیه می کنیم با توجه به شرایط جوی موجود برای انجام شخم زمستانه وارد شالیزارهایشان شوند و از آب باران های موجود برای انجام شخم زمستانه استفاده کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: برای اینکه تولید برنج برای شالیکاران صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد باید میزان تجهیز و نوسازی این اراضی سرعت بیشتری بگیرد. تاکنون از ۶۲ هزار هکتار اراضی شالیزاری شهرستان رشت فقط ۱۴هزار هکتار تجهیز شده اند و برای مابقی پول و اعتبار لازم در دست نیست تا تجهیز و نوسازی اراضی باقی مانده آغاز شود.

اسدی پرور خاطرنشان کرد: در حال حاضر مطالعات تجهیز و نوسازی ۵۰۰۰ هکتار از شالیزارهای رشت انجام شده است و به محض تامین اعتبار لازم از سوی هیات دولت تجهیز این اراضی شالیزاری آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: طبق مصوبه دولت کشاورزان برای طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهایشان باید ۱۵درصد در هزینه ها مشارکت کنند اما از آنجایی که میزان مالکیت سطح شالیزارها در شهرستان رشت بسیار کم است کشاورزان قادر به پرداخت این هزینه نیستند و از هیات دولت انتظار داریم برنجکاران رشتی را از پرداخت این هزینه معاف کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت با بیان اینکه یکی دیگر از حمایت های دولت از شالیزارهای شهرستان رشت می تواند احیای آب بندانهای شهرستان رشت باشد، ادامه داد: شهرستان رشت ۱۸۳۰هکتار آب بندان دارد که در دوسال اخیر ۳۵۰هکتار آب بازسازی شده است و اگر همه آب بندان های شهرستان رشت احیا شوند خواهیم توانست برای ۴میلیون متر مکعب آب مورد نیاز تولید برنج ماندگاری ایجاد کنیم.

وی افزود: بتونی کردن انهار یکی دیگر از راهکارهایی است که می تواند کمک قابل توجهی به کشاورزان رشتی کند و با بتونی شدن انهار راندمان آب برای تولید برنج ۴۰درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

اسدی پرور به کاهش دخیره آب سد سفید رود در سال جاری نسبت به سال گذشته در پشت سد سفید رود اشاره کرد و گفت: ضروری است دولت برای کشاورزانی که زمین شان در انتهای سد سفید رود قرار دارد و ممکن است امسال با تنش آبی مواجه شوند از هم اکنون بیمه اجباری بگذارد و خود دولت پرداخت هزینه این بیمه را برعهده بگیرد و به جای پرداخت جسارت در پایان کار از همین ابتدا به فکر بیمه خسارت برنجکاران رشت به خصوص در بخش های لشت نشا و خشکبیجار باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha