به گزارش ایسنا، "احیای کارخانه کیوان همدان"، "شروع به کار مجدد کارخانه کیوان"، افزایش تولید کارخانه کیوان"، "فعالیت کارخانه کیوان پیش از پایان ضربالعجل رئیس قوه قضاییه" و "رونق کیوان به دست قاضیالقضات" از جمله تیترهای خوشحال کنندهای بود که طی ماههای گذشته نوید بخش فعالیت دوباره این کارخانه خوشنام همدانی بود. اما شیرینی این اخبار بیشتر شبیه رویایی بود و چرخهای کیوان را آنطور که باید روشن نکرد.
کارخانه کیوان همدان ۱۲ سال پیش با واگذاری به بخش خصوصی در مسیر رکود قرار گرفت. آن روزها وقتی خبر رسید سرمایه گذار شرکت موفق داروگر، کارخانه را خریداری کرده کسی فکر نمیکرد شیرینی کیوان به تلخی تبدیل میشود و سالیان سال هم ادامه پیدا میکند چرا که انتظار از واگذاری واحدهای تولیدی به بخش خصوصی رونق اقتصادی و رشد بیشتر آن است نه در جا زدن. اما از همان روز، قدیمیترین کارخانه همدان در سرازیری افتاد و دیگر به روزهای اوج خود برنگشت.
جدا از اینکه نمیدانیم نیت سرمایه گذار از خرید این واحد تولیدی چه بود و به چه قیمتی آن را خریداری کرده بود اما خوب میدانیم از گود خارج کردن این کارخانه، بیکار کردن صدها نیرو، دلواپسی و نگرانی خانوادههایی که غم نان داشتند و ناامید شدن کارگرانی که موهایشان را در کیوان سفید کرده بودند انتظاری نبود که از واگذاری آن به بخش خصوصی میرفت.
پس از مدتها تعطیلی، نوزدهم اردیبهشتماه سال جاری رئیس وقت قوه قضاییه در سفر خود به همدان از کارخانه تعطیل شده کیوان بازدید و دستور پیگیری رفع مشکل و فعالیت مجدد آن را صادر کرد. همچنین در خبرها آمد که با دستور حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی مبنی بر رفع موانع تولید و فعالسازی مجدد این کارخانه صنایع غذایی، رایزنیها با متولیان امر انجام و مواد اولیه تهیه و یکی از خطهای تولید کارخانه راهاندازی شد.
مدیرعامل کارخانه کیوان نیز با بیان اینکه به هیچ عنوان کیفیت کالاهای خود را تغییر ندادهایم و حتی بالاتر از حد استاندارد در حال تولید هستیم، گفت: توقع ما از مسئولان استانی و کشوری حمایت از تولید است تا نیروهای خود را به چندین برابر افزایش دهیم، همچنین عدم تأمین مواد اولیه منجر به تعطیلی کارخانه کیوان شده بود که این مواد اولیه تهیه شد و حالا با حداکثر امکانات تولید را آغاز کردهایم.
هشتم خردادماه امسال محمدرضا عدالتخواه، رئیس کل دادگستری استان همدان از رفع موانع موجود بر سر راه کارخانه کیوان و آغاز به کار مجدد این کارخانه خبر داد. به گفته وی در کمتر از یک ماه از سفر رئیس قوه قضاییه جلسات متعددی در این زمینه با حضور مالک کارخانه و مسئولان استانی برای برطرف شدن موانع تولید تشکیل شده است.
عدالتخواه همچنین بیان کرد: مالک کارخانه متعهد شده خط تولید با ۱۰۰ کارگر شروع به کار کند و پیش بینی کرده تا پایان خرداد برای ۱۰۰ نفر دیگر نیز فرصت شغلی جدید ایجاد شود. همچنین پس از پیگیریهای لازم و رایزنیهای مکرر با متولیان امر، مواد اولیه تهیه و در مرحله نخست خط تولید کارخانه راه اندازی شده است، همچنین با انجام برآورد اولیه پیش بینی میشود تا پایان خرداد ماه با راه اندازی خطوط بعدی این واحد تولیدی، برای کارگران بیشتری نیز فرصت شغلی جدید ایجاد شود و میزان محصول تولیدی نیز افزایش یابد.
سیزدهم آذرماه سال جاری، ظاهر پورمجاهد؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با تاکید بر ضرورت انجام تعهدات کارخانه کیوان، گفت: به مالک این واحد تولیدی یک ماه فرصت داده شده تا تعهد خود در زمینه اشتغال و تولید واحد مذکور را به حد استاندارد برساند.
به گفته وی این مهلت، آخرین فرصتی است که از سوی استاندار همدان برای واحد مذکور تعیین شده است و چنانچه به چرخه تولید بازگردد مورد حمایت و پشتیبانی قرار خواهد گرفت و در غیر اینصورت با هماهنگی دستگاه قضایی خلع ید خواهد شد.
پورمجاهد با اشاره به اینکه مالک این واحد تولیدی در بازدید رئیس قوه قضاییه مکلف به افزایش ظرفیت و میزان اشتغال شد که تاکنون به تکالیف خود عمل نکرده است، گفت: همانگونه که از تولیدکنندگان حمایت میکنیم با کسانی که تظاهر به این امر کرده و در کار تولید خلل ایجاد کنند نیز برخورد خواهیم کرد.
در ادامه پیگیری وضعیت فعلی کارخانه کیوان احمدحسین فلاحی؛ نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ایسنا گفت: کارخانه کیوان مشکل مدیریتی دارد و در نامه به دادستان کل کشور از ایشان درخواست کردم مالک کارخانه خلع ید مدیریتی شود.
وی ادامه داد: مالک این واحد تولیدی ۱۶ شرکت دیگر هم دارد و نمیتواند به وضعیت کارخانه رسیدگی کند بنابراین درخواست داریم خلع ید شود و باید کارخانه را اجاره بدهد چرا که کارخانه کیوان سرمایه مملکت و ظرفیت کامل اشتغالزایی در استان محسوب میشود که خوابیده است.
فلاحی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی ظرفیت اشتغال تا ۷۰۰ نفر را دارد، افزود: بعد از سفر رئیس قوه قضاییه قرار شد ظرفیت کارخانه افزایش یابد و بر اساس شنیدهها ۲۰ نفر اضافه شده است و به ۹۰ نفر رسیده است اما ظرفیت کارخانه بسیار بیشتر است.
به گفته نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی به مدار تولید برگشتن کارخانه کیوان در اشتغالزایی استان نقش بسزایی دارد، از طرفی این کارخانه روزگاری کالایی تولید میکرد که برند کشوری بود و در حال حاضر با این همه ظرفیت مغفول مانده است.
وی تصریح کرد: بر اساس اصل ۴۴ اینکه کارخانه با چه قیمتی واگذار شده یک بحث است و اینکه اینگونه رها شده یک بحث دیگر است، از طرفی اینکه سرمایه کشور از بین برود قابل قبول نیست و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.
فلاحی در ادامه مطرح کرد: کارخانه کیوان با ۷۰ تا ۱۰۰ کارگر مشغول به فعالیت بود و اگر اخیرا تعطیل شده باشد به دلیل مشکلات مواد اولیه است که باید حل شود چرا که کارخانههای مشابه آن فعال هستند، همچنین اگر مشکلات قانونی وجود دارد باید رفع شود.
وی با بیان اینکه پیگیر احیای این ظرفیت اشتغالزایی مهم در استان هستیم، مطرح کرد: همدان به چنین واحدهای تولیدی نیاز دارد و باید در راستای تامین ۵۷ هزار شغل در استان از این ظرفیت استفاده شود.
به گزارش ایسنا، کارخانه کیوان که قدمتی ۵۰ ساله دارد یکی از ۱۸ هلدینگ داروگر در کشور است و زمانی با محصولات کام، شکلات تافی و کامک یکی از برندهای معروف در کشور بود. روند رو به افول این واحد تولیدی سالهاست آغاز شده و پس از گذشت مدتها همچنان معطل و نیمه فعال است در حالی که این واحد تولیدی سرمایه عظیمی است که میتواند در راستای رونق تولید به کمک استان بیاید و بار بخشی از ظرفیت اشتغال همدان را به دوش بکشد.
انتهای پیام
نظرات