• سه‌شنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400110503301

برگزاری همایش یکروزه جنگ ترکیبی در دانشگاه آزاد شیراز

برگزاری همایش یکروزه جنگ ترکیبی در دانشگاه آزاد شیراز

ایسنا/فارس همایش یکروزه‌ای با عنوان "جنگ ترکیبی" ویژه اساتید و مدرسان دانشگاه‌های آزاد سراسر استان فارس، به همت بسیج اساتید دانشگاه آزاد شیراز، برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه آزاد شیراز، رئیس سازمان بسیج اساتید استان فارس در همایش "جنگ ترکیبی" تاکید کرد که جنگ‌های ترکیبی در پارادایم مدیریت جهادی بسیار تاثیرگذار بوده و نقشی تعیین کننده دارد.

محسن جاجرمی‌زاده ر همایش یک روزه "جنگ ترکیبی" ضمن برشمردن نسل‌های مختلف از جنگ، جنگ‌های نسل چهارم را جنگ‌هایی با استفاده از واحدهای کوچکتر، چابکتر و غیرخطی برشمرد.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه آزاد فارس، جاجرمی‌زاده گفت: در نسل چهارم فضای جنگ به فضای شبکه و ارتباط همه جانبه تبدیل شده و جنگ بر سر فرهنگ و مطالبات ارزشی نقش آفرین، شکل می‌گیرد.

این استاد دانشگاه توضیح داد که در نسل چهارم از جنگها، انحصار جنگ از دست دولت‌ها خارج شده و کنشگران غیردولتی برپایه جنگ فرهنگ‌ها به میدان می‌آِند و در این رویارویی، کنشگران دولتی به حتم شکست خواهند خورد.

جاجرمی زاده، نسل پنجم جنگ های امروزی را نتیجه تکامل روند جهانی سازی دانست و گفت: این نسل از جنگ‌ها، همان جنگ ترکیبی یا شناختی و نتیجه تکامل روند جهانی‌سازی است که طی آن ساختارهای نوین اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فراملی ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان بسیج اساتید فارس، حملات سایبری، روش جنگیدن اقتصادی، دیپلماتیک، حمایت از ناآرامی‌های محلی و وجود نیروهای نظامی نامنظم را از ویژگی‌های جنگ ترکیبی دانست.

او صحنه اصلی و مرکز ثقل جنگ ترکیبی یا هیبریدی را ایدئولوژی ، طرز فکر و کاربر روز اذهان مخاطبان بیان و اضافه کرد که تئوریسین‌های این نسل از جنگ برای تشریح ویژگی‌های آن از تئوری آشوب یا نظم غائی استفاده می‌کنند.

رسانه تنها ابزار انتقال پیام نیست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز ضمن بیان ویژگی‌های جنگ شناختی، گفت: در حالیکه غرب از رسانه به عنوان ابزار مهم در تحکیم حاکمیت استفاده می‌کند و همه خدعه‌های خود را برای بحث مدیریت ادراک مردم و تحکیم این حکمرانی به کار میگیرد، برخی در داخل هنوز رسانه را فقط ابزار انتقال پیام می‌دانند.

دکتر محمدرضا قائدی توضیح داد: تفاوت جنگ شناختی با عملیات روانی و جنگ نرم در اینست که، تاپیش از این رسانه‌ها ابزاری یکسویه برای انتقال اخبار و اطلاعات به سمت مخاطب بود و مخاطبان هم صرفا مصرف کننده این اطلاعات بودند اما در جنگ شناختی، مخاطبان نیز تاثیرگذارند و دیتاهای بزرگی را منتقل میکنند که باعث مدیریت ادراک می‌شود.

قائدی گفت: در پدیده جنگ شناختی به دلیل سیال بودن تکنولوژی و انتقال سریع این تکنولوژی به کشورهایی همچون ایران ،غرب به شدت آسیب پذیر شده است و این نکته مهم است که در فرآیند جنگ شناختی اثرگذاری بر ذهن ها با استفاده از همان امکانات قبلی میسر است و نیاز به تهیه امکانات جدید نیست.

استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: در حال حاضر در کشور جنگ شناختی به سوی ناامیدکردن مردم و توده های اقشار مردم روی آورده است، زیرا حوزه شناختی پیچیده و مبهم موضوع را مطرح کرده و بدین وسیله به شکل غیرمستقیم هدف را به مخاطب القا می‌کند.

در این نشست یک روزه مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با بیان نکاتی از گوشزدهای خداوند متعال در قرآن کریم مبنی بر داشتن بصیرت و دقت و بینش برای افراد، گفت: اگر بینش و بصیرت و شناخت در اذهان مردم به درستی شکل نگیرد، امکان استفاده دشمن از ابزارهای جنگ شناختی برای وارونه جلوه داده وضعیت، بسیار است.

ایمان خنشا، اضافه کرد که در فرآیند جنگ شناختی یا ترکیبی، جایگاه ظالم و مظلوم و قاتل و مقتول، می‌تواند با تاثیرگذاری رسانه جابه جا شود.

رئیس بسیج اساتید واحد شیراز در خصوص برگزاری این همایش یک روزه گفت: این همایش همزمان به دو صورت حضوری و برخط برای اساتید و همچنین مسئولین کانون های بسیج اساتید واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس برگزار شد و تنی چند از استادان حوزه رسانه و تحلیلگران سیاسی دیدگاه‌ها و نظرات خود را در باره وجوه مختلف جنگ ترکیبی یا شناختی بیان کردند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha