• سه‌شنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400110503091
  • خبرنگار : 71474

عضو اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد

یک راهکار برای کاهش حجم نقدینگی

یک راهکار برای کاهش حجم نقدینگی

یک عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: با اجرایی شدن طرح تامین مالی زنجیره‌ای شاید با یک سوم حجم نقدینگی مورد نیاز، زنجیره به طور کامل بچرخد و از حجم آن به طور کل کاسته شود.

محمدرضا نجفی منش، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با ایسنا، درباره مزایای طرح تامین مالی زنجیره‌ای گفت: طرح تامین زنجیره‌ای از سوی اتاق بازرگانی حدود ۷ یا ۸ سال پیش ارایه شد. حتی درباره آن با بانک و وزارتخانه هم صحبت‌هایی به میان آمد، اما در آن مقطع از زمان چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

وی در ادامه بیان کرد: طرح تامین مالی زنجیره‌ای درخصوص خودرو از قطعه‌ساز تا مشتری را در برمی گیرد. زمانی که یک خودروساز درصدد خرید مواد اولیه برمی آید، پول آن را از بانک دریافت می‌کند و پول فوق بابت این مسئله خرج می‌شود و وقتی قطعه را به مجموعه‌ساز تحویل می‌دهند با سیستم الکترونیکی بانکی میزان وام سازنده به مجموعه‌ساز انتقال می‌یابد و در واقع همان تسویه وام صورت می‌گیرد و قطعه‌ساز دوباره می‌تواند برای خرید مواد اولیه اقدام کند و این روند تا زمانی که خودرو به دست مشتری می‌رسد، پیش می‌رود.

 رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران در این خصوص اظهار کرد: با این روش شاید با یک سوم حجم نقدینگی مورد نیاز، زنجیره به طور کامل بچرخد و از حجم آن به طور کلی می کاهد. یعنی زمانی که قطعه‌ساز، تولید را انجام می‌دهد و آن را به مجموعه‌ساز تحویل می‌دهد، این کاربه همین شکل جلو می رود ویکی از مزیت‌های آن تاثیر بر سرعت تولید است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: اثر این کار بیشتر از همه بر گردش‌ کار تولید است و تولید به شکل واقعی خود انجام خواهد شد. یعنی زمانی این کار عملیاتی می‌شود که پول گرفته و تبدیل به کالا شده است و چنانچه پول گرفته شده و به کالا مبدل نشود، دو مرتبه از بانک نمی‌توان مابه‌ازای آن را دریافت کرد. درواقع ریال در نظر گرفته شده به طور مستقیم بدون هیچ نوسانی وارد تولید می‌شود. با این روش  در اعطای تسهیلات و اخذ منابع هم شفافیت به وجود خواهد آمد.

نجفی‌منش دراین رابطه افزود: چنانچه چنین مکانیزمی راه‌اندازی شود که اکنون دو وزارتخانه بانی شده‌اند تا زنجیره‌های فوق به هم اتصال یابد، نتیجه خوبی را برای مجموعه تولید و صنعت به دنبال خواهد داشت. علاوه براین از این طریق دسترسی بنگاه‌های اقتصادی به منابع بانکی تسهیل خواهد شد، زیرا این کار زنجیره‌وار انجام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha