به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، اخیراً چیزهای زیادی در مورد نانوبادیها شنیدهایم که عمدتاً به دلیل استفاده از آنها در درمان بیماری کووید-۱۹ بوده است.
محققان در ماه مه سال ۲۰۲۱ یک درمان جدید مبتنی بر نانوبادی قابل استنشاق را توسعه دادند که میتوانست از طریق دوزهای بسیار کم از ویروس کووید-۱۹ پیشگیری کند و در صورت ابتلا آن را درمان کند. اگرچه این روش هنوز در مراحل اولیه و پیش بالینی است، اما این امید را ایجاد کرد که دانشمندان بتوانند به طور اساسی روش جلوگیری از ویروسهای تهاجمی را در سطح اجتماعی متحول کنند.
سپس محققان در ماه اوت ۲۰۲۱، نانوبادیهای جدیدی را یافتند که میتوانند عفونت کروناویروس را مسدود کرده و سنبلههای آن را در حالت غیرفعال قفل کنند. همانطور که میدانیم، کروناویروسی که بیماری کووید-۱۹ را ایجاد میکند، با استفاده از پروتئین سنبله و گیرنده سلول میزبان به سلولهای میزبان انسان راه پیدا میکند و نانوبادیهای مصنوعی جدید این فرآیند را مختل خواهند کرد.
اکنون محققان در حال کار بر روی آزمایشهای نانوبادی برای شناسایی همه گونههای شناخته شده و حتی ناشناخته ویروس "ابولا" هستند. آنها پادتنها یا آنتیبادیهای تکدامنهای معروف به نانوبادیها را برای استفاده در برابر پنج گونه ابولا مهندسی کردند و سپس از همان آنتیبادیها برای شناسایی ششمین گونهای که تاکنون ناشناخته بود، استفاده کردند.
یک آنتی بادی تک دامنه(sdAb) که به عنوان نانوبادی نیز شناخته میشود، یک قطعه از آنتیبادی است که از یک دامنه آنتیبادی متغیر مونومری تشکیل شده است.
"دانیل باوش" مدیر بخش تهدیدات نوظهور و امنیت جهانی بهداشت در بنیاد غیرانتفاعی تشخیصهای نوآورانه که در این مطالعه دخالتی نداشته است، میگوید: رویکرد تلاش برای یافتن آنتیبادیهای حفاظت شده که بر روی گونههای مختلف به کار گرفته میشوند، کاربرد زیادی دارد.
تیم تحقیقاتی از شترهای لاما برای تولید این نانوبادی استفاده کردند. اگر نام این حیوان آشنا به نظر میرسد، به این دلیل است که یک ترکیب آنتیبادی مبتنی بر لاما قبلاً برای خنثی کردن ویروس کووید-۱۹ استفاده شده است.
در این مورد، دانشمندان پروتئینهایی از پنج ویروس شناخته شده ابولا را به یک جفت لاما تزریق کردند. سپس آنتیبادیهایی را که حیوانات در پاسخ به این عمل تولید کردند، جدا کردند و توالییابی کردند.
این مطالعه دانشمندان را قادر ساخت تا دو نانوبادی را شناسایی کنند که به سختی به هر پنج نوکلئوپروتئین متصل و به توسعه نانوبادیهایی منجر میشوند که میتوانند انواع ویروس ابولا را شناسایی کنند.
گام بعدی در این فرآیند مبتکرانه اکنون آزمایش این است که آیا نانوبادیها میتوانند برای تولید درمانهای ضد ویروسی علاوه بر تشخیص، بیشتر مهندسی شوند یا خیر.
انتهای پیام
نظرات