اسماعیل افشاری در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه احداث سد برای جلوگیری از هدررفت آبهای سطحی در مناطق مختلف انجام میشود، اظهار کرد: ساخت سدهای بزرگ علاوه بر تامین آب شرب، کارکردهای دیگری همچون جلوگیری از بروز سیلاب، تامین آب مورد نیاز بخش صنعت و حتی در برخی مناطق تولید برق را نیز به همراه دارد.
وی افزود: در شهرستانهای ماهنشان و ایجرود دو سد بلوبین و مراش با سرجمع مخزن حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب در حال احداث است که برای جلوگیری از سیلابهای فصلی و ذخیره نزولات جوی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و این سد میتواند برای چهار شهر و حدود ۲۲۰ روستا آب شرب مطمئن تامین کند.
این مسئول ادامه داد: در سفر اخیر رئیسجمهور به استان زنجان، اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی برای پایان پروژههای مراش و بلوبین اختصاص یافت که در صورت مشخص شدن بانکها، میتوان با تزریق اعتبار تخصیص یافته پروژههای بلوبین و مراش را تا دو سال آینده به اتمام رساند.
افشاری تصریح کرد: ۹۰ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی، ۶ درصد شرب و ۴ درصد در صنایع مصرف میشود و کاهش بارندگی به ذخیره آب پشت سدها تاثیر گذاشته و شاهد کاهش چشمگیری در ذخیره پشت سدهای استان و حتی سفرههای آب زیرزمینی هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان یادآور شد: سالانه تقریباً ۱۰۰ میلیون اضافهبرداشت از سفرههای آب زیرزمینی داشتیم اما مصرف امسال به ۲۲۰ میلیون مترمکعب رسیده که تقریباً دو برابر میانگین مصرف سالیانه است و این امر موجبات فرونشست دشتها و خسارت وارده به زیرساختها اعم از راهآهن و جادهها و ... را فراهم میسازد و امیدواریم که در شرایط خشکسالی با برنامهریزی و مصرف درست و برداشت حداقل از سفرههای آبزیرزمینی، برای نسلهای آینده آب مطمئنی تامین شود.
انتهای پیام
نظرات