• یکشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400110301800
  • خبرنگار : 71654

تعویق ۱ روزه بازگشت کپسول "اسپیس‌ایکس" به زمین

تعویق ۱ روزه بازگشت کپسول "اسپیس‌ایکس" به زمین

با تاخیر یک روزه، کپسول باری شرکت اسپیس امروز به سمت زمین بازمی‌گردد و ناسا این عملیات را به طور زنده پخش خواهد کرد.  

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت اسپیس‌ایکس بازگشت کپسول باری خود را به دلیل نامناسب بودن شرایط جوی در محل فرود، با دست‌کم یک روز تاخیر از روز شنبه ۲۲ ژانویه به روز یکشنبه ۲۳ ژانویه موکول کرد. اکنون قرار است این محموله در ساعت ۱۰:۴۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۱۰ به وقت تهران) از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا شده و به سمت زمین بازگردد.

محموله باری دراگون CRS-۲۴ قرار بود در روز شنبه از ایستگاه فضایی جدا شده و اوایل صبح دوشنبه به زمین بازگردد. با این وجود به گفته‌ی اسپیس‌ایکس، شرایط بد جوی در محل احتمالی فرود کپسول در خلیج مکزیک در سواحل فلوریدا باعث به تاخیر افتادن این ماموریت شد.

کارگو دراگون سال گذشته در روز ۲۱ دسامبر به فضا پرتاب شد و به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید و اکنون پیش از جدا شدن از ایستگاه فضایی بین‌المللی با ۴۹۰۰ پوند محموله و تجهیزات پر خواهد شد. این محموله شامل آزمایش‌های علمی مانند میکروسکوپ تصویربرداری نوری است که برای آزمایش ماده در مقیاس میکروسکوپی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر آن نتایج یک مطالعه در مورد استفاده از ذرات نانو برای ساخت مواد جدید و نتایج یک مطالعه در مورد چگونگی واکنش بدن انسان به محیط ریزگرانشی ایستگاه فضایی با این کپسول به زمین خواهد آمد.

پخش زنده بازگشت این محموله نیز به روز یکشنبه ۲۳ ژانویه موکول شده است. این پخش زنده ساعت ۱۰:۱۵ به وقت منطقه زمانی شرقی ۱۸:۴۵ به وقت تهران در وب‌سایت ناسا آغاز می‌شود و کارگو دراگون در ساعت ۱۰:۴۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۱۰ به وقت تهران) از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا می‌شود. لحظه فرود این محموله به آب‌های اقیانوس پخش نخواهد شد.

دراگون تنها فضاپیمایی است که می‌تواند محموله‌های حاوی آزمایش‌های علمی را از فضا به زمین و به دست محققان برساند زیرا تمام فضاپیماهای مشابه دیگر هنگام فرود به جو می‌سوزند. از دراگون‌ها اغلب برای حمل نمونه‌های بیولوژیکی استفاده می‌کنند که باید به سرعت به یک مرکز علمی منتقل شوند.

فرود در اقیانوس اطلس امکان انتقال سریع نمونه‌ها به مرکز فضایی کندی ناسا در ساحل فلوریدا را فراهم می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha