• شنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400110200901
  • خبرنگار : 71505

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران اعلام کرد

افزایش ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال به کرونا

افزایش ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال به کرونا

فرمانده عملیات مقابله با کرونا استان تهران با تأکید بر لزوم تزریق دوز سوم واکسن کرونا، در عین حال از افزایش ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال به علت این بیماری خبر داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: روند رو به رشد مراجعین سرپایی و سرپایی های مثبت که به عنوان یکی از زودرس‌ترین شاخص ها قلمداد می‌شود، باید مورد توجه قرار گیرد. معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز بین افزایش بیماران سرپایی و بستری ها فاصله وجود دارد که البته این موضوع در سویه اُمیکرون متفاوت است.

وی افزود: مدل عمومی کشور و استان تهران میزان ایستایی بستری و فوتی را نشان می دهد. البته در برخی استان ها روند رو به کاهش است اما میزان سرپایی در تهران همانند یزد رو به افزایش است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که زمان محدودی برای مدیریت این موضوع وجود دارد لذا باید آماده باش سیستم بهداشتی را در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: شرایط موجود شکننده قلمداد می شود لذا نباید آمار ایستایی فوتی ما را گول بزند و بی تردید باید امیکرون را جدی بگیریم چرا که با تأخیر تغییرات به ما منتقل می شود بر همین اساس باید بحث های مراقبتی به ویژه رعایت شیوه نامه های بهداشتی را مد نظر قرار بدهیم.

فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران با اشاره به مطالعات انجام شده و نتایج مقالات معتبر در خصوص تفاوت سویه دلتا با اُمیکرون گفت: هر چند که مقایسه نسبی است اما مطالعات نشان می دهد میزان مرگ و میر در سویه اُمیکرون نسبت به دلتا ۹۱ درصد کمتر و میزان بستری در اُمیکرون ۷۰ درصد نسبت به سویه دلتا کاهش بیشتر دارد. همچنین در حوزه ابتلای شدید اُمیکرون ۵۳ درصد کمتر از سویه دلتا بوده و ۷۳ درصد شانس بستری در بخش مراقبت های ویژه در اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است ولی میزان سرایت پذیری اُمیکرون ۶۴ درصد بالاتر از دلتا است.

وی تأکید کرد: بی تردید تکمیل واکسیناسیون کادر اداری و کودکان بالای ۱۲ سال و تزریق دوز سوم می تواند تأثیر بسیاری داشته باشد. در تهران و کشور میزان ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال افزایش داشته که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

وی ادامه داد: ۴۳ درصد کودکانی که در حال حاضر به دلیل کووید ۱۹ بستری شده اند فاقد بیماری های زمینه ای بودند در حالی که این موضوع در گذشته متفاوت بود. این نتایج مطالعاتی است که در داخل کشور انجام شده است.

وی افزود: ردیابی و تست در جامعه با توجه به سرایت پذیری بالای اُمیکرون در حال حاضر خیلی مفهومی ندارد چرا که با سرعت بسیار زیادی این سویه منتشر می شود. بر همین اساس باید برخی موارد همچون تهویه را که از اهمیت بسزایی برخوردار است مورد توجه قرار دهیم. هم تهویه طبیعی و هم تهویه مصنوعی، باید در همه دستگاه ها از جمله آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد.

زالی ادامه داد: باید بیماریابی و تست ها را به سمت مراکز تجمعی و بزرگ همچون مدارس، پادگان ها و... هدایت کنیم که می تواند تأثیر زیادی داشته باشد. همچنین تزریق دوز سوم واکسن بسیار مهم است. در حال حاضر آمار تزریق دوز سوم نسبت به واکسیناسیون دوز اول و دوم در کشور بسیار پایین است. بر همین اساس نیاز به ترغیب و بسیج عمومی برای افزایش مشارکت در تزریق دوز سوم داریم. همچنین در مراکز مراقبتی و مراکز جامع سلامت ماسک های موجود کافی نیست و ممکن است پرسنل مبتلا شوند لذا ترجیحا باید از ماسک های N۹۵ و اگر در دسترس نبود ترجیحا از دو ماسک استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha