• سه‌شنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400102821168
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

/کتاب و کتابخوانی/

خوانش «تنها گریه کن» در مشهد

خوانش «تنها گریه کن» در مشهد

ایسنا/خراسان رضوی کتاب تنها گریه کن، روایت زندگی اشرف سادات منتظری، مادر شهید محمد معماریان با حضور اکرم اسلامی، نویسنده کتاب، در مشهد معرفی و خوانش شد.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، در این نشست که در کتابخانه مرکزی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تنها گریه کن روایتی مادرانه از صبر، بردباری و فداکاری یک مادر شهید به قلم نویسنده جوان ادبیات پایداری و دفاع مقدس است؛ نویسنده‌ای که قلمش مورد تحسین مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.

وی ابراز امیدواری کرد تمام این عرض ارادت‌ها به ساحت مقدس شهدای اسلام در قالب برگزاری برنامه‌هایی این‌چنینی زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی(عج) و حرکت به سمت مسیر دولت حضرت قائم(عج) باشد.

حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد، سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی، در این نشست گفت: کتاب تنها گریه کن سرشار از واگویه‌ها و دل‌گویه‌هایی است که با جان و دل بخشی از مردمان این جامعه تولید و منتشر شده است.

وی با اشاره به فرموده خداوند خطاب به پیامبر اسلام(ص) مبنی بر اینکه شب‌ها به نافله و راز و نیاز بپرداز تا به مقام محمود برسی، عنوان کرد: ۲ نکته مهم و قابل توجه در مساله مقام محمود مطرح می‌شود. نکته اول اینکه مدیران باید در کنار ماموریت‌های فرهنگی و مدیریتی خود همراه با عمل، فناوری، نوآوری و تلاش برای خدمتگذاری به مردم به جنبه‌های معنوی و پرورشی کار خویش نیز توجه ویژه داشته باشند و نکته دوم این است که مقام محمود به معنای مقام حمل شده بوده و در قرآن کریم تنها یک بار از مقام محمود یاد شده است. در سوره حمد می‌خوانیم دنیا ساحتی است تا انسان در آن شکرگزار خداوند باشد. این یعنی زندگی انسان باید آینه تمام‌نمای خدایی باشد. در واقع انعکاس زندگی انسان باید در راه خدا و جلب رضایت خداوند باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه درجه اعلای مقام محمود مختص به پیامبران و به واسطه مقام معصومیت و عصمت آنان است، بیان کرد: علامه طباطبایی می‌گوید که می‌توان درجات پایین‌تر مقام محمود را در شهدا دید. کتاب تنها گریه کن نمایانگر مقام محمود در زندگی انسان‌های معمولی است. شهید محمد معماریان اگر بندگی مخلصانه در راه خدا نداشت، در زندگیش این اتفاقات رقم نمی‌خورد. زندگی خدایی این شهید باعث شد مادر، روای، اکرم اسلامی، نویسنده، مقام معظم رهبری تغریظ کننده و ما مروجان و ناشران این کتاب باشیم.

وی انقلاب اسلامی و حرکت تاریخی امام خمینی(ره) را پیش و بعد از انقلاب اسلامی را میدانی برای زیست مومنانه خواند و افزود: شهیدان معظم به بهترین وجه ممکن توانسته‌اند به این زیست‌مومنانه دست پیدا کنند. در واقع می‌توان گفت تنها دستاورد شهدا پیروزی در جنگ نبود، بلکه آنان با حرکت و شهادت خود مدیریت زندگی امروز جامعه را در دست دارند و کتاب تنها گریه کن سندی قاطع و معتبر بر این مساله است.

گنابادی‌نژاد همچنین به خوانش بخشی از تغریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب پرداخت: با شوق و عطش، این کتاب شگفتی‌ساز را خواندم و چشم و دل را شست‌وشو دادم. همه چیز در این کتاب، عالی است؛ روایت، عالی؛ راوی، عالی؛ نگارش، عالی؛ سلیقه‌ تدوین و گردآوری، عالی، و شهید و نگاه مرحمت سالار شهیدان به او و مادرش در نهایت علو و رفعت. هیچ سرمایه‌ معنوی برای کشور و ملت و انقلاب برتر از این‌ها نیست. سرمایه‌ با ارزش دیگر، قدرت نگارش لطیف و گویایی است که این ماجرای عاشقانه‌ مادرانه به آن نیاز داشت. از نویسنده جداً باید تشکر شود. 

اکرم اسلامی، نویسنده کتاب تنها گریه کن، روایت زندگی اشرف سادات منتظری، مادر شهید محمد معماریان در این نشست گفت: آرزوی من رسیدن این کتاب به دست مقام معظم رهبری بود اما تصور نمی‌کردم این اتفاق بیفتد و مورد توجه ایشان نیز قرار بگیرد. اگرچه معتقدم این حسن توجه و لطف شامل حال مادر شهید است.

وی در رابطه با علت نام‌گذاری کتاب با عنوان تنها گریه کن، عنوان کرد: این آخرین خواسته محمد از مادر است. در آخرین مکالمه شهید با مادرش می‌گوید «این آخرین دیدار ماست و این رفتن برگشتی ندارد. ما مادر و فرزند هستیم و من دوست دارم شما در غم فقدان من صبور و مقاوم باشید، البته نمی‌توانم بخواهم بی‌تابی و بی‌قراری نکنید، ولی اگر به اشک رسید در خلوت و تنهایی باشد. نمی‌خواهم کسانی که چشم دیدن انقلاب را ندارند از ناراحتی شما سوءاستفاده کنند».

اسلامی در رابطه با طرح روی جلد کتاب، گفت: این طرح یکی از نقاط اوج کتاب است. ترجیح من بیشتر در پرداختن به شخصیت و زندگی اشرف سادات منتظری است، بانویی که حتی اگر مادر شهید نبود، شخصیت منحصر به فردش ارزش آن را دارد که به زندگی و درک او از زندگی پرداخته شود. در برهه‌ای از زندگی اشرف سادات منتظری از ناحیه پا دچار مشکل می‌شود، به طوری که از تمامی مراسمات عزاداری ماه محرم و صفر باز می‌ماند. شبی خواب می‌بیند که دسته‌ای عزادار در کوچه هستند که همگی فرزندان خانواده‌های آن محله هستند که شهید شده‌اند. اشرف سادات با عصایی زیر بغل جلو می‌رود. شهید سعید آزادی می‌پرسد خدا سلامتی دهد اتفاقی افتاده؟ محمد می‌گوید مادر خوب است، چیز مهمی نیست. سپس شالی سبز که از زیارت امام حسین(ع) به همراه داشته بر بدن مادر می‌کشد و به پای او می‌بندد و مادر که از خواب بیدار می‌شود شال را بسته در دور مچ پای خود می‌بیند.

نویسنده کتاب تنها گریه کن بزرگترین خصیصه اشرف سادات منتظری را حرکت و ساکن نبودن او خواند و افزود: در زمانه‌ای که صحبت از حقوق زن و مرد است، بانویی بدون تحصیلات آکادمیک بدون هیچ توقع و انتظاری برای فراهم‌سازی شرایط به حرکت رو به جلوی خود در جامعه ادامه می‌دهد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در حاشیه این مراسم فرازی از کتاب توسط سید مسعود موسوی، دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی؛ احسان سیفی، رئیس اداره امور کتابخانه‌ها و کتابخوانی و محمدرضا بدیع‌زادگان، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان مشهد، خوانش شد.

در پایان ضمن تقدیر از اکرم اسلامی، نویسنده کتاب تنها گریه کن، مراسم امضای پوستر برنامه و کتاب نیز انجام شد.

انتهای پیام   

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha