به گزارش ایسنا به نقل از افق نیوز، هیتر بار، مسئول بخش زنان دیدهبان حقوق بشر در صفحه توییترش نوشته است که طالبان در دوحه وعده دادند که هیچ محدودیتی برای تحصیل دختران و حقوق زنان برای کار وجود نخواهد داشت.
خانم بار افزوده است: «آنها در 17 اوت در کابل همین را گفتند- سپس بلافاصله آن وعدهها را زیر پا گذاشتند.»
او همچنین گفتهاست که وعدهها و حرف طالبان «هیچ ارزشی ندارد».
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگو با آسوشیتدپرس ابراز امیدواری کرده که در سال جدید تحصیلی تمام مدارس دخترانه باز شوند. در حالیکه که پس از رویکار آمدن طالبان در بیشتر مناطق دختران بالای کلاس ششم از رفتن به مدرسه محروم شدهاند.
سخنگوی طالبان گفته که وزارت معارف در تلاش است در سال جدید تحصیلی تمام مدارس دخترانه را فعال سازد.
مجاهد آموزش دختران را مسالهای مرتبط به ظرفیت عنوان کرده و گفتهاست دختران و پسران در مدارس جداگانه خواهند بود.
وی افزوده: «بزرگترین مانع تاکنون یافتن یا ساختن خوابگاههای کافی است تا دختران بتوانند در حین رفتن به مدرسه در آنجا اقامت کنند. در مناطق پرجمعیت، داشتن کلاسهای درسی جداگانه برای پسران و دختران کافی نیست – ساختمانهای مدارس جداگانه مورد نیاز است.»
سخنگوی طالبان همچنین گفتهاست: «ما مخالف آموزش نیستیم.»
مقررات طالبان در مورد آموزش دختران تاکنون نامنظم بوده و از ولایتی به ولایت دیگر فرق میکند. دختران به جز در چند ولایت از ۳۴ ولایت کشور، اجازه بازگشت به کلاسهای درس بالاتر از ششم در مدارس دولتی را نداشتهاند. در کابل، پایتخت، دانشگاهها و کالجهای خصوصی بدون وقفه به کار خود ادامه دادهاند. اکثر این دانشگاهها و مدارس خصوصی کوچک هستند و دختران و پسران همیشه از هم جدا بودهاند.
اما ذبیحالله مجاهد گفته است: «ما تلاش میکنیم تا سال آینده این مشکلات را حل کنیم» تا مدارس و دانشگاهها باز شوند.
انتهای پیام
نظرات