• یکشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۰ / ۱۸:۳۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400102619530
  • خبرنگار : 71263

یکی از ثروتمندترین صادرکنندگان نفت جهان غیرقابل سکونت می‌شود

یکی از ثروتمندترین صادرکنندگان نفت جهان غیرقابل سکونت می‌شود

گرمایش جهانی باعث شده دما در سراسر جهان افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند اما کویت که یکی از گرم‌ترین کشورهای روی زمین است، به سرعت غیرقابل سکونت می‌شود.

به گزارش ایسنا، تلاش برای سوار شدن به اتوبوس در ایستگاه مالیه شهر کویت در تابستان می تواند غیرقابل تحمل باشد. حدود دو سوم از اتوبوسهای شهر از این محدوده عبور می کنند و برنامه‌های آنها قابل اطمینان نیست. دود حاصل از ترافیک سنگین هوا را پر کرده و سرپناه‌های کوچک تنها عده معدودی را جا می دهند. ده‌ها نفر زیر نور آفتاب می ایستند و برای در امان ماندن از تابش آفتاب سوزان، چتر به دست می‌گیرند. گرمایش جهانی باعث شده دما در سراسر جهان افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند اما کویت که یکی از گرم‌ترین کشورهای روی زمین است به سرعت غیرقابل سکونت می شود. در سال ۲۰۱۶ دماسنج‌ها دمای ۵۴ درجه را نشان دادند که بالاترین دمای ثبت شده در دنیا در ۷۶ سال گذشته بود. سال گذشته برای نخستین بار در ژوئن، چند هفته پیش از اوج گیری معمول گرما، دمای بالای ۵۰ درجه را نشان دادند. طبق اعلام سازمان دولتی محیط زیست، دمای هوا در قسمتهایی از کویت ممکن است در فاصله سال ۲۰۷۱ تا ۲۱۰۰ حداکثر ۴.۵ درجه گرم‌تر از میانگین تاریخی باشد که نواحی زیادی از این کشور را غیرقابل زندگی خواهد کرد.

برای حیات وحش هم اوضاع به همین دشواری است. در ماه‌های داغ تابستان لاشه پرندگانی که نتوانسته‌اند سرپناه یا آبی پیدا کند در سقف خانه‌ها مشاهده می شود. دامپزشکی‌ها پر از حیوانات اهلی مانند گربه‌ها هستند که افراد آنها را دم مرگ از گرمای شدید و کم ‌آبی بدن پیدا کرده‌اند. حتی روباه‌های وحشی هم صحرا را رها کرده و به شهرها می آیند که هنوز سرسبزی اندکی دارند؛ جایی که با آنها مثل یک آفت برخورد می شود.

برخلاف کشورهای دیگر از بنگلادش گرفته تا برزیل که تلاش می کنند بین چالشهای محیط زیستی با جمعیت زیاد و فقر گسترده توازنی برقرار کنند، کویت چهارمین صادرکننده بزرگ نفت عضو اوپک است. کویت با صندوق سرمایه دولتی که سومین صندوق سرمایه دولتی بزرگ دنیاست و بیش از ۴.۵ میلیون جمعیت، فاقد منابع لازم برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و تطبیق با سیاره گرم‌تر نیست اما با بی‌تحرکی سیاسی روبروست.

حتی همسایگان کویت که به صادرات نفت وابسته هستند، متعهد شده اند اقدامات اقلیمی قاطعانه‌تری انجام دهند. عربستان سعودی سال میلادی گذشته هدف صفر کردن آلایندگی‌ها تا سال ۲۰۶۰ را اعلام کرد. امارات متحده عربی صفر کردن آلایندگی کربن تا سال ۲۰۵۰ را هدف گذاری کرده است. با این حال این کشورها که در میان بزرگترین تولیدکنندگان سوختهای فسیلی مانده‌اند اعلام کرده‌اند تلاش می‌کنند اقتصادهایشان را متنوع کرده و در منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک‌تر سرمایه گذاری کنند.

در مقابل،  کویت در کنفرانس اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو (COP۲۶) که نوامبر گذشته برگزار شد، متعهد شد انتشار گازهای گلخانه‌ای را هفت درصد تا سال ۲۰۳۵ کاهش دهد در حالی که میزان آلایندگی‌ها باید ۴۵ درصد کاهش پیدا کند تا اهداف توافق اقلیمی پاریس که محدود شدن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه است، محقق شود. صندوق سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد دلاری کویت به سمت سرمایه گذاری در منابع پایدارتر روی آورده اما اعلام کرده که سوددهی همچنان اولویت اصلی این صندوق مانده است.

شیخ عبدالله الاحمد الصباح، مدیر سازمان دولتی محیط زیست کویت در کنفرانس COP۲۶ اعلام کرد کشورش مشتاق است از ابتکارهای بین‌المللی برای تثبیت اقلیم پشتیبانی کند. کویت همچنین متعهد شده است استراتژی کم کربن ملی را تا اواسط قرن جاری بکار گیرد اما اعلام نکرده است این استراتژی دربرگیرنده چه مواردی می شود و شواهدی اندکی از اقدام در این زمینه وجود دارد. اگرچه کویت در میان کشورهایی است که بالاترین سرانه انتشار دی اکسید کربن را در جهان دارند اما ایده رها کردن خودروهای بنزینی برای اکثر شهروندان کشوری که بنزین در آن از کوکاکولا ارزان‌تر است و شهرها برای اتوموبیل‌ها طراحی شده اند، بیگانه است.

مدرسه اقتصاد لندن که مطالعات جامعی از نظر وضعیت اقلیمی در کویت انجام داده است، دریافته است شهروندان مسن‌تر به فوریت این قضیه بدبین مانده‌اند و برخی از آنها از توطئه‌ای برای ضربه زدن به اقتصادهای منطقه خلیج فارس صحبت می کنند. در یک نظرسنجی عمومی، افراد بالای ۵۰ سال با طرحهای ساخت یک شبکه مترو مانند شبکه‌هایی که در ریاض و دوبی وجود دارند، مخالفت کردند. بخش خصوصی تغییرات اقلیمی را مشکلی می بیند که حل آن برعهده دولت است. شاید تا حدودی به این دلیل باشد که کویتی‌ها و شهروندان ثروتمند از اثرات افزایش دما مصون مانده اند. خانه‌ها، فروشگاههای بزرگ و خودروها به دستگاههای سرمایشی مجهز هستند و کسانی که متمول هستند، اغلب تابستان را در اروپا سپری می کنند. با این حال استفاده زیاد از سیستمهای سرمایشی، استفاده از سوختهای فسیلی را افزایش می دهد. وضعیت برای کسانی که نمی توانند از گرمای داغ فرار کنند به خصوص کارگران خارجی بسیار بدتر است. اگرچه دولت کار در فضای باز در ساعات اوج گرما در بعدازظهرهای ماه‌های داغ تابستان را ممنوع کرده است اما کارگران زیر آفتاب به کار مشغول هستند. نتایج مطالعاتی که سال گذشته در "ساینس دایرکت" منتشر شد، حاکی از آن بود که در روزهای فوق‌العاده گرم شمار مرگ و میر دو برابر می شود اما برای مردان غیرکویتی سه برابر می شود که احتمالا مربوط به کارگران کم دستمزد است.

طبق گزارش آژانس اعتبارسنجی فیچ ریتینگ، تغییرات دما در دهه ۲۰۴۰ و دهه ۲۰۵۰ تاثیر به شدت روی اعتبار کویت تاثیر منفی خواهد داشت. با این حال با وجود ریسکهای رو به رشد، کشمکش بین پارلمان منتخب و دولت منصوب شده از سوی خانواده حاکم بر کویت، پیشبرد اصلاحات در خصوص مسائل اقلیمی و موارد دیگر را دشوار کرده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، حتی اگر دنیا موفق شوند آلایندگی را به حد سریع کاهش دهند تا گرمایش جهانی فاجعه آمیز مهار شود، کشورها باید خود را با شرایط اقلیمی به شدت متغیر تطبیق دهند. کارشناسان می گویند برنامه کویت برای این که این کشور را قابل سکونت نگه دارد، به هیچ وجه کافی نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۱۷:۵۶

بروبابا گرمای خوزستان به۷۰ درجه میرسه تابستون تو میگی کویت

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۱۹:۲۹

خوشحال نباشید خودتون هم همینطور میشه کم کم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۱۹:۴۷

اگر ایران نخواهد هیچ جای نه گرم هست نه سرد

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۲۱:۵۷

... اول بروید علت گرمایش جهانی را بفهمید بعد بیاید ترجمه کنید علت گرمایش جهانی گرم تر شدن خورشید و کاهش لکه های خورشیدی است اصلا ربط محسوسی به کربن در اکسید ندارد

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۱:۲۴

ادرس مقاله و تحقیق را بنویس ....

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۲:۱۸

گازهای گلخانه ای هم در کنار افزایش چرخه فعالیت های خورشیدی در گرمایش جهانی نقش دارند ...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۲۳:۱۸

عالی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۲۳:۵۷

ای کاش من در کویت بدنیا میامدم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۰:۲۴

من وببرید اونجا میخوام ازگرما بمیرم "لطفآ"

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۱:۲۲

آیا مسولین جمهوری اسلامی اراده واطلاعی.از وضعیت کره زمین دارند...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۱:۲۴

این کشورثروتمنداینقدرازدرآمدهای نفتی وپتروشیمی توخزانه پول داره که میتوانه یک شهرجدید دیگه برای ساکنانش درست کنه ...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۱:۳۲

گرمترین نقطه جهان امیدیه خوزستان هستش نه کویت

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۲:۵۶

کویت هم جمعیتش کمه هم همیشه گرم بوده برای همین اشتباه فکر میکنن اما همه یادمونه تا ۲۰ ۲۵ سال قبل تابستونها میشد تو بالکن یا پشت بام خوابید چون هوا خنکتر بود و حتی تابستونا بارونم زیاد میومد پس گازای گلخانه ای خیلی تاثیر گذاشتن و باید باورش کرد

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۷:۵۳

پس یکم به فکر گرمای اهواز باشید به جای اینکه به دنبال کشور دیگر هستید گرمای ما تا 59 هم میرسه

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۰۹:۴۰

خدا درعوض به کشور ما بهترین آب وهوا ومنابع زمینی وروزمینی راداده،ولی متاسفانه د...هرروز استفاده مردم رامحدودترکرده،یعنی نعمت رایگان خدارا ازمردم گرفته تاجایی که مردم یک مترزمین نمیتوانندبخرندوچنان ایجادتورم شده که فقط رنگ فقررامی بینی،دلیل خشکسالی فقط قهرخداست

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۰:۰۰

اونا دیگه مجبورن بیان ایران زندگی کنن تو رفا و آسایش!!.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۲:۵۱

👍👍👍👍👍😂😂😂😂

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۰:۰۹

بهتر نبود به فکر خودمون باشیم تا کویت اینقدر پول دارن که آب و هوا رو تغییر میدن

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۱:۵۶

کاش اونجا بدنیا میومدم گرماشم مهم نیس برام

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۳:۱۷

تو بیا جنوب کشور کهنوج تا بفهمی گرما یعنی چی ...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۳:۵۰

.. ادم حسابی کدوم ایستگاه اتوبوس.... ادم حسابی تمام اشخاصی که داخل کویت هستند تمامشون دو سه تا دو سه تا ماشین دارند و تو روزهای تابستان از خونه هاشون بیرون نمیاند. یکم اول تحقیق کنید ...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۴:۰۷

هر جای دنیا کارگر ایرانی وجود داره من جمله کویت‌

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۳:۵۸

من چندبار تا حالا کویت رفتم با کشتی از گمرک خرمشهر.به شدت همه چی در دسترسه اونجا و اصلا گرما احساس نمیشه.ضمن اینکه همه بهترین ماشینها رو دارن سفارش خلیج و مخصوص گرما

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۲۱:۰۰

کاش ایران هم کویت بود چی میشد

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۱۷:۴۲

تهران خوبه

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۹ ۰۳:۲۳

اخ خدایا کاش منو اونجا خلق میکردی حاضرم تو گرمای ۷۰ درجه اونجا زندگی کنم حتمن آقایون فکر میکنن کویتیها بعدش میان ایران زندگی میکنن