فرشته میکائیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: میلیاریا روبرا، عرق سوز یا بثورات گرما نوعی اختلال پوستی است که با ضایعات خارشدار، غیرالتهابی و ناشی از انسداد مجاری غدد عرق همراه میشود و تنها نوزادان را درگیر نمیکند و بر بزرگسالان به خصوص در آب و هوای گرم و مرطوب نیز تأثیر میگذارد.
وی ادامه داد: بثورات گرمایی زمانی ایجاد میشوند که منافذ مسدود شده، عرق را در قسمت زیرین سطح پوست به دام انداخته باشند، در نتیجه چنین اتفاقی، نشانههای بیماری از تاولهای سطحی تا تودههای عمیق و قرمز تفاوت خواهند داشت، برخی از اشکال بثورات نیز لمس زبر دارند و با احساس خارش شدید همراه هستند.
میکائیلی با اشاره به اینکه این اختلال پوستی به طور معمول خود به خود برطرف میشود اما انواع شدت یافته آن نیازمند مراقبتهای پزشکی خواهند بود، عنوان کرد: با این حال بهترین راه برای تسکین شرایط مذکور، جلوگیری از تعریق بیشتر و کمک به خنکسازی پوست است.
این متخصص پوست و زیبایی گفت: در مورد بزرگسالان بثورات گرما بیشتر در چین و چروکهای پوستی و مناطقی که با لباس دچار اصطکاک میشوند، به چشم میخورند و در نوزادان نواحی گردن، شانهها و قفسه سینه مستعد ابتلا به میلیاریا روبراست.
وی ادامه داد: در مجموع علامت اصلی این اختلال پوستی چیزی نیست جز ضایعات کوچک قرمز رنگ به نام پاپول که تحریک شده و خارش دارند، این حالت ممکن است به طور همزمان در چندین نقطه مختلف از بدن فرد شروع شود.
میکائیلی در رابطه با انواع میلیاریا، گفت: خفیفترین شکل بثورات گرمایی تحت عنوان میلیاریا کریستالینا بر مجاری عرق در لایه فوقانی پوست تأثیر میگذارد، این مدل با تاولها و برجستگیهای شفاف پر از مایع که به راحتی شکسته می شوند، شناخته شده است.
این متخصص پوست و زیبایی بیان کرد: نوعی دیگر که عمدتاً در عمق پوست ظاهر و در برخی از موارد گرمای زبر خوانده میشود، میلیاریا روبرا نام دارد که اکثراً با خارش و برجستگیهای قرمز رنگ تفکیک داده میشود.
وی افزود: گاهی اوقات کیسههای حاوی مایع سرخ، ملتهب و پر از چِرک میشوند که به میلیاریا پوسچولوزا معروف هستند و شکل دیگری که شیوع کمتری دارد، میلیاریا پروفوندا نامیده میشود و لایه عمیقتری از پوست یعنی درم را درگیر میکند، در این مدل عرق به دام افتاده از غدد عرقی به داخل پوست نشت یافته و منجر به شکلگیری یک سری ضایعات محکم و گوشتی رنگ میشود.
میکائیلی با اشاره به اینکه هنوز مشخص نیست که مجاری عرق به چه علتی مسدود می شوند، عنوان کرد: عواملی در این امر دخیل هستند که ازجمله آنها میتوان به مجاری عرق نارس، آب و هوای گرمسیری، فعالیت بدنی، گرم شدن بیش از حد بدن و استراحت طولانی مدت در رختخواب اشاره کرد.
این متخصص پوست و زیبایی عنوان کرد: درمان اصلی در مواجهه با بثورات گرمایی، پوشیدن لباسهای سبکتر و پیشگیری از گرم شدن شدید بدن است، درمان فوری نواحی درگیر پوست نیز شامل استفاده از یک پماد موضعی تسکین دهنده مانند کالامین است و در بعضی از موارد ممکن است پودر تالک هم اثرگذاری مطلوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: از دیگر درمانهای پوستی که تاثیر مطلوبی از آنها دیده شده میتوان به فرمولاسیونهای حاوی منتول، کافور و کرمهای کورتیکواستروئیدی اشاره کرد، البته در هر صورت توصیه میشود که از فرمولاسیونهایی که بیشتر بر پایه آب و کمتر روغنی هستند، به منظور جلوگیری از انسداد بیشتر غدد عرقی توسط داروهای پوستی چرب استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات