• شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400102518473

مدیرعامل پتروشیمی شیراز:

بومی سازی ساخت کاتالیست ها در راستای استقلال صنعتی کشور است

بومی سازی ساخت کاتالیست ها در راستای استقلال صنعتی کشور است

ایسنا/فارس مدیر عامل  شرکت پتروشیمی شیراز، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های توسعه در راستای به کارگیری توان داخلی و برای گذر از مرحله تحریم و کسب استقلال ایران اسلامی تاکید و اضافه کرد: یکی از راهکارهای موفقیت دراین عرصه مشارکت دادن شرکت‌های پتروشیمی در مسیر ساخت کاتالیست های تولید داخل است.

امین امرایی در دومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست در صنعت پتروشیمی و پالایش نفت که به میزبانی شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو در جزیره کیش برگزار شد، افزود: رسیدن به خودکفایی و حمایت از تولیدات داخلی از تاکیدات مقام معظم رهبری و در راستای قوی تر شدن اقتصاد کشور است که باید به عنوان فصل الخطاب فعالیت های صنعتی و اقتصادی همواره مورد توجه باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از شرکت پتروشیمی شیراز، امرایی خاطرنشان کرد: بخش عمده­‌ای از ارزش افزوده ایجاد شده در مجتمع ­های پالایشی و پتروشیمی ناشی از فرایندهای تحت کاتالیستی بوده و به همین دلیل انتخاب و استفاده کاتالیست مناسب از مهمترین عوامل ایجاد ارزش­ افزوده  پایدار در این صنعت است.

وی با بیان اینکه تاکید بر تولید و بومی سازی تولید کاتالیست ها بخشی از زنجیره ارزش است که مسئولان و مدیران صنعتی کشور نیز بر آن تاکید دارند، گفت: دراین میان بنگاه ­های اقتصادی صنعت پتروشیمی و صنایع  پالایشگاهی می توانند؛ در تعامل با شرکت­ های توانمند دانش بنیان داخلی، برنامه ریزی و اقدامات لازم را برای تامین و تولید کاتالیست های مورد نیاز خود داشته باشند.

امرایی گفت: پتروشیمی در سال های اخیر متاثر از سیاست های جهانی شدن  و همچنین  ادغام زنجیره های تامین، تولید و فروش  بوده؛ در واقع پراکندگی منابع تولید شامل مواد اولیه، سرمایه ­های انسانی و مالی، تکنولوژی در مناطق مختلف از یک سو و از سوی دیگر بلوغ صنعتی کشور و شرکت­ های دانش بنیان در عرصه صنعت پتروشیمی سبب شده که در سال­ های اخیر همکاری­ های بین المللی بین کشورمان و شرکت ­های دانش بنیان برای دستیابی به مزیت مضاعف و تواما افزایش سهم بازار در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه  بومی سازی کاتالیست های مورد مصرف در صنایع کمتر از دو دهه قبل از سوی شرکت نفت و گاز سرو با تأمین کاتالیست های مورد نیاز کشور آغاز شد، گفت: شروع کار این شرکت در صنعت پتروشیمی با مشارکت فنی، مهندسی شرکت پتروشیمی شیراز در ساخت نخستین کاتالیست ریفرمینگ گاز طبیعی با بخار آب و بارگذاری آن در ریفرمر اولیه این شرکت بوده است.

براساس این گزارش، اکنون شرکت نفت و گاز سرو توانسته است قابلیت تأمین بخش عمده ای از نیازهای صنایع پتروشیمی را در خود ایجاد کرده و کشور را از واردات این کالاهای استراتژیک به میزان قابل توجهی بی نیاز کند.

در این همایش اطلاعات تخصصی به کارگیری از کاتالیست های شرکت نفت و گاز سرو در واحد متانول شرکت پتروشیمی شیراز توسط  زارعی کرد شولی ارائه شد و مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.

دومین همایش دوسالانه بومی سازی کاتالیست در صنعت پتروشیمی و پالایش نفت با رونمایی از سه محصول کاتالیست ایران‌ساخت برگزار شد. هم اکنون صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می‌توانند بدون نیاز به واردات این محصول به مسیر خود ادامه دهند.

این گزارش حاکسیت که در این مراسم که با حضور جمعی از مدیران و فعالان فناور صنعت نفت، گاز و پتروشیمی برگزار شد، دستاوردهای ایران‌ساخت و فناوری‌های بومی این حوزه معرفی شدند. بر این اساس، نسل جدید کاتالیست‌های سنتز متانول، پری ریفرمینگ، فرمالدهید تولیدشده توسط شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو، به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی تحویل داده می شود.

ایران با تولید ۱۴ میلیون تن متانول در سال، نقشی مهم در منطقه ایفا می کند و با رسیدن به سهم ۲۲ میلیون تن به یکی از تعیین کنندگان کلیدی تبدیل خواهد شد که برای استمرار حرکت در این مسیر، تولید کاتالیست ها نقشی مهم و کلیدی ایفا می کنند.

بر این اساس شرکت نفت و گاز سرو با شناخت این نیاز و در اختیار قرار دادن کاتالیست های ایران ساخت به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، ایران را در خودکفایی و رسیدن به جایگاه برتر در تولیدات منطقه و حضور در جمع برترین تولیدکنندگان این محصول راهبردی یاری کرده است و اکنون با شناخت نیازهای این صنعت و با تکیه به دانش و توانمندی داخلی، علاوه بر این سه کاتالیست ایران ساخت جدید، تولید دیگر کاتالیست‌های مهم و راهبردی و بهینه‌سازی کاتالیست‌های موجود در دستور کار تحقیق و توسعه دارد.

در پایان این همایش، مدیر عامل شرکت نفت و گاز سرو با اعطای لوح سپاس از تلاش‌های مدیریت و کارشناسان فنی پتروشیمی شیراز قدردانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha