• پنجشنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: اندیشه امام و رهبری
  • کد خبر: 1400102317180
  • منبع : نهادها و احزاب

دانشیار مؤسسه پژوهشهای برنامه‌ریزی‌:

نقطه قوت سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت متاثر از مبانی اسلام است

نقطه قوت سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت متاثر از مبانی اسلام است

دانشیار مؤسسه پژوهشهای برنامه‌ریزی‌، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛ در بینش، نگرش و جهت‌گیری خود متأثر از مبانی اصیل و مترقی اسلامی و فقه پویا است و این خود مهم‌ترین نقطه قوت الگو در مبانی به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا به نقل از دفتر ارتباطات مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، مجتبی پالوج در گفت و گویی یکی از مهم‌ترین موضوعات حکومت‌داری و راهبری جامعه را داشتن الگویی مناسب برای حرکتی عقلانی، خردمندانه و نظام‎مند به سوی پیشرفت و ترقی جامعه دانست.

وی افزود: چنانچه رسالت یک نظام، ساختن تمدن نوین اسلامی، متناسب با ارزش‌ها و آرمان‌ها در زیست‌بوم آن باشد تحقق این مهم، مستلزم الگویی پویا برای پیشرفت در محیطی پرآشوب است. سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در تحقق این رسالت برای جامعه ایران اسلامی، بینش،نگرش و رویکرد هوشمندانه و سلسله اقداماتی چندجانبه‌نگر مکمل و مقوم هم  در متن و بطن خود دارد. از سویی با توجه به ارزش‌های متعالی و نیات راهبردی، محیط پیشرفت را اعم از ملی، فراملی و منطقه‌ای تحلیل و پایش کرده است. از سوی دیگر با شناخت کلان‌روندها، پیشران‌ها و مسائل موثر، دانش به‌روزی درباره وضع موجود خود و کشورهای دیگر دارد توانست چشم‎انداز مطلوب و آینده ای امیدبخش را ترسیم نماید. همچنین با اشراف نسبت به پارادایم‎‌ها و تغییر آنها توانسته است با ایجاد شرایط محیطی مناسب و با فرصت‌سازی، گزینه‌‎های لازم مسیر پیشرفت را پیش روی کارگزاران نظام بگذارد.

نایب رییس انجمن علمی توسعه روستایی ایران خاطرنشان کرد: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ابزار نیرومندی برای شناخت مسائل راهبردی و خلق فرصت‌ها و زمینه‌سازی برای تأسیس تمدن است به طوری که جامعه را قادر به شناخت مسائل اساسی بر سر راه نیات راهبردی می‎‌ سازد. الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پیوند میان آینده‌نگری و اقدام راهبردی است و با حرکت عقلانی و آینده‌نگاری خلاق، نوآور و راهبردی، ابزاری اساسی برای حکمرانی و تحقق رسالت نظام و تمدن نوین است.

به اعتقاد پالوج، استواری هر نظام، نیازمند مبانی اساسی در زمینه‌های گوناگون خداشناسی، غایت‌شناسی، هستی‌شناسی، جهان‌شناسی، انسان‌شناسی، معرفت‌شناسی، ارزش‌شناسی و جامعه‌شناسی است.

دانشیار مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی‌، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در بینش، نگرش و جهت‌گیری خود متأثر از مبانی اسلامی است و این خود مهم‌ترین نقطه قوت الگو به شمار می‌رود. این سند به دلیل ماهیت و کارکرد خود، با فرصت محوری و ساخت آینده‎ای مطلوب، قادر است چارچوب و مسیر حرکت و اقدام را نظام‌دار کند، جریانات امور و فرآیندها را تسهیل و روان نماید، تکرارپذیری، تدقیق و عمق‌بخشی را افزایش دهد، فهم علمی مباحث را فراهم آورد، خطا را کاهش دهد، روابط کار را مشخص کند تا در نهایت، نتایج و خروجی حاصل از اجرای الگو، اثربخش‌تر و امیدآفرین شود. از این رو، در رسیدن به تمدن اسلامی، وجود الگوی پویایی همچون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که چارچوب و جهت‌های کلی حرکت را مشخص و تبیین نموده و پیشرفت کشور و کرامت شهروندان را نویدبخش باشد ضروری است و این مهم با عملیاتی کردن و پیاده سازی و اجرایی نمودن آن میسر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۳ ۱۴:۱۵

کلید واژه این متن آقای دکترپالوج به نظرم این نکته است" مستلزم الگویی (هستیم) پویا برای پیشرفت در محیطی پرآشوب ا" الگوی پویا داشتن و منطبق بر شرایط روز و دارای ساختاری که بتواند این تطابق ها را به روز رسانی کند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۳ ۱۴:۲۶

الگوهای توسعه رایج در دنیا برآیند توصیف وضع موجود، ارائه وضع مطلوب و راهبردهای تغییر است که هر کدام از این سه فراز در الگو و ارکان آن گنجانده است ولی عوامل دیگری که علاوه بر موارد بالا در ارکان الگو آمده است ماهیت اسلامی و هویتی آن است که تحت عنوان مبانی ، آرمان و رسالت گنجانده و ارائه شود که می توان یادداشت فوق در تایید این مطلب باشد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۴ ۰۱:۰۱

 پرداختن به تنظیم چنین اسنادی نشان از بلوغ علمی و مدیریتی جمهوری اسلامی در حرکت تکاملی خود دارد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۴ ۱۳:۰۹

ایران و سایر کشورهای اسلامی اساسا در زمینه مبانی مشکل خاصی ندارند. مهم اینه که چگونه ازین مبانی به سمت پیشرفت حرکت کنیم؟ موتور محرکه چیست؟

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۴ ۱۶:۵۹

با تشکر باید در تمام زمینه ها برای موفقیت الگویی بومی داشته باشیم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۵ ۰۹:۴۷

سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ابزار نیرومندی برای شناخت مسائل راهبردی و خلق فرصت‌ها و زمینه‌سازی برای تأسیس تمدن است