آرمین آچاک در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: استان قزوین از ظرفیت گردشگری بالایی برخورداری است و با توجه به ویژگی اقلیمی که دارد میتوانیم در هر چهارفصل میزبان تورهای گردشگری و توریستها باشیم، اما از این ظرفیت بهخوبی استفاده نشده است، در حال حاضر گردشگری در قزوین با مشکلاتی از قبیل ساماندهی بناهای تاریخی، عدم بازاریابی و عدم برنامهریزی مناسب روبهروست.
وی افزود: بناهای تاریخی استان قزوین در بیشتر ایام سال و در طول هفته تعطیل است و گردشگر نمیتواند از آنها بازدید کند، قزوین به شهر آبانبارها معروف است اما اگر توریستی در روزهای غیر تعطیل وارد شهر قزوین شود عملاً نمیتواند از آبانباری بازدید کند چراکه آبانبار باز وجود ندارد.
این فعال حوزه گردشگری بیان کرد: گردشگر باید این امکان را داشته باشد که هرروز از بناهای تاریخی قزوین بازدید کند مانند استان اصفهان که هرروزی که به این استان سفر کنی، میتوانی از بناهای تاریخی بازدید کنی اما در قزوین صرفاً پنجشنبه و جمعه این امکان وجود دارد.
وی تأکید کرد: منابع طبیعی قزوین نیز ظرفیت بالایی دارد که پتانسیل برتر آن الموت و طارم است که در ۶ ماهه اول سال میتواند بیشترین جذب گردشگر را داشته باشد، اما زیرساختهای نامناسب باعث میشود که رانندگان اتوبوسهای گردشگری از تردد در این جادهها خودداری کنند و در این مسیر برای تورها اغلب از مینیبوسهای محلی استفاده میکنیم.
آچاک خاطرنشان کرد: کتابی تحت عنوان جاذبههای طبیعی استان قزوین در این خصوص نوشتم که در آن حدود ۲۵۰ جاذبه گردشگری قزوین با ذکر جزئیات، مسیرها و خدمات موجود را گردآوری کردم، این کتاب به علت عدمحمایت میراث فرهنگی، زیر ۱۰۰ جلد چاپ شد و به دست گردشگری نرسید و اغلب در کتابخانهها قرار گرفت.
وی اظهار کرد: علیرغم اینکه بازاریابی در حوزه گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است اما در شهر و استان قزوین به این امر توجهی نشده و تبلیغاتی در سطح شهرهای گردشگر فرست مانند تهران نداریم، این در حالی است که استان تهران بیشترین گردشگر را به قزوین میفرستند.
برنامه جامع گردشگری در شهر قزوین اجرا نمیشود
این فعال گردشگری یادآور شد: در برنامهریزی نیز رسماً برنامه جامع گردشگری برای شهر قزوین نوشته نشده یا اگر نوشته شده؛ اجرایی نمیشود، مسیرهای گردشگری قزوین تعریف نشده و گردشگر در بین بناها سردرگم است و نمیداند به کدام ترتیب از بناها بازدید کند.
این فعال گردشگری تأکید میکند: یکی از معضلات تورهای گردشگری ضرورت پرداخت هزینه مجوز تردد در سطح شهر است، هر تور گردشگری برای تردد در سطح شهر قزوین باید از راهنمایی و رانندگی مجوز بگیرد که هزینه آن ۳۰۰ هزار تومان است، عملاً بیشتر تورهایی که وارد شهر میشوند بعد از شنیدن این مبلغ آزرده خاطر میشوند و برخی نیز بازدید از قزوین را کنسل میکنند، این در حالی است که در استانهای دیگر از تورهای گردشگری استقبال میکنند و هزینهای دریافت نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: تا نوروز فرصت کمی باقیمانده است در این مدت باید میراث فرهنگی از آژانسهای مسافرتی و تور لیدرها حمایت کند تا بتوان در نوروز شاهد افزایش گردشگری در قزوین باشیم.
آچاک گفت: در دولت جدید اگر بخواهیم توسعه گردشگری در قزوین اتفاق بیفتد در گام اول باید یک سند جامع توسعه راهبردی گردشگری برای قزوین تهیه شود، ممکن است تهیه آن بین ۶ ماه تا یک سال زمان ببرد اما در نهایت سندی تهیه میشود که نهتنها مدیرکل وقت بلکه مدیران بعدی نیز طبق آن سند پیش میروند.
وی اظهار کرد: برای مثال میتوان برای پنج سال و حتی ۲۰ سال آینده برنامهریزی کرد چراکه رشد و توسعه گردشگری بلندمدت است و نمیتوان نسخهای نوشت و انتظار داشت طی یک سال مشکلات حل شود؛ سند جامع در دنیا برای هر کشور و ایالتی نوشته میشود و همه موارد توسعه از قبیل مباحث روانشناختی، زیبای شناسی، گردشگری، جامعهشناسی، اقتصاد و کشاورزی که برای یک منطقه مناسب است در این سند موردتوجه قرار میگیرد.
این فعال گردشگری بیان کرد: گردشگری زمانی در یک شهر توسعه پیدا میکند که الباقی صنایع نیز رشد پیدا کند، ما نمیتوانیم بگوییم صنعت ما ضعیف است اما گردشگری قوی و رو به رشد است، گردشگری باید در کنار سایر ظرفیتها رشد پیدا کند و لازمه رشد گردشگری نیز تهیه سند همهجانبه است.
انتهای پیام
نظرات