• چهارشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۰ / ۰۳:۴۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400102115773
  • خبرنگار : 71432

چگونه از عوارض احتمالیِ واکسن‌های یادآور کرونا پیشگیری کنیم؟

چگونه از عوارض احتمالیِ واکسن‌های یادآور کرونا پیشگیری کنیم؟

در میان افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹، بسیاری از کشورها امیدوارند بتوان با تزریق دُز یادآور واکسن، سویه اُمیکرون را که منجر به افزایش شدید آمار مبتلایان شده مهار کنند و تزریق دُز یادآور واکسن کرونا را برای کادر درمان و شهروندان سالخورده مبتلا به چند بیماری زمینه ای از چندی پیش آغاز کردند.

به گزارش ایسنا، درحالیکه واکسن های کووید-۱۹ می‌توانند از افراد در برابر نوع شدید بیماری و مرگ ناشی از آن محافظت کند اما گاهی با عوارض جانبی همراه هستند که می‌تواند با علائم خفیف تا متوسط در افراد ظاهر شود. همچنین کارشناسان بر این باورند که دُزهای یادآور واکسن قطعا با عوارضی بیش از دُزهای اولیه واکسن همراه نیستند.

کارشناسان توصیه می کنند که برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی لازم است با رعایت مواردی همچون تعادل در رژیم غذایی، نوشیدن میزان کافی آب و خواب کافی، سلامت خود را حفظ کرد. همچنین عدم مصرف مواد الکلی، خودداری از استعمال سیگار و عدم مصرف مواد غذایی ناسالم توصیه می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، زمانیکه واکسیناسیون انجام می شود بسته به نوع واکسن نوع مختلفی از آنتی ژن ویروسی وارد بدن می شود. این آنتی ژنها به مفهوم تولید واکنش آنتی بادی است و بنابراین هنگام حمله ویروس اصلی، آنتی بادی موجود در بدن آن را خنثی می کند. از آنجاییکه این واکنش بدن ما است، بروز تب خفیف، بدن درد و گلودرد چندان نادر نیست. این اثرات با دُز اول بیشتر و پس از دُز دوم نسبتا کمتر و حتی در دُز یادآور کمتر هم می شود.

عوارض جانبی متداول

تب، سردرد، خستگی، درد و ورم در محل تزریق همچنان عوارض جانبی رایج برای دُزهای یادآور هستند. به طور کلی، این عوارض بسیار خفیف هستند.

نکاتی که قبل و بعد از تزریق دُز یادآور باید رعایت کرد:

- از اقدام به واکسیناسیون با معده خالی و یا پس از مصرف غذاهای سنگین، سرخ شده یا تند خودداری شود. همچنین استعمال سیگار و نوشیدنی های حاوی کافئین توصیه نمی شود.

- وعده های غذایی کم حجم و به دفعات بیشتر داشته باشید.

- مقدار زیادی آب بنوشید. حفظ رطوبت بدن مهم است.

- مصرف مواد مغذی با تمرکز بر پروتئین ها و مواد غذایی با هضم آسان مانند کشک توصیه می شود.

- مصرف میزان کافی از میوه ها و سبزیجات توصیه می شود.

- مواد غذایی حاوی فیبر و پروبیوتیکها در رژیم غذایی گنجانده شود.

- مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده محدود شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha