• یکشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400101913764
  • خبرنگار : 50451

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی مطرح کرد:

اتصال ۱۵۴۵ مدرسه روستایی و شهری به شبکه ملی اطلاعات

اتصال ۱۵۴۵ مدرسه روستایی و شهری به شبکه ملی اطلاعات

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی از اتصال یک هزار و ۵۴۵ مدرسه روستایی و شهری به شبکه ملی اطلاعات خبر داد.

سید علی مرتضوی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ماده ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ تاکنون یک هزار و ۵۴۵ مدرسه شهری و روستایی در راستای عدالت آموزشی، ارتقا آموزش استان و کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در ماده ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه آمده است: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان فناوری اطلاعات) با رعایت مصوبات شورای عالی فضای مجازی مکلف است با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هوشمند سازی مدارس، امکان دسترسی الکترونیک (سخت‌افزاری- نرم‌افزاری و محتوا) به کتب درسی، کمک‌آموزشی، رفع اشکال، آزمون و مشاوره تحصیلی، بازی‌های رایانه‌ای آموزشی، استعداد سنجی، آموزش مهارت‌های حرفه‌ای و مهارت‌های فنی و اجتماعی را به‌صورت رایگان برای تمامی دانش‌آموزان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها و حاشیه شهرهای بزرگ فراهم نماید. دولت برای تأمین هزینه‌های این ماده می‌تواند از مشارکت بخش غیردولتی استفاده نماید. هزینه‌های مذکور به‌عنوان هزینه‌های قابل‌قبول مالیاتی تلقی می‌شود.»

مرتضوی افزود: از یک هزارو ۵۴۵ مدرسه متصل به شبکه ملی اطلاعات، ۵۱۱ مدرسه شهری و یک هزار و ۳۴ مدرسه روستایی بوده است.

 وی در خصوص نحوه اتصال مدارس شهری و روستایی به شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: از ابتدای اجرای طرح هوشمندسازی مدارس تاکنون ۵۱۱ مدرسه شهری و ۳۷۲ مدرسه روستایی توسط مخابرات به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است؛ ۵۲ مدرسه روستایی از پوشش «های وب» و ۶۱۰ مدرسه از پوشش سایر اپراتورها بهره مند شده‌اند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی با بیان اینکه از ابتدای سال تحصیلی گذشته، ماهانه ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان به مدارس شهری و روستایی استان اختصاص یافته است، افزود: بر اساس پویش صورت گرفته، اغلب مدارس در آموزش مجازی با کمبود حجم مواجه بودند که حجم پوشش مخابرات استان با موافقت وزارت ارتباطات و تامین هزینه آن، از ۳۰ گیگابایت به ۷۰ گیگابایت افزایش یافت.

این مسئول در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط وزارت ارتباط به منظور حمایت از فرآیند آموزش در ایام شیوع ویروس کرونا، بیان کرد: استفاده رایگان از سامانه شاد برای همه کاربران، تخصیص بسته های اینترنت هدیه برای معلمان، تخصیص ترافیک رایگان سامانه های آموزش مجازی مراکز علمی، دانشگاهی و حوزه های علمیه برای دانشجویان از جمله این اقدامات بوده است.

مرتضوی با بیان اینکه ۱۳ درصد از مدارس کل استان به شبکه ملی اطلاعات متصل نشده‌اند، اظهار کرد: بر اساس قانون ۶۷ برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات باید زمینه دسترسی خدمات الکترونیکی در ۸۰ درصد مناطق محروم و روستایی بالای ۲۰ خانوار را بر بستر شبکه ملی اطلاعات فراهم آورد که این امر در استان ما محقق شده است؛ حدود ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش اینترنت پرسرعت و شبکه تلفن همراه هستند.

وی ادامه داد: اتصال مابقی روستاها به شبکه ملی اطلاعات در سال جاری و مابقی در سال ۱۴۰۱ انجام می‌شود که برای تسریع اجرای پروژه ها، نیاز به کمک از طرف استانداری به منظور تامین اعتبار هزینه های نامتعارف برق و جاده وجود دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان هدف از وجود شبکه همراه و اینترنت روستایی را امکان ایجاد دولت الکترونیک، کاهش رفت و آمد روستاییان به شهرها، بهبود امکانات رفاهی در روستاها، ایجاد مشاغل آنلاین در روستاها برای فروش محصولات کشاورزی، محصولات دامی، بهبود اوضاع اقتصادی و ایجاد مهاجرت معکوس در روستاها عنوان کرد و ادامه داد: بهبود آموزش تحصیلی دانش آموزان روستایی با فراهم نمودن آموزش آنلاین در زمان های خاصی مانند شیوع ویروس کرونا از دیگر مزایای وجود اینترنت پرسرعت در روستاها است.

این مسئول در خصوص فعالیت هایی که در دوران کرونا توسط این اداره صورت گرفته، اظهار کرد: نصب، راه اندازی و ارتقای سایت های تلفن همراه، گسترش مسیر فیبر نوری و اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات از جمله اقدامات صورت گرفته در ایام کرونا است.

مرتضوی با بیان اینکه قرار گرفتن استان در یک منطقه کوهستانی، مشکلاتی برای ایجاد پوشش ارتباطات همراه و اینترنت ایجاد می‌کند، تصریح کرد: در این خصوص مجبور به راه اندازی یک سایت برای هر روستا هستیم تا وضعیت ارتباطی در این مناطق بهبود یابد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی در خصوص اعتبارات تخصیص یافته به استان از محل اعتبارات توسعه خدمات عمومی روستایی وزارت ارتباطات، تصریح کرد: در استان ۱۱۹ سایت تلفن همراه جدید (۷۵ ایرانسل، ۵ همراه اول و ۳۹ های وب) نصب و راه اندازی شده و ۱۷ سایت ارتقا یافته است؛ همچنین برای تامین پهنای باند اپراتورهای تلفن همراه و مراکز مخابراتی روستایی، ۳۲۱ کیلومتر مسیر فیبر نوری در مناطق روستایی و مرزی استان با اختصاص مطلوب سهم کشوری اجرا شده است.

وی در پایان در خصوص این سوال که با توجه به مشکلات جغرافیایی، اعتبار خاصی در نظر گرفته شده است، گفت: اعتبارات به صورت ملی و متمرکز در وزارتخانه تصویب می شود و از آنجایی که برنامه های این مجموعه به صورت ملی است، امکان تهیه برش استانی برای آن ها وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha