به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالیکه قرار است روز دوشنبه گفتگوها در ژنو برگزار شود، یکی از مقامهای دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت، ایالات متحده تمایلی ندارد تا درباره محدودسازی استقرار نیروهای این کشور یا وضعیت آمریکا در کشورهای منطقه عضو ناتو گفتگو کند.
بایدن به ولادیمیر پوتین، همتای روس خود هشدار داده که در صورت حمله مسکو به اوکراین، روسیه با پیامدهای اقتصادی جدی روبرو میشود. مقامهای آمریکایی روز شنبه جزئیات بیشتری را درباره وضع تحریمهای شدید که میتواند علیه روسیه اعمال شود، ارائه دادند.
به گفته یکی از مقامهای مطلع، یکی از این تحریمها میتواند بخشهای صنعتی و حساس روسیه از جمله بخش دفاعی و هوانوردی مدنی را هدف قرار دهد و لطمهای جدی بر بخش فناوری روسیه از جمله هوش مصنوعی یا محاسبات کوآنتومی یا حتی لوازم الکترونیکی مصرفی بگذارد.
گفتگوهای ژنو که در پی دیگر نشستها در بروکسل و وین برگزار میشود با هدف اجتناب از یک بحران است. پوتین دهها هزار سرباز را در سراسر مرز با اوکراین مستقر کرده و همین مساله نگرانی از وقوع جنگی در منطقه را شدت بخشیده است.
هنوز مشخص نیست که آیا آمریکا و متحدان اروپاییاش میتوانند در گفتگوها با مسکو به پیشرفتی دست پیدا کنند یا خیر. پوتین خواهان پایان پیشرویهای ناتو به سمت شرق اروپا و تضمینهای امنیتی است اما آمریکا این درخواستها را غیرقابل قبول میداند.
با این حال، یکی از مقامهای ارشد آمریکایی گفته که برخی از فرصتها در این گفتگوها وجود دارد و افزود: هر بحثی در مورد حوزههای همپوشانی که ممکن است بتوانیم در آنها پیشرفت کنیم، باید متقابل باشد. هر دو طرف باید به یک تعهد مشترک برسند. همچنین آمریکا میخواهد درباره محدودیتهای هر دو طرف در مانورهای نظامی گفتگو کند.
وی ادامه داد: ما تمایل داریم امکان محدودیتهای متقابل در اندازه و دامنه چنین رزمایشهایی را بررسی کنیم که شامل بمبافکنهای استراتژیک نزدیک به قلمرو یکدیگر و همچنین مانورهای زمینی میشود. واشنگتن آماده گفتگوهای بیشتر درباره استقرار موشکی در منطقه نیز است.
در سال ۲۰۱۹، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا از معاهده نیروهای اتمی میان برد با روسیه خارج شد؛ اقدامی که مسکو آن را نقض این توافق میداند.
روسیه میگوید از بابت دورنمای استقرار سیستمهای دفاع موشکی آمریکا در اوکراین احساس بیم دارد اگرچه بایدن به پوتین این اطمینان را داده که این موشکها تهدیدی علیه روسیه نیستند.
در همین حال یکی از مقامهای آمریکایی گفت، رویدادهای اخیر در قزاقستان به واشنگتن ارتباطی ندارد و در پاسخ به اینکه آیا آمریکا فکر میکند این وقایع توجه روسیه را از اوکراین منحرف میکند یا خیر نیز گفت: فکر میکنم چنین مسائلی به کرملین و دولت مسکو مربوط میشود نه آمریکا. آنچه در قزاقستان رخ میدهد هیچ ربط معناداری به ما ندارد.
به گفته این مقام آمریکایی، دولت واشنگتن تنها نگران احتمال استفاده از خشونت علیه معترضان صلح طلب و امنیت پرسنل آمریکایی در قزاقستان است و بر این اساس برنامه ریزی میکند.
انتهای پیام
نظرات