به گزارش ایسنا به نقل از دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، حجتالاسلاموالمسلمین علی ذوعلم در گفت و گویی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را نقشه راهِ دستیابی به جامعه طراز انقلاب اسلامی دانست و گفت: این سند باید بتواند مسیر شکلگیری تمدن نوین اسلامی را هموار سازد.
استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت الگویی است فرهنگمدار که بر اساس اصالت فرهنگ در ساخت جامعه مطلوب باید باز طراحی شود. این الگو به رشتهِ پیوند دهنده و انسجامبخشی نیاز دارد که وحدت واقعی الگو را تأمین و تضمین کند. این رشتة پیوند دهنده چیزی جز بُعد معنایی الگو که در رویکرد فرهنگی آن متبلور است، نیست. این رشتة پیوند دهنده همان روح تمدنی حاکم بر نظامات و ساختارهای اجتماعی و جاری در آنهاست که هسته نامی یعنی دالِ محوریِ رشد یابنده و معنابخش پیشرفت را تشکیل میدهد. این هستة نامی در برابر همه عناصر تغییر یابنده و متحول جامعه، از ثبات و استواری برخوردار است و هرگز در گذر زمان و در اثر تحولات اجتماعی و یا تغییر در نیازها و مسائل، دچار تغییر نخواهد شد و مبتنی بر منابع و مبانی پذیرفته شده اسلامی، در همه سطوح و لایههای الگو جریان دارد.
وی ادامه داد: رویکرد فرهنگی یا الگوی مفهومی فرهنگی که در اندیشکده فرهنگ بارها بحث شده است، ظرفیت «تصریف» و «تحویل» در عرصهها و ساحتهای فرهنگی، اقتصادی، علمی، سیاسی، امنیتی، اجتماعی، تربیتی و ... را داراست و همچون نخ تسبیح، ارتباط معنایی و یکپارچگی مفهومی الگو را تضمین میکند. هستة مفهومی رویکرد فرهنگی، الگویی شبکهای، به هم مرتبط، درهمتنیده و مرکب از عناصر پنجگانه تعقل، ایمان، علم، عمل، اخلاق است. این عناصر، عناصر پنجگانهای هستند که پس از مباحثات و بررسیهای فراوان به مثابه ارزشهای اساسی فرهنگ مطلوب در سند نقشه مهندسی کشور پذیرفته شده و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و در باز طراحی سند الگو می تواند مورد توجه قرار گیرد و ظرفیت رشد و بالندگی جامعه را در عین ثبات ارزشی تامین کند.
انتهای پیام
عضو اندیشکده فرهنگ مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت:
رویکرد فرهنگی سند الگو باید یکپارچگی مفهومی مندرج در آن را تضمین کند
![رویکرد فرهنگی سند الگو باید یکپارچگی مفهومی مندرج در آن را تضمین کند رویکرد فرهنگی سند الگو باید یکپارچگی مفهومی مندرج در آن را تضمین کند](https://cdn.isna.ir/d/2021/12/30/3/62135643.jpg?ts=1640857607574)
عضو اندیشکده فرهنگ مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: رویکرد فرهنگی مستتر در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت همچون نخ تسبیح باید بتواند ارتباط معنایی و یکپارچگی مفهومی الگو را تضمین کند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
![avatar](/resources/theme/isna/img/avatar.png)
انقلاب اسلامی ایران به تعبیر رهبر بزرگ آن، انقلابی فرهنگی بود؛ اما الگوهای توسعه غربی باعث شد که در فرایند اجرای برنامههای توسعه، فرهنگ مظلوم واقع شود؛ اما الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت با نگاهی جامع، فرهنگ را همچنان زیربنای پیشرفت میداند.
![avatar](/resources/theme/isna/img/avatar.png)
یکی از وجوه تمایز سند الگو با دیگر اسناد بالادستی نظام پررنگ بودن وجوه هویتی و فرهنگی آن است که تضمین کننده اهداف والای انقلاب اسلامی است. اهدافی که در عین حال تامین کننده دنیای ساکنان ایران است بسترساز سعادت آنان در زندگی اخروی است و در الگو فرهنگ با این رویکرد جهتگیری شده است که در آن نویسنده محترم به خوبی به آن اشاره نموده است.
![avatar](/resources/theme/isna/img/avatar.png)
بعد معنایی الگو که در رویکرد فرهنگی آن متبلور است، همان رشته پیوند دهنده و انسجامبخشی است که وحدت واقعی الگو را تأمین و تضمین میکند.
![avatar](/resources/theme/isna/img/avatar.png)
سنگ بنای اصلی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و یکی از ابعاد مهم آن به درستی مباحث فرهنگی است که بنا به فرموذه سخنران محترم در همه سطوح و لایه های آن جریان دارد.
![avatar](/resources/theme/isna/img/avatar.png)
با بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مشخص می شود که فرهنگ سنگ بنای اصلی و یکی از پر رنگ ترین بخش های آن است که به درستی نشان دهنده اهمیت و ضرورت تقویت فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی جهت پیشرفت است.
![avatar](/resources/theme/isna/img/avatar.png)
مجریان سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید همه عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... را به عنوان پیشران ببینند اما اگر از بین همه این عرصه ها هم بخواهیم دو عنصر را اولویت دهیم این دو عرصه یکی اقتصاد است و دیگری فرهنگ.
نظرات