به گزارش ایسنا بنابر اعلام کلینیک دندانپزشکی دنیا، بیشتر مردم از عصب کشی دندان وحشت دارند و تا اسم آن به میان می آید، حس درد در ذهنشان تداعی می شود. اما بهتر است بدانید که عصب کشی در واقع به منظور کاهش و تسکین درد دندان و بازیابی عملکرد آن انجام می شود.
از کجا بدانم دندانم به عصب کشی نیاز دارد؟
اگر درد شدیدی را در دندان تان تجربه می کنید که حتی به ناحیه اطراف هم سرایت می کند، پس خرابی دندان به ریشه رسیده است. اتفاقی که در حال رخ دادن می باشد این است که محفظه داخل دندان که بافت زنده، اعصاب و بافت خونی را در خود جای داده ، احتمالا ملتهب یا عفونی شده و برای نجات دندان باید درمان کانال ریشه یا عصب کشی انجام شود.
عصب کشی دندان چیست؟
اساسا، عصب کشی دندان که به آن درمان ریشه هم گفته می شود، فرآیندی است که در آن بافت آسیب دیده یا عفونی از داخل دندان خارج می شود. وقتی بافت داخل دندان شما عفونی شده یا آسیب میبیند، باکتری ها میتوانند از آن عفونت به لثه ها و حتی استخوان فک تان سرایت کنند. بدون درمان، دندان می میرد و ممکن است با پوسیدگی یا حتی آسیب بیشتر به دندان های مجاور مواجه شوید.
فرآیند عصب کشی با خارج کردن بافت آسیب دیده و حفظ دندان طبیعی، این پیامدهای منفی را در مسیر خود متوقف می کند. در واقع، آنچه اتفاق می افتد این است که دندانپزشک به آرامی وارد دندان می شود و عصب و بافت خراب شده را خارج می کند. سپس حفره باقی مانده را تمیز و به طور موقت دندان را پانسمان میکنند تا زمانی که بتوان یک روکش یا پر کردن دائمی برای تکمیل کار ایجاد کرد.
مراحل درمان ریشه دندان
برای آنکه دیگر از پروسه عصب کشی و پر کردن دندان ترسی نداشته باشید، بهتر است با مراحل آن آشنا شوید.
مرحله اول: بی حسی موضعی
قبل از همه ، بی حسی موضعی برای بی حس کردن دندان و ناحیه اطراف آن در محل انجام می شود تا در هنگام عصب کشی دردی را احساس نکنید. دندانپزشک برای شروع درمان صبر می کند تا ناحیه کاملاً بی حس شود.
مرحله دوم: گذاشتن لاستیک رابردم
دندانپزشک و دستیارش یک ورقه نازک لاستیکی به نام رابردم را در دهان و روی سایر دندان ها می گذارند. رابردم تمام دندان های اطراف را می پوشاند و به دندانپزشک اجازه می دهد تا روی دندان خاصی که تحت درمان است تمرکز کند. این لاستیک همچنین محیطی استریل برای کاهش خطر عفونت توسط باکتری های موجود در فضای دهان فراهم می نماید.
مرحله سوم: سوراخ کردن دندان
برای دسترسی به کانال عصب مرده، سوراخ کوچکی در دندان آسیب دیده ایجاد می شود. بسته به محل دندان، این سوراخ ممکن است در سطح بیرونی یا داخلی دندان باشد.
مرحله چهارم: بیرون کشیدن بافت و عصب ها
در این مرحله مهم ترین کار انجام می شود و در طول آن، پزشک با ابزارهای ویژه کانال ریشه، بافت مرده دندان و اعصاب را بر می دارد. بعد از این مرحله، دندان آسیب دیده دیگر قادر به احساس درد نخواهد بود.
مرحله پنجم: ضدعفونی کردن
یکی دیگر از مهم ترین مراحل این پروسه، ضد عفونی کردن داخل حفره یا کانال های دندان آسیب دیده است.
مرحله ششم: وارد کردن ابزارهای انعطاف پذیر به کانال ریشه
ابزارهای انعطاف پذیری در کانال های دندان قرار داده می شوند تا به شکل دهی ناحیه ای برای پر کردن کامل حفره کمک کنند. یک بار دیگر پزشک از عدم وجود هر گونه بافت اضافی باقی مانده مطمئن می شود.
مرحله هفتم: استراحت دندان و استفاده از آنتی بیوتیک ها
دندانپزشک پس از آنکه حفره و کانال ریشه دندان را کاملا خالی و ضدعفونی کرد، شما را با نسخه ای از آنتی بیوتیک ها به خانه می فرستد. داروهای تجویز شده عفونت باقی مانده را از بین می برند. در ضمن، پزشک توصیه هایی برای مراقبت بعد از پانسمان به شما خواهد کرد. این توصیه ها را جدی بگیرید. احساس درد و ناراحتی جزئی پس از انجام عصب کشی عادی است، اما تنها باید چند روز طول بکشد. می توانید مسکن های بدون نسخه را برای از بین بردن حس درد مصرف کنید.
مرحله هشتم: پر کردن دندان
یک ماده پرکننده لاستیک مانند و ترموپلاستیک به نام گوتاپرکا در کانالهای ریشه اعمال میشود و توسط یک مواد چسبنده سیمانی در محل قرار میگیرد. این مواد برای جلوگیری از عفونت مجدد دندان در آینده بسیار مهم است.
مرحله نهم: روکش کردن دندان در صورت نیاز
بسته به ساختار دندان آسیب دیده، ممکن است در طول فرآیند پر کردن، یک پست در کانال ریشه قرار داده شود تا به نگه داشتن پرکردگی موقت یا دائمی در جای خود کمک کند. اگر دندان به طور موقت پر شده، برای پرکردن دائمی یا اعمال کردن تاج دندان حتما در زمان مقرر به مطب مراجعه نمایید تا خطر عفونت کاهش پیدا کند.
انتهای رپرتاژ آگهی