• شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400101812780
  • خبرنگار : 50105

لیر ترکیه گوی ناپایداری را از بیت‌کوین ربود!

لیر ترکیه گوی ناپایداری را از بیت‌کوین ربود!

لیر در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ با کاهش نرخ‌ بهره ترکیه در بحبوحه تورم بالا سقوط کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از یاهو فایننس، نوسانات تاریخی ۹۰ روزه لیر معیاری برای نشان‌ دادن نوسان قیمت این ارز در برابر دلار آمریکا محسوب می‌شود که به ۶۵ درصد رسیده است. این افزایش پنج برابری در دو ماه رخ داده در حالی که طی این مدت نوسانات تاریخی بیت‌کوین  ۶۱ درصد کاهش یافته است.

افزایش نوسانات تاریخی حاکی از آن است که قیمت‌ها بیش از حد معمول تغییر کرده‌اند؛ دارایی‌هایی با نوسانات بالا سرمایه‌گذاری‌های پرریسک تلقی می‌شوند به این معنی که لیر، یک ارز مستقل، اکنون از بیت‌کوین ریسک‌پذیرتر است و اغلب به دلیل غیرقابل اعتماد بودن به‌عنوان وسیله مبادله و ذخیره ارزش به دلیل تلاطم قیمت‌های بالا مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

لیر در ۶ هفته منتهی به اواسط دسامبر از حدود ۹ به ازای هر دلار به ۱۸.۵ سقوط کرد و سپس به ۱۰ رسید.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از استراتژی کاهش نرخ بهره در زمان افزایش تورم پیروی کرده که با اصول اخلاقی اقتصادی در تضاد و جایگزینی برای بانک مرکزی درباره مخالفت با کاهش نرخ بهره است.

بر اساس اظهارات، نرخ‌های بهره پایین در میان تورم بالا منجر به فروش ارز توسط مردم می‌شود.

در نوامبر، زمانی که ترکیه هزینه‌های استقراض را برای سومین ماه متوالی کاهش داد، لیر با وجود افزایش تورم تضعیف شد.

کشورها معمولا در هنگام مبارزه با تورم بالا از افزایش قیمت و موارد دیگر برای بیرون کشیدن نقدینگی از بازار استفاده می‌کنند. افزایش قیمت، بازدهی پول داخلی را افزایش می‌دهد و منجر به افزایش نرخ ارز می‌شود و قیمت تمام‌شده کالاهای وارداتی با تقویت ارز کاهش می‌یابد.

بیت‌کوین که سیاست پولی برنامه‌ریزی شده یا ثابت دارد، برای اقتصادهای مشکل‌دار تضاد ایجاد می‌کند. از طریق کد برنامه‌ریزی شده که پاداش استخراج را کاهش می‌دهد، سرعت گسترش عرضه ارز دیجیتال هر چهار سال یکبار ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

نوسانات تاریخی ۹۰ روزه لیر اکنون به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از ارزهای اصلی مانند یورو، پوند و ین است. با این حال، نسبت به ارزهای رمزپایه نوسانات کمتری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha