• شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1400101812753
  • خبرنگار : 50022

امضای تفاهم نامه همکاری بین محیط زیست البرز و ستاد امر به معروف و نهی از منکر

امضای تفاهم نامه همکاری بین محیط زیست البرز و ستاد امر به معروف و نهی از منکر

ایسنا/البرز مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: پاسداری و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان سرمایه‌های ملی از بزرگترین معروفات است و حفاظت محیط زیست و ستاد امر به معروف  و نهی از منکر می‌توان با هم افزایی و همکاری مشترک، ارتباطات گسترده‌تری در زمینه های مختلف با هم داشته باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از محیط زیست البرز، فردین حکیمی گفت: حفظ و حراست از محیط زیست در آموزه های دینی و در سیره نبوی و بزرگان دین بسیار تأکید شده و قطعاً هرگونه تخریب و آسیب رساندن به محیط زیست و طبیعت و کشتار حیوانات از بزرگترین منکرات است که باید از آنها جلوگیری شود که با امر به معروف می‌توان به موقع با کسانی که حرکت و سمت و سوی توسعه را به سمت تخریب غیرقابل جبران محیط زیست واز بین رفتن تنوع زیستی می‌برند مقابله و جلوگیری کرد.

حکیمی افزود: اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست یکی از مهمترین برنامه های امر به معروف است و بدین منظور برنامه های آموزشی مختلفی مانند بازدید از موزه تاریخ طبیعی برای تمام مقاطع مختلف آموزش و پرورش، مهد کودک ها و پیش دبستانی ها، اداره کل بهزیستی و دانشجویان دانشگاه ها و حتی عموم مردم به صورت رایگان، همچنین یک ساعت با محیط بان و مدیریت سبز در سطح استان از سوی محیط زیست انجام شده و با جلب مشارکت عموم مردم و سازمان‌های مردم نهاد تلاش شده برای بهبود مستمر شرایط محیط زیست گام های تأثیرگذاری برداریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز ادامه داد: پاسداری و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان سرمایه‌های ملی از بزرگترین معروفات است و حفاظت محیط زیست و ستاد امر به معروف  و نهی از منکر می‌توان با هم افزایی و همکاری مشترک، ارتباطات گسترده تری در زمینه های مختلف با هم داشته باشند.

وی ادامه داد: امر به معروف توصیه به هر چیز خوب و خیر و نهی از منکر انذار از هر چیز بد و شر است، مقوله امر به معروف و نهی از منکر بر اساس احکام اسلامی یک حرکت مردمی پیشگیرانه است. توجه به محیط زیست از مولفه‌های امر به معروف و نهی از منکر است. در امر به معروف و نهی از منکر تاثیر رفتار بیش از گفتار است. اصلاح رفتار، نگاه و تفکر افراد منجر به گسترش معروف در حوزه‌های مختلف می شود و این امر، با ارائه و انجام رفتارهای درست و بهره‌مندی از روش‌های روزآمد ممکن می‌شود.

در ادامه حجت الاسلام والمسلیمن محمد منتج دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان نیز ضمن اشاره به تاکیدات آموزه‌های دینی بر اهمیت حفظ منابع طبیعی، امر به معروف و نهی از منکر را یکی از راهکارهای مهم در حفظ و حراست از محیط زیست دانست و گفت: برای بهره‌گیری از امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حفاظت محیط زیست باید ورود جدی در بحث آموزش و فرهنگسازی داشته باشیم.

منتج افزود: در شرایطی که جامعه ایران با معضلات محیط زیستی متعدد از جمله هدررفت آب، آلودگی هوا، از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع، زمین‌خواری‌ها، انتشار آلاینده ها در صنایع و... دست به گریبان است، امر به معروف و نهی از منکر می تواند ابزاری برای اصلاح رفتارها باشد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ادامه داد: امروزه می‌توان با تکیه بر امر به معروف و نهی از منکر در موضوع حفظ محیط زیست و عواملی که باعث تخریب محیط زیست شده و نتیجه آن توسعه ناپایدار می‌شود، حل کنیم.

با توجه به اینکه احادیث متنوعی از ائمه معصومین(ع) در زمینه حفظ محیط زیست در دین مبین اسلام و در سیره پیامبر اکرم(ص) داریم و علی‌رغم این پشتوانه قوی باز هم جهت‌ها و حرکت‌هایی گاهی به سمت تخریب محیط زیست پیش می‌رود و حتی اتفاقاتی به نام توسعه انجام و توجه کافی به ابعاد آن نمی‌شود. امر به معروف  معروف و نهی از منکر در همه مسایل به ویژه امور زیست محیطی وظیفه ای همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت است. بر این اساس شهروندان و سازمان های مردم نهاد از طرق گوناگون نظارت خود را بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی اعمال می نمایند. آنچه در احکام اسلام در خصوص امر به معروف و نهی از منکر آمده است، بر حرکت پیشگیرانه مردمی تاکید دارد اگر در خصوص پیشگیری سرمایه گذاری کنیم قطعا موفق خواهیم بود.

به همین منظور تفاهم نامه پنج ساله ای با موضوع همکاری میان اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز و ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با موضوع بهره گیری از توان و ظرفیت های علمی، اجرایی و کارشناسی و تخصصی طرفین منعقد شد که ان شا الله به زودی شاهد نتایج آن خواهیم بود.

امضای این تفاهم نامه گام مثبتی در راستای تغییر نگاه ها به مقوله امر به معروف و نهی از منکر و حرکت به سمت پیشگیری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha