• جمعه / ۱۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400101712460
  • خبرنگار : 71474

اروپا سال‌هاست محصولات کشاورزی ما را نمی‌خرد

اروپا سال‌هاست محصولات کشاورزی ما را نمی‌خرد

عضو اتاق بازرگانی تهران می‌گوید موضوع باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی، موضوع جدیدی نیست و بسیاری از کشورها از سال‌ها قبل نسبت به محصولات ایرانی سخت‌گیری‌های جدی دارند.

به گزارش ایسنا، در هفته‌های گذشته موضوع بازگشت برخی محصولات کشاورزی ایران از بازارهای صادراتی در حالی خبر ساز شده که در سال‌های اخیر این محصولات بخش مهمی از سبد صادراتی کشور را تشکیل می‌دادند.

در هفته‌های گذشته محصولات مختلف ایرانی از کشورهایی چون روسیه، ازبکستان، ترکمنستان و هند به کشور بازگشته و این سوال را به وجود آورده که کدام بخش از تولید محصولات ایرانی با مشکل مواجه شده که امکان صادرات آنها وجود ندارد.

احمدرضا فرشچیان - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و از صادرکنندگان محصولات کشاورزی، می‌گوید که این چالش بیش از سه دهه است که روی تولید و صادرات محصولات کشاورزی ایران سایه انداخته و منجر به از دست رفتن بازارهای تراز اول دنیا شده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، فرشچیان در این باره توضیح داد: موضوع باقیمانده سموم، مساله جدیدی نیست و عمر آن به بیش از ۳۰ سال می رسد. البته در مقاطع مختلف نیز مباحثی در این زمینه صورت گرفته و سپس به فراموشی سپرده شده است. اگرچه گفته می‌شود که در دهه ۸۰ بازرسی کل کشور به این مساله ورود پیدا کرده اما نتوانسته است آن را به سرانجام برساند.

او با بیان اینکه سطح استاندارد کشورها، متفاوت است گفت: در زمینه کنترل باقیمانده سموم، اروپایی‌ها پیشگام بودند و پس از ارتقای استانداردها در این کشورها، سخت گیری آن‌ها نسبت به محصولات ایرانی افزایش پیدا کرد. چنانکه اوایل به صورت تصادفی محصولات ما را مورد آزمایش قرار می‌دادند. اما بعدها این آزمایش‌ها شامل همه محصولات ایرانی شد. در نهایت اینکه، به تدریج کشورهای تراز اول اروپایی نظیر آلمان، فرانسه سوئیس و انگلستان،  از حجم مبادلات خود با ایران کاستند.

رئیس سابق کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، افزود: صادرکنندگان سپس به سراغ کشورهای اروپای شرقی رفتند و پس از آنکه این کشورها نیز استانداردهای خود را بهبود بخشیدند، مشکلات محصولات ایرانی در این بازارها نیز افزایش یافت. در واقع، مساله باقیمانده سموم، محصولات ایرانی را از بازارهای تراز اول و دوم دنیا به سمت بازارهای درجه سه و چهار سوق داد. پیامد حضور در بازارهای دست چندم و ارزان نیز آن است که علاوه بر کاهش کیفیت محصولات، ارزآوری و قیمت فروش کاهش پیدا می کند.

او با تاکید بر اینکه، کنترل‌ها و سخت‌گیری در بازارهای تراز سه و چهار نیز رو به افزایش است، گفت: از دو سال پیش در کمیسیون کشاورزی اتاق تهران جلسات متعددی را با حضور نمایندگان نهادهای دخیل نظیر وزارت جهاد کشارزی، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد برگزار کردیم و خروجی این جلسات، سندی به نام باقیمانده سموم بود که در آن راهکارهایی از سوی کمیسیون کشاورزی اتاق تهران پیشنهاد و به وزیر وقت جهاد کشاورزی ارائه شد. اما این پیشنهادات چندان مورد توجه قرار نگرفت و در وزارت جهاد کشاورزی مسکوت ماند؛ در حالی که وزیر وقت می توانست از طریق همفکری با بخش خصوصی به حل این مساله کمک کند.

فرشچیان با بیان اینکه به دلیل باقیمانده سموم روی محصولات کشاورزی،‌ بازارهای بسیاری از دست رفته و سهم فروش این محصولات در بازارهای خارجی در حال کاهش است، گفت: به هر حال طبقه کشاورز، طبقه‌ای یارانه بگیر است. تصور کنید که اگر درآمد این قشر به واسطه اصلاح کشت و افزایش صادرات حدود ۳۰ یا ۴۰ درصد افزایش پیدا کند، چه تاثیری روی زندگی آنها خواهد گذاشت و اینکه به دلیل این افزایش درآمد، چه باری از روی دوش دولت برداشته خواهد شد.

او تاکید کرد: مساله باقیمانده سموم یکی از چالش‌های بخش کشاورزی ایران بوده و به هیچ وجه قابل انکار نیست. بنابراین چنانچه دولت به دنبال افزایش صادرات است باید برای حل این مساله چاره‌اندیشی کند. در حال حاضر، بازار های هدف ما به چهار کشور همجوار نظیر عراق و افغانستان محدود شده که اگر این کشورها نیز به سامانی برسند، مقررات و ضوابط بهداشتی و غذایی خود را ارتقاء دهند، صادرات ایران به این کشورها نیز با محدودیت مواجه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۷ ۱۶:۴۵

خدا لعنت کند آنهایی که سموم خطرناک وارد کشور میکنندو بدون در نظر گرفتن سلامت جامعه به مردم کشورمان خیانت می کنند

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۷ ۲۰:۳۳

مشکل ایران این است که فرهنگ «زرنگی» در همه گوشه کشور رخنه کرده و حتی با وجود قانون و دانش برخی افراد کلاهبرداری و دلالی را یک حق زرنگی محفوظ برای خود میدانند!

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۷ ۲۱:۰۶

جالب است مثل همه‌ی کارهای دیگرمان. این‌جا هم به‌جای برطرف کردن مشکل به سراغ اروپای شرقی رفتیم!!! یعنی در هیچ زمینه‌ای اراده‌ای برای حل مشکل و ارتقای کیفیت وجود ندارد. تنها پراید نیست که جان انسان‌ها را می‌گیرد و حاضر به ارتقای کیفیت نیست، محصولات غذایی بدتر از آن هستند و شیوع گسترده‌ی سرطان نتیجه‌ی همین اهمال کاری‌ها است.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۷ ۲۱:۱۹

اونوقت ما مردم بیچاره ی ایران داریم از این محصولات استفاده می کنیم واقعا یعنی لیاقت مردم ایران این باید باشه ؟

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۷ ۲۲:۲۸

مردم کشور چی... بخورن از این سموم که سرطان بگیریم یعنی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۰۹:۱۲

این وسط مردم ایران به چه گناهی باید این محصولات رو مصرف بکنند

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۰:۰۷

گفته میشه که اروپا سالها محصولات کشاورزی ایران را نمی‌خرد، خب قرآن خدا غلط میشه، کشورهای منطقه برای بازار ایران وجود دارد... اروپا را از ذهنتان در آورید همه چیز درست می‌شود...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۱:۳۸

خوش تیب کشورهای منطقه هم بدلیل باقی موندن سموم تو محصولات ما انوها رو برگشت می زنن

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۱:۵۲

... کشورها منطقه از فلفل و خندوانه تا سیب زمینی و توت فرنگی و گوجه فرنگی ما را به دلیل آلوده بودن پس دادن.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۱:۳۲

باید وزیر کشاورزی جوابگو باشد البته وزیر قبلی

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۱:۴۷

اقا یا خانم عرش کشور منطقه و غیر منطقه نداره یا به خاطر تحریم نمیشه معامله کرد یا سم داخل مواد غذایی یعنی با جان انسانها یعنی حق الناس .....

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۲:۲۲

آخه کشور بدون آب . زمین حاصلخیز چرا باید صادرات مواد غذایی و کشاورزی داشته باشه؟!!!

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۱۸ ۱۹:۰۶

خدایا مثل همیشه هی گردن این و اون می اندازن راهکار چی ؟ مگه مردم خودمون چه گناهی کردن که باید این تولیدات مسموم رو استفاده کنیم ؟ ؟ چرا خرد جمعی ما کار نمی کنه ؟!