در ابتدای این مراسم محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان کرمان، بیان کرد: این جشنواره یکی از مهمترین شاخصهای فرهنگی و هنری در این زمینه محسوب میشود.
وی افزود: این جشنواره از اربعین شهادت سردار سلیمانی آغاز شد؛ دومین جشنواره در سال پیش برگزار شد و سومین آن از امروز در حال برگزاری است؛ خرسندیم که افتتاحیه این جشنواره در محلی برگزار میشود که عطر و بوی سردار را دارد.
علیزاده ادامه داد: سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی در سه بخش تئاتر خیابانی، رادیونمایش و نمایشنامه نویسی برگزار میشود که در مجموع ۲۴۶ اثر از سراسر کشور به این جشنواره ارسال شده است.
وی توضیح داد: از ۲۴۶ اثر ارسال شده به جشنواره، ۱۳۵ اثر متعلق به بخش اصلی یعنی تئاتر خیابانی، ۷۱ اثر متعلق به نمایشنامهنویسی و ۴۰ اثر متعلق به بخش رادیو نمایش است.
علیزاده تصریح کرد: همه استانها به نوعی در این جشنواره مشارکت داشتند اما استانهای تهران، کرمان، گیلان و آذربایجان شرقی از بیشترین مشارکت برخوردارند.
وی با بیان اینکه جشنواره از شنبه 18 دی ماه به مدت سه روز برگزار میشود گفت: در این سه روز ۱۶ گروه اجرای بخش خیابانی، 7 گروه رادیو نمایش و 10 گروه در بخش نمایشنامه به هنرنمایی میپردازند.
علیزاده تشریح کرد: در این جشنواره در بخش اجراهای خیابانی ابتکاری که به خرج داده شده این است که این نمایشها در مناطق مختلف شهر اجرا میشود؛ این مناطق میدان گنجعلیخان، برج اول، ورودی مسجد جامع و گلزار شهدا هستند.
وی اضافه کرد: کرمان در حال حاضر میزبان 170 نفر از هنرمندان جشنواره است.
در ادامه حمید نیلی، مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، بیان کرد: حادثهای که اتفاق افتاد عجیب بود و سالیان سال باید برای سردار سلیمانی نوشت و کار هنری تولید کرد.
وی افزود: اگر از دو منظر به این رویداد نگاه کنیم یکی شخصیت سردار سلیمانی است و بحث بعدی مکتب حاج قاسم است؛ امیدواریم این جشنواره بتواند کار خودش را ادامه داده و به صورت بینالمللی تولید محتوا کند.
نیلی ادامه داد: جشنواره سردار آسمانی پیشگام در عرصه هنر برای مطرح کردن بخشی از شخصیت سردار سلیمانی است که اگر حمایت شهر کرمان نبود این جشنواره جای خود را پیدا نمیکرد.
وی با اشاره به محفل خاطره نمایش توضیح داد: این محفل برای تولید محتوا است و جا دارد در مورد حاجقاسم بیشتر بشنویم گوش کنیم و تولید محتوا کنیم.
سپس سیدوحید فخرموسوی، دبیر جشنواره تئاتر سردار آسمانی، گفت: به جرات میتوان گفت این جشنواره اولین رویداد فرهنگی هنری در کشور پس از شهادت حاج قاسم است که در چهلمین روز شهادت وی رقم خورد.
وی ضمن تشکر از تمامی کسانی که برای راهاندازی جشنواره یاری رساندند تأکید کرد: ما امروز تئاتر و جشنواره را به برکت این فضا با مدیریت یکی از یاران حاجقاسم و یادگار دفاع مقدس انجام دادیم؛ امیدواریم این جشنواره به مقصود برسد و ثبات و پایداری خود را به دست آورد.
در این مراسم همچنین گروه سرود جهادی جوادالائمه (یاران سلیمانیها) از گیلان به اجرای سرود و برنامه با محوریت سردار سلیمانی پرداختند؛ سپس مسئولین برگزاری این جشنواره به گلزار شهدا رفته و با شهیدان تجدید بیعت کردند.
همچنین طی اقدامی نمادین با حضور مردم و مسئولان، 17 کبوتر را به نشانه روز 17 دیماه سالروز خاکسپاری پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی آزاد شد.
شایان ذکر است سردار صدفی از دوستان و همرزمان سردار سلیمانی و عضو هیئت امنای حسینیه بیت الزهرا(س)، علی رمضانی مدیر صداوسیمای استان کرمان و دهقانی، معاون اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان در این رویداد حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات