• جمعه / ۱۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400101712294
  • خبرنگار : 71263

ضربه مهلک بحران قزاقستان به استخراج بیت کوین

ضربه مهلک بحران قزاقستان به استخراج بیت کوین

نیروی رایانش جهانی شبکه بیت کوین در پی ناآرامی در قزاقستان و قطع اینترنت این کشور در هفته جاری، به شدت کاهش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، مرکز فایننس آلترنیتیو کمبریج اعلام کرد پس از این که چین به مقابله گسترده با فعالیتهای استخراج رمزارز پرداخت، قزاقستان سال میلادی گذشته به دومین مرکز بزرگ استخراج بیت کوین در جهان پس از آمریکا تبدیل شد.

روسیه روز پنج شنبه نیروهایی را برای کمک به مهار ناآرامیها به قزاقستان اعزام کرد. پلیس می گوید دهها آشوبگر در شهر آلماتی کشته شده‌اند، در حالی تلویزیون دولتی اعلام کرد ۱۳ عضو نیروهای امنیتی کشته شده اند.

اینترنت روز چهارشنبه در سراسر قزاقستان قطع شد. این اقدام احتمالا مانع از آن شد که ماینرها به شبکه بیت کوین دسترسی پیدا کنند.

بیت کوین و رمزارزهای دیگر توسط رایانه‌های قدرتمندی استخراج می‌شوند که معمولا در دیتاسنترهایی در نقاط مختلف جهان قرار دارند و در یک پروسه انرژی بر برای حل معادلات ریاضی پیچیده تلاش می کنند.

طبق جدیدترین آمار که مربوط به اوت سال ۲۰۲۱ است، قزاقستان در ۱۸ درصد از هش ریت جهانی  (واژه صنعتی مورد استفاده برای توصیف قدرت رایانشی ماینرها) سهم دارد. در آوریل پیش از این که سرکوبی استخراج بیت کوین در چین آغاز شود، این رقم تنها هشت درصد بود.

طبق آمار شرکت استخراج رمزارز BTC.com، هشت ریت مراکز استخراج رمزارز شامل AntPool و F۲Pool روز پنج شنبه حدود ۱۴ درصد نسبت به سطحی که اواخر روز سه شنبه داشت، کاهش پیدا کرد.

با این حال افت نرخ هش ریت از قیمت بین کوین پشتیبانی نکرد. بدنبال افزایش تقاضای سرمایه گذاران برای داراییهای پرریسک که تحت تاثیر سیاست بانک مرکزی آمریکا برای افزایش سریعتر نرخهای بهره روی داد، نرخ بیت کوین روز پنج شنبه به پایین ۴۳ هزار دلار سقوط کرد و رکورد پایین جدیدی را آزمود.

هر چه تعداد ماینرها در شبکه بیشتر باشد، به میزان نیروی رایانشی بیشتری برای استخراج بیت کوین جدید نیاز است. کاهش هش ریت در صورت کاهش شمار ماینرها در شبکه، تولید سکه جدید را برای ماینرهای دیگری که در شبکه حضور دارند، راحتتر می کند.

مزارع استخراج رمزارز قزاقستان عموما نیروی خود را با استفاده از برق تولید نیروگاههای زغال سوز تامین می کنند که به همراه معادن زغال سنگ تامین کننده خوراک آنها به دردسری برای مقامات در پروسه کربن زدایی از اقتصاد تبدیل شده اند.

دولت قزاقستان سال گذشته وعده داد ابتدا به برخورد با ماینرهایی خواهد پرداخت که احتمالا دو برابر ماینرهای مجاز برق مصرف می کنند. وزارت نیروی قزاقستان سال گذشته اعلام کرد استخراج غیرمجاز رمزارز حداکثر ۱.۲ گیگاوات نیرو مصرف می کنند که به همراه ۶۰۰ مگاوات برق مصرفی ماینرهای مجاز، حدود هشت درصد از کل ظرفیت تولید نیروی قزاقستان به حساب می آید.

بر اساس گزارش رویترز، اعتراضات در قزاقستان در نواحی غربی این کشور به دنبال افزایش قیمت سوخت در روز سال نو آغاز شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha