به گزارش ایسنا، زیب طیب کاردار سفارت پاکستان در تهران در نشستی که با موضوع «روز پنجم ژانویه با محوریت روز حق خودمختاری» در محل سفارت برگزارشد، اظهار داشت : در تاریخ ۵ ژانویه ۱۹۴۹ کمیسیون سازمان ملل متحد در هند و پاکستان قطعنامه ای را تصویب کرد که به موجب آن برگزاری همه پرسی آزاد و بی طرفانه در جامو و کشمیر تضمین شود. امروز هفتاد و سومین سالگرد تعهد سازمان ملل مبنی بر تصمیم گیری در خصوص مناقشه جامو و کشمیر به روشی دموکراتیک و همه پرسی آزاد و بی طرفانه تحت نظارت سازمان ملل متحد است.
وی تصریح کرد: تعیین سرنوشت یکی از حقوق اساسی است که در تمام اسناد اصلی حقوق بشر و همچنین منشور سازمان ملل متحد تدوین شده است. حق تعیین سرنوشت جامو و کشمیر، از طریق چندین قطعنامه شورای امنیت و کمیسیون سازمان ملل متحد تضمین شده است که حل و فصل نهایی مناقشه کشمیر تنها از طریق همهپرسی آزاد و عادلانه امکان پذیر بوده تا به مردم کشمیر اجازه استفاده از حق تعیین سرنوشت خود را بدهد.
این دیپلمات پاکستانی همچنین بیان کرد: این موضع سازمان ملل متحد کاملاً با مواضع اصولی پاکستان در مورد کشمیر مطابقت داشته و مجدداً آن را تأیید می کند.
وی با بیان این که از تاریخ ۵ آگوست ۲۰۱۹، هند قوانین جدید اقامت را اعلام کرده و اصلاحاتی را در قوانین مالکیت زمین جهت تغییر ساختار جمعیتی سرزمین اشغالی ارائه کرده است، این قوانینی را نقض آشکار قوانین بینالملل از جمله منشور سازمان ملل متحد، قطعنامههای مربوطه شورای امنیت سازمان ملل متحد و کنوانسیون چهارم ژنو خواند.
زیب طیب اظهار داشت : پاکستان نیز به نوبه خود، به حمایت های ممکن از کشمیری ها تا زمان دستیابی به حق مسلم خودمختاری و تعیین سرنوشت خود، مطابق با قطعنامه های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل متحد، ادامه خواهد داد.
وی در بخش دیگری از این نشست گفت: پاکستان همچنین در به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت مردم دلاور فلسطین قاطعانه متعهد است.
کاردار سفارت پاکستان در تهران تنها راه حل مناسب برای وضعیت فلسطین، ایجاد کشور مستقل فلسطین با مرزهای قبل از سال ۱۹۶۷ دانست که قدس شریف به عنوان پایتخت آن است.
وی همچنین ابراز داشت: از مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران و ملت برادر ایران در حمایت بی دریغ از مردم کشمیر و حل و فصل عادلانه و مسالمت آمیز مناقشه کشمیر تشکر و قدردانی می کنیم.
این دیپلمات پاکستانی خاطرنشان کرد : جامعه بین الملل بایستی در حمایت از آزادی های اساسی و حقوق اولیه بشر کشمیری ها اقدام کند. سازمان ملل باید به وعده خود مبنی بر اعطای حق تعیین سرنوشت به کشمیری ها عمل کند و از هند بخواهد که به ماموریت هیئت حقیقت یاب سازمان ملل در منطقه مورد مناقشه اجازه دهد تا گزارش های نقض شدید حقوق بشر را مورد بررسی قرار دهند.
انتهای پیام
نظرات