• چهارشنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400101511500
  • خبرنگار : 50294

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان :

با هرنوع تردد بدون مجوز خودروهای حامل چوب برابر قانون برخورد شود

با هرنوع تردد بدون مجوز خودروهای حامل چوب برابر قانون برخورد شود

ایسنا/کردستان رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: سواستفاده برخی سودجویان می‌طلبد تمهیدات نظارتی بر جاده‌ها و گلوگاه‌های استان بیش از پیش فزونی یافته و با هرنوع تردد بدون مجوز خودروهای حامل چوب برابر قانون برخورد شود.

محمد فرید سپری امروز (۱۵دی) در بیستمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی با محوریت قاچاق چوب کردستان جنگل‌های کردستان را ریه‌های این سرزمین خواند و اظهار کرد: اعتقادات مذهبی ما در خصوص اهمیت درخت  از این کلام گهر بار پیامبر اسلام (ص)که  می‌فرمایند: نزد من شکستن شاخه‌ای از درخت، همچون شکستن بال فرشتگان است نشات می‌گیرد همین موضوع  اهمیت وجود درخت را به مراتب با شنیدن این جمله بیشتر از پیش به ما نشان می‌دهد. 

وی به تنوع درختان جنگلی و باغی در استان اشاره و عنوان کرد: سواستفاده برخی سودجویان می‌طلبد تمهیدات نظارتی بر جاده‌ها و گلوگاه‌های استان بیش از پیش فزونی یافته و با هرنوع تردد بدون مجوز خودروهای حامل چوب برابر قانون برخورد شود. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ضمن اشاره به این مطلب که حمل و نقل چوب‌های جنگلی به هر صورت ممکن نیازمند اخذ پروانه از اداره کل منابع طبیعی است افزود: قطع درختان کهنسال و یا حتی درختان خشک باغی که مثمر ثمر نیستند نیز باید با هماهنگی مدیریت‌های جهاد کشاورزی در هر شهرستان صورت گیرد و هر کشاورزی قبل از اقدام به قطع درخت  باید مجوز قطع را اخذ و سپس اقدام به عمل نماید. 

وی تصریح کرد: تبدیل باغات کهنسال و فرسوده به باغات جدید تنها با جایگزین کردن درخت جدید و با کسب مجوز مقدور است و درصورت قطع هر درخت باید درخت جدیدی جایگزین آن شود.

محمد فرید سپری به نشست‌های مختلف با پلیس امنیت اقتصادی استان اشاره و افزود: در شورای تامین نیز با استاندار محترم استان هم  جلساتی برگزار خواهیم نمود  و مقتدرانه ضمن تهیه دستورالعمل‌های سخت گیرانه کما فی السابق، از خروج هر نوع چوب که جنگل‌های استان را به مخاطره بیندازد جلوگیری نموده و مجازات‌هایی برای عاملین در نظر گرفته خواهد شد.

وی به اهمیت نقش اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی و نیز همکاری دهیاران با منابع طبیعی در این زمینه اشاره و عنوان کرد: همکاری سمن‌ها انجمن‌های طرفداران حفظ و بقای محیط زیست و تمامی تشکل‌های مرتبط با موضوع می‌تواند کمک شایانی به ادارات متولی در امر حفظ و نگهداری درختان جنگلی داشته و توان نظارتی را افزایش دهد.

نصب دوربین در ایست‌های بازرسی ورود و خروج شهرهای استان از دیگر مطالبی بود که رییس سازمان جهاد کشاورزی استان به آن اشاره نمود و افزود: حتی جاده‌های فرعی نیز باید به صورت متناوب بازرسی شوند تا هیچ شخصی نتواند با سوء استفاده از این راه‌ها درختان را قطع و قاچاق نماید. 

تاسیس باغ‌های مادر به عنوان منبع اصلی توسعه و پرورش گونه‌هایی از درختان که توجیه اقتصادی دارند از پیشنهاداتی بود که رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مطرح نمود و خواستار بررسی سازگاری برخی درختان همچون گیلاس وحشی و تاغ در استان شد که در صورت فراهم بودن شرایط رشد و نمو، در استان کاشته شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha