حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد علی آل هاشم روز دوشنبه، ۱۳ دی، در مراسم گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار سرافراز سپاه اسلام، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که با حضور مسئولین استانی در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: براساس فرهنگ قرآنی کشته شدن در راه خداوند و دین، تحت عنوان شهادت یاد میشود که این فداکاری در راه خدا و دین نهایت رستگاری انسان است.
وی با بیان اینکه نیل به شهادت آرزوی اولیای بزرگ دین است، ادامه داد: کسانی که جان خود را بر سر راه دین مینهند، به یک کامیابی ابدی در آخرت میرسند و شهادت آنها سرچشمهی الهام و الگوی فداکاری برای دیگران محسوب میشود که سردار سلیمانی یکی از این شهدا است.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی یک سرمایهی ملی است، گفت: این قهرمان ملی داشتههای بسیاری را برای به تصویر کشیدن دارد و در شرایط امروز که امنیت، حلقهی مفقود در جوامع مختلف بالاخص در کشورهای غربی است، در کشور ما نیز این امنیت حاصل رشادتهای سربازانی چون شهید قاسم سلیمانی است.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم خاطرنشان کرد: مکتب حاج قاسم باید در قالب فیلم، تئاتر، سریال، انیمیشن، بازیهای رایانهای و... به نسل جدید ارائه شود که باید در بستر فضای مجازی کنشگری فعالی داشته باشیم و مکتب سیدالشهدا جبههی مقاومت را در جامعه بیش از پیش بشناسانیم.
وی با بیان اینکه فضای مجازی خط مقدم تقابل با توطئهی دشمنان است، متذکر شد: خالی نکردن میدان و داشتن استراتژی، توطئهی دشمنان را ناکارآمد میکند و باید در راهاندازی پویشهای مردمی برای تبلیغ مکتب حاج قاسم، جامعهی مخاطب خود در گروههای مختلف سنی شناسیم و محتوای مناسبی را تولید کنیم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در تشریح ویژگیهای شخصیتی شهید سلیمانی اظهار کرد: نبوغ نظامی و تسلط به دانش رزم یکی از صفات برجستهی این شهید بود و همانطور که میدانیم برای کسب این دانش و کاربردی باید با حضوری مستمر در میدان با ابعاد مختلف میدان نبرد آشنا شد.
وی ادامه داد: روحیهی سلحشوری و جنگندگی دیگر ویژگی بارز او بود بهطوریکه علاوه بر هدایت مقاطع مختلف جنگ با حضور در قرارگاهها، با شجاعت تمام و بیباکی در خطوط مقدم نیز حاضر میشد چرا که معتقد بود فرماندهی دقیق است که امور را با چشم خود ببیند و تنها به گزارشها بسنده نکند.
وی، روحیهی شهادت طلبی را دیگر ویژگی اخلاقی شهید سلیمانی برشمرد و گفت: او در داغ فراق همرزمان خود میسوخت و در نجوای شبانه از خداوند طلب شهادت میکرد که از مغز استخوان تا بن دندان و با ذره ذرهی وجودش خواهان شهادت بود.
امام جمعه تبریز تاکید کرد: سردار سلیمانی به شدت بیریا بود و از خودنمایی پرهیز میکرد و ظاهرش بیآلایش و باطنش صاف بود و برخلاف حرفهایی که در خصوص حضور او در انتخابات ریاست جمهوری مطرح میشد، اصلا به دنبال مقام و ریاست نبود و مثل کسانی نبود که برای رسیدن به یک مسئولیت سر میشکنند.
وی در خصوص ولایتمداری شهید سلیمانی نیز خاطرنشان کرد: حاج قاسم عمیقا نسبت به ولایت در دوران امام خمینی(ره) و رهبری امام خامنهای(مد ظله العالی) معتقد بود و عشق میورزید و بیجهت نیست که عبارت مالک اشتر را در وصف او به کار میبرند چراکه دادوستد عاطفی عمیقی بین او و رهبر انقلاب شکل گرفته بود و تمام فعالیتهایش در راستای ولایت بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فرماندهی بر سپاه قدس فرصتی را برای سردار سلیمانی فراهم کرد تا تجربیات جدیدی را کسب کند که اوج درخشش سردار نیز در مقابله با داعش نمایان شد.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با بیان اینکه سردار سلیمانی یک دیپلمات برجسته بود، اظهار کرد: در سفرهای مختلف با روسای جمهور کشورها دیدار میکرد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز اعتراف کرده بود که از نظرات تخصصی سردار سلیمانی استفاده کرده است.
وی همچنین گفت: سردار سلیمانی دارای روحیهای انقلابی، دلبسته و مروج گفتمان انقلاب بود و اعتدال حاج قاسم اصلیترین دلیل تشییع باعظمت پیکر او بود و شاهد بودیم که همهی سلایق در تشییع پیکر او حاضر بودند.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم در پایان سخنان خود گفت: شهید سلیمانی از ورود به حاشیه در هر زمینهای دوری میکرد و هرگز اهل افراط و تفریط نبود و به جریانات سیاسی که در زیر خیمهی انقلاب فعالیت میکردند مانند اعضای یک خانواده نگاه کرده و همیشه بر وحدت و انسجام ملی و مشترکات افراد ومجموعهها تاکید میکرد.
انتهای پیام
نظرات