• یکشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400101208762
  • خبرنگار : 50403

گزارش ایسنا از جلسه این هفته شورای شهر

درماندگی اداره کل حفاظت محیط زیست و انفعال شورای شهر در حل مشکل آلودگی هوای تبریز

درماندگی اداره کل حفاظت محیط زیست و انفعال شورای شهر در حل مشکل آلودگی هوای تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی سی و پنجمین جلسه‌ی شورای اسلامی کلانشهر تبریز روز یکشنبه، ۱۲ دی‌ماه، با حضور نائب رئیس، اعضای شورا و شهردار کلانشهر تبریز به‌صورت علنی در عمارت ساعت تبریز برگزار شد.

غلامرضا احمدی، نائب رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز در ابتدای این جلسه ضمن عرض تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت سردار سرافراز سپاه اسلام شهید سپهبد قاسم سلیمانی اظهار کرد زنده نگه داشتن یاد و خاطره حاج قاسم سلیمانی مایه‌ی افتخار و غرور است.

وی ادامه داد: یاد حاج قاسم‌ سلیمانی در دل مستضعفین جهان زنده و پایدار خواهد ماند و  امیدوارم ما نیز از صفات نیکوی این شهید سرافراز و بزرگوار الهام بگیریم.

در ادامه‌ی این جلسه فرش دستباف منقش به تصویر سیدالشهداء جبهه مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی رونمایی شد.

ناصر نظامی‌دوست بافنده‌ی این فرش طی سخنانی گفت: این فرش که برای نخستین بار در دنیا بافته شده است، منقش به تصویر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به صورت سه بعدی، کاملا دستباف و بدون سوزن‌کاری بافته شده و ۶ فیروزه نیز پای آن به کار گرفته شده است.

انتخاب ۲ نفر از اعضای شورای شهر تبریز به عنوان هئیت امنای مرکز پژوهش‌ها

با استعفای فریدون بابایی اقدم از عضویت در هیأت امنای مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز، این موضوع در دستور کار قرار گرفت و در نهایت با کناره‌گیری این عضو موافقت شد.

روح‌اله دهقان‌نژاد و سید کاظم زعفرانچیلر با رای اکثریت اعضای شورا به عنوان هیأت امنای مرکز پژوهش‌های شورای کلانشهر تبریز انتخاب شدند.

همچنین با رای اکثریت اعضای شورا احمد یوسف‌زاده نیز به عنوان هیأت علمی در هیأت امنای مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز  انتخاب شد.

اعتراض اعضای شورای اسلامی شهر به آلودگی هوا در تبریز

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه آلودگی هوای تبریز به یکی از معضلات این شهری تبدیل شده است، اظهار کرد: آلودگی هوای تبریز می‌تواند آثار زیان‌بار کوتاه‌مدت و بلندمدتی از خود برجای بگذارد که باید متولیان امر دعوت شده تا توضیحات لازم و قانع‌کننده‌ای را در این خصوص ارائه دهند.

فریدون بابایی اقدم ادامه داد: پیگیری‌های زیادی در خصوص آلودگی هوای تبریز انجام شده و ۱۲ نامه از سوی استانداری به نهادهای ذی‌ربط به منظور رفع این معضل ارسال کرده که علی‌رغم همه‌ی پیگیری‌ها همچنان مازوت‌سوزی تداوم داشته و پیمانکار نیز فیلتر مخصوص را به کار برده است.

وی، انفعال شورای شهر را  این موضوع غیر قابل قبول عنوان کرد و افزود: اداره‌ی ‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌شرقی نیز در برابرموضوع آلودگی هوا اعلام درماندگی کرده است و لذا تقاضا می‌کنیم با برگزاری جلسه‌ی فوق‌العاده‌ با حضور دادستان و مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان در خصوص تعطیلی واحدهای آلاینده تصمیمات لازم اتخاذ شود.

دبیر شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در این خصوص گفت: تکالیفی در بحث آلودگی محیط‌زیست بر عهده‌ی شهرداری است و در این خصوص مواردی نیز در بودجه پیش‌بینی شده است.

احد صادقی ادامه داد: شهرداری در خصوص رفع آلودگی محیط‌زیست گزارشات خود را ارائه دهد تا بدانیم چه اقداماتی در این خصوص انجام شده است.

پرویز هادی رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در این خصوص بیان کرد: برای رفع این معضل باید از نمایندگان مجلس کمک بگیریم تا این موضوع از تهران پیگیری شود در غیر این‌صورت این جلسات نتیجه‌ی ثمربخشی نخواهد داشت.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در رابطه با رفع معضل آلودگی هوا گفت: اگر شورای شهر جلسه‌ای به صورت فوق‌العاده در خصوص آلودگی هوا تشکیل داده و چندین مصوب داشته باشد، نتایج مثبتی را خواهیم دید.

علیرضا نوای‌باغبان در ادامه‌ی سخنان خود اظهار کرد: تشکیل جلسات در خصوص موضوعات مهم چون حمل و نقل، آلایندگی و ترافیک از ضروریات است چراکه با این اقدام مردم شاهد خواهند بود که شورای شهردر راستای معضلات شهری و حل و رفع‌شان حساسیت دارد.

وی با بیان اینکه باید منشا آلودگی هوا مشخص شود، افزود: باید تصمیمات کشوری در این راستا نیز مشخص شود.

یاسین بجانی سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز با تاکید بر لزوم برگزاری جلسه‌ای مسئولین قضایی در خصوص رفع معضل آلودگی هوا، گفت: اگر تهران در این خصوص تصمیم بگیرد، نتایج مثبتی را نخواهیم دید و مشخص نیست چه کسی باید در مقابل این تصمیم‌های تهران بایستد؟

رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز خاطرنشان کرد: مردم از شورا انتطار دارند تا در خصوص رفع مشکلات‌ آنها اقداماتی انجام دهد چراکه بی‌اعتنایی به موضوع، مردم را اذیت می‌کند.

روح اله رشیدی با بیان اینکه شورای شهر نه به‌عنوان حلّال مسئله، بلکه به‌عنوان نهادی تذکر دهنده نیز به شمار می‌‎رود، ادامه داد: مازوت‌سوزی در اکثر کشورهای دنیا وجود دارد، ولی در کشور ما با مشکل مواجه است و نیروگاه تبریز می‌تواند با استفاده از فیلترهای لازم، میزان آلودگی را کاهش دهد.

وی یادآور شد: بهتر است شورای شهر، به جای کسانی که باید توضیح دهند و نمی‌دهند، پیگیر موضوع باشد.

شهردار کلانشهر تبریز نیز در سخنانی گفت: ناوگان حمل و نقل عمومی به دلیل فرسوده بودن و جلوگیری از ایجاد آلایندگی، با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کند.

عباس رنجبر ادامه داد: الزام نیروگاه به استفاده از فیلتر و اجبار اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل، می‌تواند تا حدودی در راستای کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد.

نائب رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز تاکید کرد: به دنبال برگزاری جلسات و نشست‌هایی با نمایندگان مجلس در خصوص رفع معضل آلودگی هوای شهر و تعطیلی چندین روزه مازوت سوزی در نیروگاه، فکرمی‌کردیم این مشکل حل شده، ولی گویا این اقدامات موقتی بوده است.

احمدی ادامه داد: موضوع آلودگی هوا این روزها با جان مردم سر و کار دارد به طوریکه منجر به تعطیلی مدارس‌ نیز شده است لذا شورای شهر هر اقدامی که در راستای رفع این معضل لازم باشد، انجام خواهد داد.

در نهایت با رای  تمامی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مقرر شد جلسه‌ی فوق‌العاده به منظور رسیدگی به موضوع آلودگی هوا برگزار شود.

تذکر کتبی دهقان نژاد به شهردار: ضرورت مقابله با حقوق‌ها و هزینه‌های نجومی در شهرداری تبریز

در تذکر کتبی رئیس کمیسیون ارزیابی، تحقیق، نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر تبریز آمده است:

با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه و ضرورت برقراری عدالت در همه‌ی عرصه‌های حاکمیتی، به نظر می‌رسد رویکرد مدیریتی در شهرداری تبریز برخلاف رویه‌های عدالت‌مأبانه بوده و فاصله مزدهای ناچیز کارگری با دریافتی‌های نجومی روز به روز بیشتر  می‌شود؛ چنانچه بعضی از مدیران احساس می‌کنند بیت‌المال دستمایه‌ای برای امیال شخصی است و مخیّر هستند حتی به قیمت پرداخت نشدن حقوق کارمندان و بر زمین ماندن امور جاری؛ دفتر و دستک خود را نونوار کنند.

اتفاقی که در روزهای گذشته در سازمان مدیریت مهندسی و شبکه حمل و نقل افتاده است خلاف وعده‌های ما به مردم است و از جنابعالی می‌خواهیم با سر و سامان دادن به وضعیت آن سازمان با تخلفات صورت گرفته برخورد قانونی نمایید.

در ضمن یکی از مدیران سابق که اکنون هیچ مسئولیتی ندارد چگونه از مواهب راننده شخصی و خودروی اداری سازمان آتش‌نشانی بهره‌مند می‌باشد.

پیرو صحبت‌های قبلی مقتضی است حقوق‌های شهرداری مورد بررسی قرار گیرد تا بیشتر از این شرمنده همکارانی نباشیم که با یک میلیون و نهصد هزار تومان گذران زندگی می‌کنند.

تذکر رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر تبریز به شهردار: ضرورت جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در تبریز/ زباله‌های شهری به زباله‌گاه نمی‌رود

بابایی اقدم گفت: تعدادی از عوامل خدمات شهری در سطح شهر به ویژه منطقه سه، کوچه را برای ساخت‌وساز غیر مجاز فروخته و اجازه داده‌اند که باید جلوی این کار گرفته شود.

وی ادامه داد: ۴۰ روز است که زباله‌های شهری تبریز به زباله‌گاه نمی‌رود، لازم است دلیل این موضوع بررسی شود.

بابایی اقدم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید از رمپ یوسف آباد، یادآور شد: با این شرایط آب و هوایی بتن‌ریزی به سختی انجام می‌شود که نیاز است تمهیداتی در این راستا اتخاذ شود.

اصلاحیه شیوه‌نامه نامگذاری و تغییرنام معابر و اماکن عمومی تبریز بررسی و تصویب شد

عضویت مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یا نماینده تام‌الاختیار او و مدیرعامل سازمان مدیریت مهندسی شبکه‌ی حمل و نقل یا نماینده تام‌الاختیار او در کمیته‌ی نامگذاری و تغییرنام معابر و اماکن عمومی بررسی و به تصویب اعضای شورای شهر رسید.

گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ شهرداری تبریز

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این راستا اظهار کرد: همه ساله شهرداری متمم بودجه را ارائه می‌کند و این موضوع در شورای شهر بررسی شده و نهایتا عملکردی در چارچوب آن آماده می‌شود.

نوای باغبان ادامه داد: قانون می‌گوید که تا سه ماه اول سال باید تفریغ بودجه تمام شود، ولی گاها خللی در این بازه زمانی رخ می‌دهد، بطوریکه ما در دهمین ماه سال، تفریغ بودجه سال گذشته را انجام می‌دهیم.

وی افزود: بودجه تفریغ شده در این جلسه، از نظر اعداد و ارقام، مهر نهایی خورده و به حسابرس ذی‌صلاح با رتبه مربوطه ارجاع داده خواهد شد، اینکه هزینه‌کرد ما درست انجام شده و انحرافی داشته یا نه، توسط حسابرس انجام خواهد شد.

رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این باره بیان کرد: اعضا و کارشناسان کمیسیون بودجه به‌صورت شبانه‌روزی در رابطه با تفریغ بودجه در تلاشند ولی آسیب‌هایی در این راستا وجود دارد که امیدواریم سریعا حل شود.

رشیدی در ادامه بیان کرد: فاصله بین متمم و تفریغ بودجه باید کم شود، این فاصله  یک نوع بی‌انضباطی در خصوص بحث مالی شهرداری بوده که باید در این خصوص اقداماتی ترتیب داده شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه سخنان خود یادآور شد: از هم‌اکنون از شهرداری تبریز خواستار تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ هستیم، تا گزارشات خود را ارائه دهند.

رشیدی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: خواهشمندیم عملکرد ۷۹ درصدی عمرانی را به صورت جزئی اعلام کنید؛ همچنین ماده ۲۸ آیین نامه مالیاتی که از اختیارات شهرداری است هم به صورت ریز گزارش داده شود.

رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: هزینه اوراق مشارکت در قطار شهری نیز گزارش داده شود که چرا استفاده نشده است.

رشیدی با بیان اینکه موضوع بدهی‌های شهرداری نیز اعلام شود، ادامه داد: مثلا بدهی بیمه‌ای شرکت واحد باید به‌صورت مشخص اعلام شده و معین شود که قصور اتفاق افتاده از چه ناحیه‌ای بوده است.

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این باره بیان کرد: بهتر است موارد مطرح شده در تفریغ بودجه به صورت  کامل و جامع برای استفاده همکاران ارائه شود.

بابایی اقدم ادامه داد: همچنین بهتر است گزارشی از عملکرد سال ۱۴۰۰ که در بودجه سال قبل پیش‌بینی شده است، ارائه شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود افزود: پیشنهادم این است که در مورد بدهی‌های شهرداری مفصل بحث کنیم چرا که تأمین این بدهی‌ها دغدغه‌ای برای شهرداری است.

بابایی اقدم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شهرداری در بحث خزانه‌داری متمرکز در تدوین بودجه بر چه اساسی حرکت می‌کند! خواهشمندم توضیحات و پیشنهاداتی درخصوص نحوه لحاظ خزانه متمرکز برای بودجه سال آینده بیان کنید.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز هم در این راستا اظهار کرد: تفریغ بودجه بهترین کمک برای ارزیابی است تا مشخص شود که در کدام مناطق پروژه‌ها پیشرفت خوبی داشته‌اند.

احد صادقی ادامه داد: سیستم موجود کنونی و تفریغ انجام شده به روش سنتی است.

وی گفت: اگر برای سال ۱۴۰۰ هم نرسیم، در سال ۱۴۰۱ هزینه‌کردها سیستمی بوده و به تفریغ بودجه صورت آنلاین انجام گیرد.

وی با بیان اینکه تعرفه سال آینده باید واقعی، علمی و عدالت‌محور باشد، ادامه داد:اگر بتوانیم برای سال آینده ردیف جابجایی پروژه‌های که تحقق نیافته است، گزارش کنیم بررسی بهتری می‌توان در این راستا انجام داد.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز یادآور شد: برای سال آینده باید پروژه‌های اولویت‌دار داشته باشیم، سال گذشته برخی پروژه‌ها اولویت‌دار بودند ولی عملکرد هزینه‌ای آنها صفر بود.

به گزارش ایسنا،  تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹، به تصویب اعضای حاضر در جلسه رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha