به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه نیوزویک، ساندرا اودکرک، مدیر "انستیتوی آمریکایی در تایوان" (AIT ،American Institute in Taiwan) که به عنوان سفارت دوفاکتوی آمریکا در تایپه شناخته میشود، بیان کرد، این فعالیتهای نظامی چین ریسک "محاسبه غلط" را بین دولتها در محل تنگه تایوان که این جزیره را از جمهوری خلق چین جدا کرده، به همراه دارد.
اودکرک که اولین زن منصوب شده در سمت مدیریت موسسه AIT است، ماه ژوئیه برای سه سال در این سمت انتخاب شد. اظهارات او در جریان مصاحبهای که از سوی کانال ری دو، یک بلاگر تایوانی در یوتیوب انتشار یافت، مطرح شدند.
مقامات نظامی تایوان قبل از کریسمس به قانونگذاران این جزیره گفتند که از ژانویه تاکنون تعداد پرواز هواپیماهای نظامی چین در داخل منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان – واقع در حریم هوایی بینالمللی در فاصله حدودا ۱۰۰ تا ۱۵۰ مایلی جنوب غرب این جزیره به بیش از ۹۴۰ مورد رسیده است.
بر اساس این گزارش، طبق اعلام وزارت دفاع تایوان، آمار این پروازها تا تاریخ ۲۸ دسامبر مجموعا به ۹۶۱ مورد بالغ شدهاند. در همان روز هم ورود پنج هواپیمای ارتش چین به منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان شناسایی شد.
اودکرک در پاسخ به سوالی درباره تشدید شدن این فعالیتهای نظامی چین با هدف ارعاب تایوان و دفع آمریکا اظهار کرد: معتقدیم که آن نفوذهای هوایی به منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان بیثباتکننده هستند. آنها در بردارنده ریسک محاسبه غلط هستند.
او ادامه داد: ما قویا جمهوری خلق چین را تشویق به متوقف کردن انجام این اقدامات کردهایم.
اودکرک تاکید کرد که آمریکا نسبت به اقدامات پکن در دریای چین جنوبی لحنی صریح داشته است.
او اظهار کرد: فکر میکنم بهترین راه برای پاسخگو کردن جمهوری خلق چین یا در واقع هر کشوری این است که جامعه بینالمللی دور هم جمع شده و با صدایی واحد صحبت و تصریح کند که چنین چیزی غیر قابل قبول است.
او در ادامه این صحبتهایش گفت: فکر میکنم این واقعا مهم است که جمهوری خلق چین درک کند که مردم تایوان یک دموکراسی پویا دارند و خواهان این هستند صدایی برای آینده خود داشته باشند و نیاز به داشتن این صدا دارند.
اودکرکی که سوابق حرفهای دیپلماتیکش شامل پستی در دهه ۱۹۹۰ در شهر تایپه است، ادامه داد: مردم تایوان طی دهههای زیادی بر مبنای این دموکراسی سبک زندگی و جامعه خود را بنا کردهاند.
موسسه AIT در سال ۱۹۷۹ بیش از چهار دهه قبل بر مبنای مفاد قانونی تحت عنوان قانون روابط تایوان و با حمایت بایدن که در آن زمان سناتور ایالت دلاور بود، تاسیس شد و امروز نیز محور روابط آمریکا-تایوان است. همتای این موسسه در واشنگتن تحت عنوان "دفتر نمایندگی فرهنگی و اقتصادی تایپه (TECRO) شناخته میشود.
انتهای پیام
نظرات