حمیدرضا عسگری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه دو آرامستان بهشت سکینه (س) و بهشت علی (ع) به مساحت ۷۰ و ۲۲۰ هکتار توسط سازمان آرامستانهای شهرداری کرج مدیریت میشوند، اظهار کرد: تا کنون بیش از ۱۱۵ هزار متوفی در آرامستان بهشت سکینه (س) و ۳۰۰ متوفی نیز در آرامستان بهشت (ع) جای گرفته است.
وی با بیان اینکه فاز نخست آرامستان بهشت علی (ع) شهریور سال ۹۸ به بهره برداری رسیده، اضافه کرد: این فاز بیش از ۴۰ هکتار است که امکان دفن بیش از هشت هزار و ۴۰۰ متوفی در آن ایجاد شده است.
عسگری با اشاره به اینکه هزینه دفن اموات در بهشت علی (ع) یک سوم بهشت سکینه (س) است، افزود: در حال حاضر خدمات اداری و ... امواتی که قرار است در بهشت علی (ع) دفن شوند در آرامستان بهشت سکینه(س) انجام میشود و پس از آن مراحل انتقال صورت میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در این سازمان طی چهار سال اخیر افزود: نصب بیش از ۸۰ دوربین حفاظتی و نظارتی و پوشش و پایش تصویری بیش از ۸۰ درصد کل محوطه آرامستان بهشت سکینه (س)، هوشمند سازی قبور شهدا و نام آوران با نصب رمزینه، تجهیز خودروهای حمل متوفی به سیستمهای gps و avl و افزایش پنج برابری ظرفیت سردخانه و امکان نگهداری بیش از ۲۰۰ جسد به طور همزمان در مواقع بحرانی بخشی از اقدامات صورت گرفته در این ایام بوده است.
این مسئول از افزایش سه برابری فضاهای سبز، هدایت و جمع آوری بیش از ۴۰ میلیون لیتر مکعب از آب باران و برف جهت آبیاری فضای سبز، تولید بیش از ۱۰۵ مگاوات ساعت سالانه برق با احداث نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس و استقرار سطلهای زباله مکانیزه و تفکیک پسماند به عنوان بخش دیگر از اقدامات صورت گرفته در طول مدت مذکور نام برد.
وی با بیان اینکه سال گذشته شاهد بهره برداری از ساختمان پزشکی قانونی و سالن تشریح در آرامستان بهشت سکینه بودیم، افزود: با استقرار پزشک قانونی امکان صدور سالانه بیش از هفت هزار جواز فوت در این مجموعه فراهم شده است.
عسگری با اشاره به اینکه در سالهای گذشته بهشت سکینه (س) کرج صرفا یک مجموعه خدمت رسان بود اما هم اکنون با اجرای پروژههای مختلف به نهاد خدماتی اجتماعی تبدیل شده، توضیح داد: با اجرای پروژههای مختلف، میانگین مدت زمان خدمت رسانی به شهروندان از ۵۰ دقیقه در سالهای گذشته به ۳۰ دقیقه کاهش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج در ادامه با اشاره به اینکه فشار کاری پرسنل این مجموعه در دو سالی که از شیوع کرونا می گذرد، بسیار زیاد بوده است، گفت: در مدت شیوع ویروس کرونا تنها چند آرامستان در سطح کشور بودند که بحران ها را به خوبی و با موفقیت پشت سر گذاشتند که یکی از این آرامستان ها، بهشت سکینه(س) کرج بود که باعث افتخار است که توانستیم در اوج بحران خدمات مطلوبی را به شهروندان ارائه کنیم.
وی تاکید کرد: در اوج شیوع این ویروس تعداد بسیار زیادی از پرسنل بهشت سکینه(س) به کرونا مبتلا شدند اما دست از خدمت رسانی برنداشتند.
این مسئول اضافه کرد: طی دو سال گذشته بیش از هزاران نفر از خانوادههای عزادار جهت پیگیری امور مربوط به متوفی خود به سازمان مدیریت آرامستانها مراجعه کردند که از سوی پرسنل این سازمان، امور اداری مربوط به آنها به بهترین نحو ممکن انجام شد.
عسگری توضیح داد: طبق بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که طی مدت مذکور حتی یک مورد شکایت از این مجموعه از سوی شهروندان در سامانههای نظارتی ثبت نشده و این نشان دهنده رضایت آنها از خدمات ارائه شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به خطر پذیر بودن فعالیت در بهشت سکینه (س) در ایام شیوع ویروس کرونا به خصوص طاهران و کارکنان مجموعه معراج، طی انجام مکاتبات و هماهنگیهای به عمل آمده، دز سوم واکسن به پرسنل این سازمان تزریق شده تا آنها بتوانند بدون دغدغه خدمات مطلوبی به مراجعان ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون این سازمان به بیش از ۱۳ هزار متوفی خدمات رسانی کرده، افزود: حتی اگر نیمی این متوفیان هم در آرامستان بهشت سکینه (س) دفن شده باشند، طی این مدت شاهد حجم زیادی از مراجعات شهروندان به این مجموعه بودهایم.
وی با بیان اینکه با تغییر رنگ البرز مراجعه مردم برای زیارت اهل قبور به ویژه در روزهای پایانی هفته افزایش قابل توجهی داشته، گفت: در کنار زائران، کسانی که اقدام به برگزاری مراسم سوم، هفتم و ... عزیز از دست رفته خود می کنند نیز به ازدحام بهشت سکینه اضافه میکند.
این مسئول گفت: بر این اساس از شهروندان درخواست میشود برای حفظ سلامت خود هم که شده از مراجعه به بهشت سکینه (س) در روزهای پنجشنبه و جمعه خودداری و زیارت اهل قبور و برگزاری مراسم عزاداری را به روزهای دیگر هفته موکول کنند.
انتهای پیام
نظرات