به گزارش ایسنا، دکتر پیام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا درباره تاثیر واکسیناسیون بر کرونای اُمیکرون، گفت: طبق مطالعات مختلف بینالمللی نشان داده شده کسانی که دز سوم یا بوستر را تزریق کردند، میزان ایمنی و مقاومتشان در برابر امیکرون بسیار بالا بوده است. حال اگر فردی قبلا کرونا هم گرفته باشد، ایمنی خوبی ایجاد میکند. بنابراین توصیه ما این است که همه دز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی ما مدیون واکسیناسیون انجام شده است، افزود: اگر ما هم واکسن تزریق نکرده بودیم، اکنون شرایطمان مانند کشورهای اروپایی بود.
طبرسی درباره نوع دز سوم واکسنها نیز، گفت: انواع واکسنها در دنیا موجود است و ما هم شرایط خاص خودمان را داریم. در کشور ما حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم یکبار به کرونا مبتلا شدند و وقتی این جمعیت واکسنهای موجود را تزریق میکنند، ایمنی خوبی در آنها ایجاد میشود. اصل واکسنهای با پلتفرم ویروس کشته شده هم سه دز شده است. یعنی کسی که سینوفارم میزند، سه دز باید تزریق کنند تا ایمنی مناسب داشته باشد. برای کسانیکه اسپوتنیک یا استرازنکا زدند، میتوانند همان را یا واکسنهای پروتئینی مانند پاستوکووک را تزریق کنند.
وی گفت: ممکن است دو سه هفته آینده اسپایکوژن هم مجوز بگیرد که ضمن عوارض کمی که دارند، میتوانند با عنوان دز یادآور هم استفاده شوند.
طبرسی درباره عوارض سویه امیکرون گفت: تاکنون طبق گزارشهایی که شده، عوارض امیکرون بسیار کمتر از دلتا بوده و قدرت بیماریزاییاش از دلتا کمتر است؛ هرچند که سرایتش بیشتر است. به هر حال امیکرون یک سویه جدید است و هنوز وسعتش در کشور مشخص نیست.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا افزود: از یک مورد هفته قبل با ۳۴ مورد رسیدیم و ممکن است تعداد بالا رود. بنابراین باید بر اساس سمت و سوی بیماری، رفتار تغییر کند. اکنون افزایشی در موارد مثبت گزارشی در کشور نداریم و هر روز تعداد موارد مثبتمان زیر ۲۰۰۰ نفر است که نشان میدهد هنوز با طغیان مواجه نیستیم، اما هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد و باید رصد کرد.
وی گفت: رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک بسیار میتواند کمککننده باشد.
انتهای پیام
نظرات