فاطمه سادات حسینی در نشست بررسی مشکلات بانوان کارآفرین استان کرمان به میزبانی اتاق بازرگانی این استان، پس از شنیدن مشکلات و مسائل این بانوان بیان کرد: ظرفیتهای اتاقهای بازرگانی بسیار زیاد است و آن طور که مشاهده میشود مشکلاتی که زنان کارآفرین دارند به عرضه و صادرات محصولات برمیگردد.
مشاور امور بانوان وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برخی مشکلاتی که بانوان کارآفرین مطرح میکنند مربوط به مسائل داخلی کشور است بنابراین با تعامل میان مسئولین و استفاده از اعتبارات حل میشود.
وی افزود: جنس مشکلات را میشناسیم اما متأسفانه آنطور که باید به آنها نگاه نمیشود. باید بپذیریم که با وجود شرایط کنونی در حوزه اقتصادی، کرونا و... اگر خانمها وارد فعالیتهای اقتصادی میشوند این کار جهاد است و باید کارگروه ویژهای برای حل مشکلات آنها تشکیل شود.
حسینی ادامه داد: زمان آغاز شیوع ویروس کرونا ظرفیت تولید ماسک و دیگر اقلام بهداشتی در کرمان بیش از باقی استانها وجود داشت که این نشاندهنده ظرفیتهای بسیار خوب استان است.
وی با ارائه پیشنهاداتی برای حل مشکلات بانوان کارآفرین استان گفت: در ابتدا باید کارگروهی ویژه برای رفع موانع تولید ایجاد شود تا مسائل و مشکلات را شناسایی و حل کند زیرا برخی موضوعاتی که بانوان در این حوزه مطرح میکنند مربوط به مسائل داخلی کشور است؛ اگر تعامل میان مسئولین مختلف استان صورت گیرد میتوان از اعتبارات موجود برای کمک به این مشاغل استفاده کرد.
حسینی اضافه کرد: دورههای فرآیند کار باید برای خانمهایی که وارد این حوزه شدند برگزار شود تا با مراحل کار به خوبی آشنا شوند؛ همچنین باید به مرد و زن در این حوزه به شکل برابری نگاه کرد زیرا شکایتهای زیادی وجود دارد که به مردان بیش از زنان بها داده میشود.
وی تأکید کرد: افرادی که این راه را رفتهاند، مهارتها و پیچ و خم گرفتن تسهیلات و استفاده از ظرفیتها را یاد گرفتهاند باید به کسانی که تازه در این راه قدم گذاشتند کمک کنند تا پیشرفت هر چه سریعتر اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به نمایشگاه اکسپو که شرکت در آن مشکل بسیاری از بانوان کارآفرین بود توضیح داد: اکسپو محل عرضه محصول نیست بلکه عرضه محتوا است که در همین راستا همکاریها و پیگیریهایی آغاز شده تا بانوان از شرکت در این نمایشگاه هم عقب نمانند.
حسینی با انتقاد به اینکه در کشور ما علیرغم تأکید بر حجاب و چادر هنوز چادر از خارج از کشور وارد میشود، گفت: در قم و شهرکرد زمینه برای تولید پارچه چادر مشکی ایجاد شده که در حال رایزنی هستیم تا پارچه را با ۱۰ درصد تخفیف در اختیار بانوان کارآفرین استان قرار دهند.
وی اضافه کرد: تا زمانی که پراکنده هستیم و موازیکاری میکنیم مطالبات به نتیجه نمیرسد درست است که گاهی قوانین وضع شده خود مانع میشوند اما دلیلی ندارد مدیران و مسئولان مشکلات را حل نکنند.
حسینی تصریح کرد: در برخی شهرکهای صنعتی مشاهده میکنیم افرادی اقدام به گرفتن زمین و ساختن سوله کردند، سپس آن را با قیمت بالا اجاره میدهند؛ در این خصوص نیز علاوه بر نظارتهای جدی باید امتیاز ویژهای برای بانوان در نظر گرفته شود.
وی تأکید کرد: معضل دیگر بانوان در این زمینه در راستای اخذ مجوز است که گاهی به شدت خستهکننده بوده و فرد را از ادامه راه منصرف میکند؛ برای این موضوع نیز باید فکری شود.
حسینی همچنین به بازارهای فروش اینترنتی و فضای مجازی اشاره کرد و گفت: از آغاز شیوع ویروس کرونا بازار فروش در فضای مجازی فعال شده اما هیچ تسهیلاتی به آن ارائه داده نشده بنابراین این زمینه نیز باید مورد عنایت ویژه قرار گیرد.
حسینی تصریح کرد: نظارت در کل کشور ضعیف است درحالی که باید دید اموری که تصویب میشود عملیاتی شده یا نه و مصوبات چقدر اجرا شده است.
وی با تأکید بر اینکه مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه از یکدیگر جدا نمیشوند، عنوان کرد: امیدواریم در هفته گرامیداشت مقام زن حرکتهای نمایشی نه بلکه عملی انجام بدهیم.
انتهای پیام
نظرات