مصطفی زبردست در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در شش ماهه ابتدایی ۱۴۰۰ در کشتارگاههای طیور استان بیشاز ۱۵ میلیون قطعه طیور کشتار شده که از این مقدار نزدیک به ۱۵۰۰ تُن به استانهای همجوار مانند خوزستان، اصفهان و تهران برای مباحث تنظیم بازار ارسال شده است.
وی ادامه داد: بر مرغی که مردم از مراکز عرضه مجاز خریداری میکنند نظارت شرعی و بهداشتی انجام شده و قابلیت مصرف و کیفیت آن در حد بهترین مرغهایی است که در کشور پرورش پیدا میکنند.
زبردست افزود: در حوزه کشتار دام در شش ماهه ابتدایی امسال بیشاز ۱۵۰ هزار رأس دام سبک و ۳۱ هزار رأس دام سنگین در کشتارگاههای استان کشتار شده که در این زمینه نیز نظارت شرعی و بهداشتی توسط همکاران ما انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان در رابطه با عرضه و کشتار غیرمجاز دام در حاشیه شهرها، عنوان کرد: باتوجه به اینکه عرضه دام در حاشیه شهر جزو مزاحمتهای شهری است، براساس ماده قانونی شهرداری متولی این قضیه است و میتواند با متولیان این امر برخورد قضایی کرده و آنها را به مراجع قضایی معرفی کند، که شهرداری در این حوزه خیلی ورود نمیکند.
وی افزود: شش ماهه ابتدایی امسال بیشاز ۳۰ نفر از افرادی که اقدام به نگهداری، عرضه و بعضاً کشتار دام در حاشیه شهرها کردند به مراجع قضایی معرفی کردیم، این کار را با تمام قوا انجام میدهیم که از عرضه غیرقانونی دام جلوگیری کنیم.
زبردست با اشاره به اینکه در این زمینه شهروندان میتوانند بیشترین کمک را به ما کنند، افزود: انتظار داریم شهروندان حتماً گوشت مورد نیاز و مصرفی خود را از واحدهای مجازی که در این زمینه فعالیت دارند خریداری کنند و برای جلوگیری از اشاعه بیماریهای مشترک بین انسان و دام از کشتارهای غیرمجاز و خانگی خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان ادامه داد: موضوعی که برای اولین بار در کشور و در لرستان انجام شد، بحث هویتگذاری و هویتدار کردن لاشه دامها براساس شرایط جسنی و کیفیت لاشه است، لاشه که از کشتارگاه خارج میشود با هر لیبل سفید، قرمز و زرد رنگ لاشههایی هستند که از نظر سلامت در سلامت کامل به سر میبرد و مورد تأیید همکاران واحد بهداشتی ماست، تفاوت در این است که لاشههایی که لیبل قرمز رنگ میخورد مربوط به دامهای جوان، بزغاله و گوساله هستند و کیفیت گوشت آنها عالی است.
وی تصریح کرد: لاشههایی که لیبل سفید دارند دارای کیفیت رو به بالا هستند و لاشههایی که لیبل زرد رنگ میخورند مربوط به دامهای پیر هستند.
زبردست با اشاره به اینکه هدف ما از انجام این کار جلوگیری از پیر کُشی دام در استان است، بیان کرد: انتظار ما این است که مردم زمانیکه به واحد عرضه گوشت مراجعه میکنند، اولویت خرید خود را روی لاشههای با لیبل قرمز بگذارند، چراکه سن آنها پایین و کیفیتشان بالاست و همین باعث میشود گوشت مرغوبتری را خریداری کنند.
انتهای پیام
نظرات