به گزارش ایسنا، حبیبالله محمودیان، استادیار دانشگاه ، در فصلنامهی مطالعات ایلامشناسی آورده است: «سید ابوفاضل رضوی اردکانی» در فصل دوم کتابش با عنوان شخصیت وقیام زید بن علی علیه السلام در رابطه با نامگذاری عیسی نوشته است: علت اینکه او را عیسی نام نهادند، این است که : در زمان خلافت هشام چندین بار زید بن علی را به شام جلب کردند در یکی از سفرها که مادر عیسی نیز همراه زید بود بین راه درد زائیدن او را فرا گرفت و ناچار به یک دیر نصارا پناه بردند و اتفاقا آن شب جشن سالروز تولد عیسی مسیح )علیهالسلام بود و خداوند در آن شب این فرزند را به زید داد و پدر بزرگوارش به خاطر این حسن اتفاق نام نوزادش را عیسی نهاد.
«عبدالقادرکمالی سریلی» در بخشی از مقاله خود در مورد نامگذاری سید عیسی به این موضوع اشاره و نوشته است:" به جهت تولدش در دیر نصارا و در شب تولد حضرت عیسی (ع) بود که در مسیر رفتن زید بن علی(ع)به همراه همسرش به شام، وی وضع حمل نمود و زید نیز نوزاد را عیسی نام نهاد.
در این مقاله همچنین آمده است: عیسی بن زید عیسی بن زید درمحرم سال ۱۰۹ قمری به دنیا آمد.لقب او «موتم االشبال» و کنیهاش ابویحیی و ابوالحسین بود.عیسی مردی زاهد و شجاع به شمار میآمد که سراسرعمر او به مبارزه گذشت و در جنگ های علویان، از افسران شجاع به شمار میرفت.عیسی، از برترین اشخاص خاندان خود از نظر علم و تقوا و پرهیزگاری به شمار می رفت. او در مرام و مذهبش، با بصیرت و دانش بود.وی هم چنین از راویان حدیث نیز به شمار می آمد و احادیثی از پدرش زید، امام صادق (ع) ، عبدالله بن محمد، سفیان بن مالک، مالک بن انس و دیگران روایت کرده است.
«موتم الاشبال» یعنی یتیمکننده شیربچگان، این لقبی است که مردم به عیسی داده بودند، زیرا پس از پایان جنگ بصره، به طرف کوفه رفت و بین راه، به شیری درنده برخورد کرد، شیر به او حمله نمود و عیسی این پهلوان دلیر و شجاع علوی، به شیر حملهور شد و شیر را کشت، این شیر، همیشه بین راه، مزاحم مردم میشد. زمانی که مردم این خبر مهم و خوشحالکننده را شنیدند، بر کشنده آن، آفرین گفتند.
پدر شهید فخ درباره عیسی میگوید: در میان ما هیچ کس بهتر از عیسی بن زید نبود.عیسی شجاعت و دانش و تقوا را از پدران خویش به ارث برده بود و محمدبن عبداهلل معروف به نفس زکیه وصیت کرده بود که پس از من، رهبری هوادارانم با برادرم ابراهیم و پس از او عیسی بن زید باشد. چنین نیز شد و سپاه عیسی شکست خورد و پس از شکست، درکوفه و در منزل علی بن صالح بن حی پنهان شد. عیسی بن زید پس از سال ها زندگی مخفیانه، در زمان حکومت مهدی عباسی در کوفه در سال ۱۶۹ قمری در شصت سالگی از دنیا رفت.
انتهای پیام
نظرات