بهلول تکلوی در گفتو گو با ایسنا، اظهار کرد: با تأیید کانون اعلام قبلی در طیور بومی یکی از روستاهای شهرستان گرمی این خطر طیور استان اردبیل را نیز تهدید میکند.
وی چرخش ویروس را عامل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اعلام کرد و گفت: پرندگان مهاجر به عنوان ناقلان مکانیکی خاموشی در منطقه نگرانیها را از شیوع این بیماری افزایش داده که باید کاملا هوشیارانه وارد جنگ با این ویروس شویم.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: اردبیل با داشتن نزدیک به 300 کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان و قرار گرفتن در کریدور پرندگان مهاجر و زمستان گذرانی این پرندگان در تالابها و دریاچهها جز 5 استان پرخطر و دارای ریسک بالا از نظر شیوع این بیماری است.
تکلوی با یادآوری اینکه آرامش فعلی صنعت طیور استان نتیجه اقدامات و تلاشهای شبانهروزی دامپزشکی است، افزود: ما خواستار همافزایی و همکاری بین بخشی دستگاههای متولی و مرتبط با حوزه سلامت و امنیت غذایی استان هستیم که تصمیمگیران ارشد استان باید در راستای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با هدف صیانت از سرمایههای ملی در بخش صنعت طیور و جلوگیری از بروز بحران وارد عمل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: هشدارها و توصیههای بهداشتی در قالب اطلاعیههای متعدد اعلام شده و در کنار آن برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی با صاحبان مزارع پرورش مرغ صنعتی و روستایی را نیز شاهد بودیم.
تکلوی اضافه کرد: از عموم پرورشدهندگان طیور صنعتی، بومی و روستایی انتظار میرود با همکاری تنگاتنگ و شبانهروزی با دامپزشکی هرگونه تلفات غیرعادی، غیرمتعارف و کاهش مصرف آب و دان و کاهش تولید در واحدهای پرورش را در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز دامپزشکی گزارش کنند.
وی محصور کردن طیور بومی، سنتی و جلوگیری از تماس با پرندگان مهاجر را از عوامل جلوگیری از ابتلا به این ویروس اعلام کرد و ادامه داد: با ساماندهی اکیپهای بیماریاب و تیمهای واکنش سریع دامپزشکی استان، در حال آمادهباش کامل بوده و در حال حاضر با رصد و پایش شبانهروزی هیچ گزارشی مبنی بر بروز این بیماری در استان نداریم.
انتهای پیام
نظرات