خسرو زرهگر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شروع سرماهای معمول زمستانه، گفت: توصیه میشود باغداران به ویژه صاحبان باغهای تازه احداث با استفاده از گونیهای با جنس غیرپلاستیکی که بافت زنده دارند، تنه نهالها را پوشانده و از سرمازدگی آنها جلوگیری کنند.
وی استفاده از گونیهای پلاستیکی برای محافظت باغات میوه در برابر سرما را توصیه نکرد و افزود: این گونیها هیچ تاثیری در جلوگیری از سرمازدگی باغات نداشته و حتی سرمای هوا را تشدید میکنند.
کارشناس هواشناسی کاربردی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: باغدارانی که باغ های هسته دار مثل گیلاس، آلبالو، زردآلو، شلیل و دیگر باغات هم خانواده این باغات را دارند، باید تاج درختان میوه را با در نظر گرفتن منافذی برای تهویه هوا نایلون پیچ کنند.
زره گر با اشاره به زیر صفر رفتن دمای هوا در شبهای زمستانی، گفت: باغداران در شرایطی که دمای هوا به زیر هشت درجه سانتیگراد و یا پایین تر برود، می توانند با استفاده از بخاری پلار یا سوزاندن کاه و کلش از سرمازدگی باغات خود جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: با توجه به دانسیته بالای کاه و کلش، گرمای تولیدی حاصل از سوختن آنها در سطح باغ باقیمانده و می تواند در حفاظت از باغات در برابر سرما موثر باشد.
زره گر با اشاره به اینکه سوزاندن لاستیک در باغات برای تعدیل دمای هوا توصیه نمیشود، تاکید کرد: سوزاندن لاستیک در باغات برای جلوگیری از سرمازدگی از نظر علمی مردود است، به این دلیل که دانسیته دود ناشی از سوختن لاستیک پایین بوده و دود ناشی از آن به سرعت بالا رفته و در فضای باغ نمیماند.
زره گر ادامه: باغدارانی که امکان محلول پاشی اراضی خود را داشته باشند، می توانند با استفاده از محلول های حاوی پتاسیم مقاومت باغات خود را در برابر سرمازدگی بالا ببرند.
انتهای پیام
نظرات