حسام الدین کرجی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به شرایط متفاوت کوهنوردی در روزهای زمستانی، اظهارکرد: باتوجه به بارش برف و باران، برودت هوا و افت دما در این فصل، کوهنوردی می تواند خطراتی را برای افراد به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین خطراتی که در این فصل کوهنوردان را تهدید می کند، ریزش بهمن در کوه است که این پدیده معمولا تابع هیچ قانونی نیست و هر آن ممکن است اتفاق بیفتد.
مسئول کمیته فنی هیات کوهنوردی کرمانشاه با بیان اینکه شیب های 35 تا 45 درجه مستعدترین و خطرناک ترین شیب برای وقوع بهمن در کوهستان است، عنوان کرد: با این حال گاها در شیب های کمتر هم وقوع بهمن را داشته ایم.
وی تصریح کرد: نشستن برف روی یخبندان و یخبندان پس از بارش برف احتمال وقوع بهمن را در کوهستان بالاتر می برد، اما اگر پس از بارش برف هوا گرم باشد و آفتاب بتابد، به دلیل ذوب شدن لایه های بالایی برف، لایه های پایین پایدارتر می شود و احتمال بهمن کمتر است.
کرجی در ادامه افزود: معمولا در جبهه های جنوبی کوهستان که آفتابگیر است، احتمال وقوع بهمن پایین است، برای همین کوهنوردان می توانند 72 ساعت پس از بارش برف برای کوهنوردی در این مناطق اقدام کنند، اما در جبهه های شمالی که آفتابگیر نیست، نباید تا یک هفته بعد از بارش برف به این مناطق رفت.
وی ادامه داد: علاوه بر بهمن، گاها شاهد رعد و برق همراه با بارش های باران در این فصل هستیم که این مسئله هم می تواند برای کوهنوردان خطر جدی داشته باشد.
مسئول کمیته فنی هیات کوهنوردی کرمانشاه تصریح کرد: استفاده از گوشی همراه و نیز همراه داشتن وسایل فلزی در ارتفاعات در زمان صاعقه بسیار خطرناک است.
وی در ادامه با تاکید براینکه کوهنوردان دراین فصل نباید به تنهایی برای رفتن به کوه اقدام کنند، عنوان کرد: در این فصل خطر حمله حیوانات وحشی همچون خرس و گرگ در کوهستان وجود دارد، بنابراین به تنهایی به کوهستان رفتن در این فصل از سال کار بسیار خطرناکی است.
کرجی با بیان اینکه کوهنوردان در این فصل باید با تجهیزات مناسب و کافی به کوه بروند، عنوان کرد: گذراندن دوره های آموزشی لازم و نیز آشنا بودن با نحوه استفاده از تجهیزات می تواند به کوهنوردان کمک کند.
انتهای پیام
نظرات