سید مجتبی موسوی نائینی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت بارشها و تأثیر برآورد سد زایندهرود، اظهار کرد: مجموع بارشها طی چند روز گذشته در ایستگاه چلگرد، ۲۰۶ میلیمتر بود و مجموع بارشها در سال آبی جاری به ۳۳۹ میلیمتر رسید.
وی افزود: میزان بارشها در مدت مشابه سال گذشته ۳۷۷ میلیمتر بود و میانگین بلند مدت آن ۴۰۸ میلیمتر بود.
مدیر سد زایندهرود گفت: پیش از این اختلاف بارشها با میانگین درازمدت بیشتر از این بود و اکنون ۲۵ درصد از متوسط بارش یک سال زراعی در کوهرنگ در این مدت ثبت شده و ۷۵ درصد دیگر آن باقی مانده است. در حالی که بهصورت میانگین ۳۰ درصد از بارشها تا این زمان باید دریافت میشد.
وی تأکید کرد: میزان بارشها نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۱۷ درصد کاهش داشته است.
موسوی نائینی با اشاره به اینکه هنوز این میزان بارشها اثر خود را بر ورودی سد زایندهرود در روز گذشته نشان داده است، گفت: این بارشها در این حوضه که با خشکی ممتد روبرو بوده به سختی تأثیر خود را نشان میدهد و به همین دلیل انتظار تغییر شدید در شرایط سد حداقل در کوتاه مدت نداریم.
وی گفت: بارشهای کوهرنگ طی چند روز گذشته برف و باران بوده، اما میزان برف چشمگیر نبوده است و با توجه به گرم بودن جبهه بارش عمده بارشها بهصورت باران و بخش کمی از آن بهصورت برف و با ضخامت کم در ارتفاعات بوده است.
مدیر سد زایندهرود به آخرین وضعیت سد زایندهرود اشاره کرد و افزود: امروز چهارشنبه اول دیماه ذخیره سد زایندهرود، ۱۶۴ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم خروجی سد زایندهرود از ابتدای سال آبی ۱۲۵ و حجم ورودی سد در این مدت ۶۳ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ درصد سد زایندهرود ذخیره آب دارد، گفت: با وجود بارشهای اخیر ۸۷ درصد سد زایندهرود خالی است.
موسوی درباره نگرانیها برای تأمین آب شرب و زمان بازگشایی سد زایندهرود برای تحویل آب به کشاورزان، گفت: هنوز برای بازگشایی سد زایندهرود برای تحویل آب به کشاورزان نمیتوان زمان دقیقی را مشخص کرد و این موضوع در جلسات با ذینفعان و ریاست حوضه تصمیمگیری میشود و با بارشهای اخیر نگرانیها برای تأمین آب شرب تا حدودی برطرف شده است.
موسوی افزود: به دلیل کاهش ذخیره سد زایندهرود، میزان خروجی سد تا حد ممکن کاهش داشته است.
انتهای پیام
نظرات