• سه‌شنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400093023558
  • خبرنگار : 71662

رییس سازمان هواشناسی:

بارش در کشور ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال است

بارش در کشور ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال است

رییس سازمان هواشناسی درباره صحت اطلاعات هواشناسی در سطح بین المللی گفت: داده های هواشناسی کاملا استاندارد هستند چرا که با جان مردم ارتباط دارد.

به گزارش ایسنا، سحرتاج بخش در نشست خبری پنجمین نمایشگاه حمل و نقل،لجستیک و صنایع وابسته که امروز در مصلای تهران برگزار شد، اظهار کرد: دانش هواشناسی یک دانش میان رشته‌ای است. در واقع سرمایه‌های عمومی و ملی کشورها مثل آب، خاک و دریا به تمام حوزه‌ها می‌توانند سرویس دهند و تمام جهان با آن‌ها در ارتباط هستند و مربوط به یک بخش نمی شوند.

رییس سازمان هواشناسی در ادامه گفت: اقلیم اساسا خودش بی‌نظم است و تغییرات اقلیمی رخ داده به این بی‌نظمی افزوده است بنابراین بحران‌ها و مخاطرات جوی می‌تواند اثرات گسترده‌ای بر جهان بگذارد.

تاج‌بخش درباره تاثیر تغییرات اقلیمی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی تاثیرات منفی از قبیل افسردگی و...دارد و اگر بتوانیم این تغییرات را مدیریت کنیم می توانیم از بروز این مخاطرات نیز پیشگیری کنیم.

وی ادامه داد: هواشناسی‌های جهانی از شش فرایند برخوردار هستند اما سازمان بین المللی هواشناسی توصیه‌ می‌کند که دو کار را جدی انجام دهد یعنی پایش جو و مدیریت هواشناسی را خودشان انجام دهند.

تاج بخش اضافه کرد: امروزه استفاده از مدل‌های پیش‌پینی عددی بسیار متداول است و وجه تمایز سازمان‌های هواشناسی در این است که نیروهای انسانی را توانمند می‌سازد. اگر نظر کارشناس و متخصص روی این پیش‌بینی‌ها نباشد، چندان صحیح نیست.

وی افزود: این دانش بسیار بسیار مهم است چون از عامه مردم گرفته تا متخصصان صنعت، بهداشت و ورزش، مدیریت آب و کشاورزی اصل و اساس کارهایشان اهمیت دادن به شرایط جوی و اقلیمی است و همه به آن توجه دارند و توجه بر این حوزه ارزش افزوده آن است.

رییس سازمان هواشناسی در ادامه گفت: دو نکته قابل توجه است که اقدامات در این زمینه زمان‌بر است. این گونه نیست که بحران جوی وقتی اتفاق می افتد، در لحظه بتوان آن را حل کرد و زمان بر است ولی در زمینه آب جلوی ضرر را از هر کجا که بگیریم، منفعت است.

وی درباره صحت اطلاعات و داده های هواشناسی در سطح بین المللی اظهار کرد: ما در یک شبکه بین‌المللی داده، اطلاعاتمان را به اشتراک می‌گذاریم و اگر استاندارد نباشند، داده‌ها حذف می‌شوند.تقریبا داده‌ها و اطلاعاتی که ما تولید می کنیم استاندارد هستند چرا که با جان مردم ارتباط دارد.

تاجبخش تصریح کرد: مسئله سیلاب‌ها و مخاطرات جوی فقط یک رشته‌اش در دست ما است و آن پیش‌بینی بارندگی‌هاست.

وی افزود: زیرساخت خیلی مهم است. سال گذشته در قم یک باران آمد و آب تمام جاده قم را پر کرد، این ربطی به هواشناسی ندارد و به حوزه مدیریت آب و اراضی شهری مربوط است.

رییس سازمان هواشناسی در مورد وظایف این سازمان در قانون هوای پاک گفت: در قانون هوای پاک حداقل ۱۲ سازمان کشور دخالت دارند.سازمان هواشناسی در این قانون سه چهار  وظیفه بیشتر ندارد که مهم ترین آن پیش‌بینی الودگی است که محیط زیست داده‌های سیاهه انتشار  را تولید و در اختیار سازمان هواشناسی قرار  می‌دهد تا با مدل‌های مرتبط آلودگی و هواشناسی تطبیق دهد.

وی درباره میزان تاثیر  سوخت‌ها بر آلودگی هوا اظهار کرد: بر اساس نقل قول‌ها منابع متحرک آلاینده‌های بیشتری نسبت به منابع ساکن دارند و از آن جایی که منابع متحرک الودگی بیشتری تولید می‌کنند، تاثیر بیشتری بر آلودگی هوا می گذارند.

تاج‌بخش درباره خشکسالی و جبران کمبود آب به کمک بارندگی‌های  پاییز و زمستان گفت: مسئله خشکسالی یک پدیده خزنده و چند وجهی است مثل خشکسالی هواشناسی و خشکسالی کشاورزی.

وی افزود: حوزه آب به دو حوزه آب‌های سطحی و آب‌های زیرسطحی تقسیم می‌شود. خشکسالی همیشه در کشور بوده است و اگر ۱۰ سال دیگر هم باران ببارد، چون به میزان بالایی بهره برداری کرده‌ایم، نمی‌توانیم آب‌ها را جمع کنیم. درباره خشکسالی هواشناسی ما به لحاظ بارندگی در حدود۴۰ درصد زیر حد نرمال هستیم و اگر توسط بارندگی‌های زمستان این ۴۰درصد تامین شود، باز هم ما دچار خشکسالی کشاورزی هستیم.

تاجبخش تصریح کرد:از همین الان هم دیر نیست ابتکارهای بسیاری است تا بتوانیم آب را در این سرزمین مدیریت کنیم.

وی درباره اپلیکیشن نوظهورشاهد هوا گفت: پدیده‌های هواشناسی در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد. از این جهت اپلیکشن‌هایی در دنیا تولید شده که ما هم از روی آن‌ها نمونه برداری کردیم تا مردم پدیده‌های جوی که در اطرافشان اتفاق می‌افتد و خارج از ایستگاه‌های هواشناسی است را در این اپلیکیشن ثبت کنند. ما نیز فرض می‌کنیم که این اطلاعات صحیح و مستند است و به این شیوه شاهد اتفاقات جوی اطراف خود باشیم. درضمن،این اپلیکشن در زنجان ساخته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha