حسن عباس نژاد با حضور در محل سرشماری منطقه ارسباران با اشاره بر ضرورت سرشماری حیاتوحش برای انجام تحلیلهای کیفی و کمی از وضعیت زیستگاههای استان اظهار کرد: مقایسه میانگین جمعیت حیاتوحش هدف در دورههای بلندمدت و کوتاهمدت کارشناسان محیط زیست را از چالشها و ظرفیتهای زیستگاههای حیاتوحش آگاه میکند.
وی، هدف اصلی از سرشماری حیات وحش را دستیابی به آمار دقیق تعداد گونه، ترکیب جمعیتی، بررسی تغییرات احتمالی در کانونهای جمعیتی و اثر متقابل زیستگاه بر حیاتوحش برشمرد.
عباس نژاد با اشاره به انجام سرشماری حیاتوحش مناطق مذکور در مدت سه شبانهروز گفت: تعداد ۱۲ اکیپ عملیاتی شامل یک کارشناس و دونفر محیطبان در سه محور «دارآغزی»، «آنزا» و «وینق» نسبت به سرشماری گونههای «کل» و «بز» به عنوان حیاتوحش هدف و سایر پستانداران بزرگ جثه ( خرس، پلنگ،گرگ، روباه، گربه وحشی، شغال، خرگوش، و...) مورد مشاهده اقدام خواهند کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی، روش سرشماری را پیمایشی و با استفاده از دستگاه GPS در مسیرهای تثبیت شده عنوان و بیان کرد: آمار هر مسیر با آمار مسیر سالهای قبل مقایسه شده و علل و عوامل تغییرات جمعیتی در هر مسیر مورد تحلیل قرار میگیرد.
عباس نژاد بیان کرد: منطقه حفاظت شده ارسباران با وسعت ۸۶ هزار و ۴۳۷ هکتار در شهرستانهای کلیبر و خداآفرین قرار داشته و از سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه ممنوعه شکار و در سال ۱۳۵۲ به عنوان منطقه حفاظت شده ارسباران و از سال ۱۳۵۵ به عنوان ذخیرگاه زیستکره تحت مدیریت قرار گرفته است و بخش مرکزی آن با وسعت ۹ هزار هکتار در سال ۹۱ به پارک ملی ارتقاء یافته است.
وی اضافه کرد: منطقه حفاظت شده ارسباران دارای تنوع گونههای گیاهی،جانوری و زیستگاههای جنگلی منحصر بهفرد بوده و در حدود یکهزار و ۷۳ گونه گیاهی،۳۲۰ گونه جانوری، ۲۱۵ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، پنج گونه دوزیست، ۴۸ گونه پستاندار و ۱۷ گونه ماهی در آن وجود دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، عباس نژاد مناطق حفاظت شده، ارسباران، سهند،کاغذکنان و پناهگاه حیاتوحش کیامکی، پارک ملی ارسباران و کنتال را مناطق هدف سرشماری حیاتوحش آذربایجانشرقی در سالجاری معرفی کرد.
انتهای پیام
نظرات