جواد قناعت، امروز یکشنبه ۲۸ آذر در پنجمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال جاری خاطرنشان کرد: این که مدیران چقدر می توانند در جذب اعتبارات از وزارتخانه ها و سازمان ها در مرکز موفق باشند، از ملاک های ارزیابی است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: موضوع جذب اعتبارات ملی برای استانی مثل خراسان جنوبی که کم برخوردار است و در برخی شاخص ها در رتبههای آخر قرار دارد، بسیار حائز اهمیت می باشد.
به گفته وی؛ تعلل مدیران در زمینه جذب اعتبارات، با وجود عقب ماندگی هایی که در استان وجود دارد، قابل بخشش و تخفیف نیست.
استاندار با اشاره به این که در دوره جدید، مدیر نشسته یا بدون تحرک جایگاهی ندارد، گفت: ما باید نهایت تلاش خود را در رفع مشکلات استان به کار بگیریم.
قناعت، شورای برنامه ریزی را فضای رقابت مدیران در جذب اعتبارات خواند و تصریح کرد: بیش از آن چه در این شورا برای سهم دستگاه ها از اعتبارات دغدغه دارید، صد چندان باید در مرکز کشور رقم بخورد.
وی با اشاره به شعار عدالت محوری دولت، متذکر شد: انتظار ما از دستگاههای اجرایی این است که در توزیع اعتبارات در شهرستان ها عدالت محوری را مدنظر داشته باشند.
به گفته وی؛ توزیع اعتبارات باید برمبنای شاخص های احصا شده در شهرستان ها صورت گیرد.
استاندار با تأکید بر تکلیف مدیران در جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات، خاطرنشان کرد: عدم جذب کمتر از ۸۰ درصد اعتبارات تا پایان سال ۱۴۰۰، جابه جایی اعتبارات به دیگر دستگاه ها را به همراه خواهد داشت.
قناعت ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی مکلف است با رصد شرایط، اخطارهای لازم را به مدیران بدهد و در صورت ناتوانی در جذب این اعتبارات، نسبت به جابه جایی تخصیص ها اقدام کند.
وی با بیان این که استان های زرنگ، خلق منابع می کنند، گفت: به منابعی که به ما اختصاص می دهند، نباید اکتفا کنیم، لذا مدیران پویا و زرنگ کسانی هستند که در خلق منابع موفق تر عمل کنند.
به گفته وی؛ ظرفیت ماده ۵۶ یکی از فرصتهای خلق اعتبار است و در این زمینه می توان از تجربیات اداره کل راه و شهر سازی در تأمین اعتبارات راه آهن استفاده کرد.
استاندار، تلاش مدیران برای جذب اعتبارات سفر رئیس جمهور و تحقق مصوبات بعد از ابلاغ آنها را الزامی خواند و گفت: این سفر ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ۲۸۵ طرح را برای استان به همراه داشت که در بازه زمانی سه ساله محقق شود.
قناعت ادامه داد: جذب سرمایه گذار از موضوعات کلیدی و بسیار مهم استان است، لذا مدیران باید با تأمین زیرساخت های لازم، زمینه تحقق این موضوع فراهم کنند.
وی تأکید کرد: در شرایط فعلی هیچ چیزی مهمتر از سرمایه گذاری نداریم و هرگونه کوتاهی و تعلل در این خصوص قابل قبول نیست.
به گفته وی؛ تأمین اعتبارات خارج از چارچوب برای جذب سرمایه گذار از مسایل کلیدی است.
استاندار بر تکمیل پروژه های نیمه تمام تأکید کرد و گفت: زمان بر شدن روند اجرای پروژه ها، حلاوت بهره مندی از آنها را از بین برده لذا باید با برنامه ریزی برای تکمیل آنها اقدام کنیم.
قناعت افزود: تمام هم و غم مدیران باید برای تکمیل پروژه های نیمه تمام باشد.
وی با اشاره به تفاوت رویکردها در بودجه ۱۴۰۱ به نسبت ۱۴۰۰، تصریح کرد: بر اساس نامه ای که ابلاغ شده، همه دستگاه ها مکلفند از سیاست های دولت در لایحه بودجه دفاع کنند؛ دستگاه ها باید نسبت به جذب سریع اعتبارات اقدام نمایند و این موضوع را به ماه های پایانی سال موکول نکنند.
حسین موهبتی، سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۰ یکسری اعتباراتی برای اشتغال، توسعه و کارآفرینی در استانها با اولویت نرخ بیکاری بالاتر در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومان برای تمام کشور است، افزود: از این اعتبار یک هزار میلیارد تومان ضمانت اشتغال محرومان برای مددجویان کمیته امداد است.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: از این اعتبار ۷۰ درصد متعلق به بهزیستی است که ۳۰ درصد تخصیص داده شده است.
موهبتی بیان کرد: منابع از طریق سپرده گذاری در بانکها با اولویت بانک کارآفرینی امید به منظور اشتغال، توسعه و کارآفرینی تخصیص خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این ۳۲ هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها خواهد بود، اظهار کرد: ۱۲ هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: به دستگاه های اجرایی این اختیار داده شده که با بانکها وارد تعامل شوند.
موهبتی افزود: نرخ سود ۸ تا ۱۲ درصد شناور خواهد بود و این اعتبار شامل کسب و کارهای خانگی، واحدهای تولیدی کوچک، بزرگ، پیشران، شرکت های دانش بنیان و ...
میشود.
وی سهم خراسان جنوبی از ۳۲ هزار میلیارد تومان را ۲.۸ یعنی ۸۹۶ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: روند واگذاری تسهیلات پس از ثبتنام در سامانه و بررسی توسط اداره کل اقتصاد و دارائی استان و دستگاه اجرایی مربوطه خواهد بود.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: پیشنهاد شده کمیته نظارت بر پرداخت و دریافت تسهیلات و راستی آزمایی در استانداری تشکیل شود.
مصطفی بهی، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات خراسان جنوبی نیز در این جلسه خواستار اختصاص درصدی از این اعتبارات به حوزه ICT شد و افزود: با هوشمند سازی بسیاری از پروژهها، میتوان به بخش ICT و اشتغالی که در پی خواهد داشت توجه کرد.
غلامرضا قوسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه سهم منابع بانکی استان را کم دانست و بیان کرد: اگر سهم منابع بانکی استان بیشتر در نظر گرفته شود خوب است.
وی افزود: بانکها نیز باید به دنبال خلق منابع باشند تا بتوانند اعتبارات را جذب کنند.
وحید داعی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در این جلسه به چهار دستور کار امور زیربنایی استان اشاره کرد و گفت: تغییر کاربری درمانی زمین بیمارستان ۶۴ تختخوابی حاجی آباد زیرکوه در ۶ هکتار، تغییر کاربری زمین دولتی در دیهوک طبس برای دادگستری، احداث بازار خودرو در بیرجند در مجاورت جاده شکراب توسط بنیاد زائر و طرح هادی شهر آبیز از جمله دستور کارهایی است که نیاز به رای و در صورت امکان تصویب دارد که هر چهار دستور کار در این جلسه به تصویب رسید.
انتهای پیام
نظرات