به گزارش ایسنا، به نقل از النشره، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در هنگام ورود به بیروت گفت: زمانی که کمیسیونر عالی امور پناهندگان بودم چندین بار به لبنان سفر کردم و در آن زمان همبستگی ملت لبنان با تعداد زیادی از آوارگان را لمس کردم. به نظرم وقتش رسیده همه ما در جهان با ملت لبنان اعلام همبستگی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تنها برای نشان دادن همبستگی با ملت لبنان به این کشور سفر کردم.
این در حالی است که عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان و امال مدللی، فرستاده دائم لبنان به سازمان ملل از او استقبال کردند.
دبیرکل سازمان ملل بعد از آن در کنفرانس خبری با میشل عون، رئیسجمهوری لبنان اشاره کرد: من بسیار خرسندم که به لبنان بازگشتهام. دیدار موفقی با عون داشتم، سازمان ملل و جامعه جهانی از حسن میزبانی لبنان از آوارگان به دلیل درگیری در سوریه تشکر میکند.
وی خاطرنشان کرد: مساله آوارگان و سخاوتمندی لبنانیها در این باره بهای سنگینی برای اقتصاد لبنان و جامعه جهانی داشته است. اعتقاد دارم جامعه جهانی به اندازه کافی از لبنان حمایت نکرده است. همچنین از اردن و دیگر کشورهایی که مرزهای خود و قلبهایشان را به روی آوارگان باز کردهاند در حالی که کشورهای ثروتمند درهای خود را به روی آنها بستند، تشکر میکنم.
دبیرکل سازمان ملل اظهار کرد: به عون گفتم برای این به لبنان آمدهام که بگویم سازمان ملل با ملت لبنان همبستگی دارد. من از سیاستمداران این کشور میخواهم با هم برای حل بحران تلاش کنند، جامعه جهانی را به تقویت حمایت از لبنان فرامیخوانم.
او تاکید کرد: انتخابات پارلمانی سال آینده میلادی نقطه عطف خواهد بود، ملت لبنان باید با قدرت در این روند انتخابات شرکت کنند. ادامه حمایت جهانی از ارتش لبنان و موسسات امنیتی آن اساس ثبات کشور است و از تمام اعضا میخواهم این حمایت را ادامه و افزایش دهند.
میشل عون نیز اشاره کرد، بین لبنان و سازمان ملل شراکت عمیقی وجود دارد که ریشه آن به زمان تاسیس این نهاد بازمیگردد. لبنان از پنجاه کشوری است که در تاسیس سازمان ملل در سال ۱۹۴۵ در سان فرانسیسکو مشارکت کرد.
عون افزود: طی بحرانهای عدیدهای که لبنان از سال ۱۹۴۸ با آن روبهرو بود تا به امروز سازمان ملل حامی ثبات لبنان از طریق نیروهای یونیفل در جنوب و شریک توسعه این شکور از طریق سیستمهای فعال در لبنان بود.
رئیسجمهوری لبنان به گوترش تاکید کرد: برای عبور از بحرانها هرچند تدریجی از طریق ایجاد طرح حمایت اقتصادی از طریق صندوق بینالمللی پول و مذاکره با آن و نیز اصلاحات متعدد در زمینه اقتصادی و مالی و اداری تلاش میکنیم.
او افزود: لبنان در بهار آینده شاهد انتخابات پارلمانی خواهد بود که تما اسباب برگزاری شفاف آن فراهم میشود. ما از هر نقش سازمان ملل در نظارت بر انتخابات با هماهنگی مقامات لبنان استقبال میکنیم.
او توضیح داد: با دبیرکل سازمان ملل بحرانهای لبنان و راههای رهایی از آن را بررسی کردیم. به خصوص در زمینه اوضاع اقتصادی و معیشتی رایزنی داشتیم. ما به مساله آوارگان سوری پرداختیم که از ۱۰ سال پیش ادامه داشته است. باید جامعه جهانی تلاش خود را در این باره بکند تا آوارگان به کشورشان بازگردند.
رئیسجمهوری لبنان بر پایبندی لبنان به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و حفظ ثبات موجود در جنوب لبنان و همکاری بین ارتش لبنان و یونیفل تاکید کرد.
او اشاره کرد، تجاوزات اسرائیل ادامه دارند و لبنان به حفظ حاکمیت خود پایبند است. بر حفظ حقوق کامل خود در سرمایهگذاری در منابع طبیعی خود به خصوص میادین نفت و گاز تاکید داریم و آماده ادامه مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل برای ترسیم مرزهای دریایی جنوبی هستیم.
انتهای پیام
نظرات