احمد برآبادی افزود: صابون بیرجندی بهعنوان یکی از تولیدات شاخص استان بهویژه، شهر بیرجند بیش از یک قرن قدمت داشته و پیشکسوتان بیشماری در این عرصه فعالیت داشته و هرکدام تجربه خود را به نسلی منتقل کردهاند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: صابونهای بدون اسیدی که دنبهی گوسفند و سود سوزآور، اصلیترین ترکیباتشان هستند، استفاده از مواد اولیهی کاملاً طبیعی در تولید محصول و خواص درمانی فراگیر آن با کاربرد گیاهان دارویی، چون روناس، سدر و کتیرا به همراه استحکام و دوام صابون بیرجندی، موجب معروفیت آن شده بهگونهای که در چمدان مسافرانی که به بیرجند میآیند حتماً چند قالب صابون بیرجندی قرار داشته و تجربهی خوب استفاده از آن موجب ترغیب خریدهای بعدی این سفیران فرهنگی شده است.
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی گفت: فن و هنر صابونسازی در قدیم بیشتر توسط خانمها اداره میشد و اکثر اساتید نام برده به همراه همسر در کارگاهها به ساخت صابون مشغول بودند.
برآبادی بیان کرد: پخت صابون برای قوام بهتر و بالا رفتن کیفیت بیشتر محلول صابون، حدود ۱۰ ساعت به طول میانجامد و این مدت زمان لازم و کافی برای پخت آرام و نظارت و بررسی مرتب محلول صابون به لحاظ میزان قلیایی بودن و نگهداری PH مطلوب و استاندارد آن را در اختیار استاد صابونپز قرار میدهد.
به گفته وی مزیت دیگر آن، عدم بو گرفتن صابون بیرجندی در سالیان، حتی اگر در داخل محیط سربسته همچون پلاستیک باشد به دلیل استفاده از چربی خالص و بدون اضافات و کیفیت بالای مواد مصرفی است.
انتهای پیام
نظرات