بهزاد باباخانی در آیین گرامیداشت روز صنعت و معدن که امروز (۲۵ آذر) برگزار شد با بیان اینکه کرمانشاه همواره طی نیم قرن اخیر نرخ بیکاری بالاتری از کشور داشته، اظهار کرد: اگرچه شاخص بیکاری استان در این سالها نوساناتی داشته، اما هرگز به میانگین کشور نرسیدیم.
وی ادامه داد: برای اولین بار طی نیم قرن اخیر نرخ بیکاری استان طی چهار سال پیاپی روند نزولی داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بخشی از این روند کاهشی بیکاری را حاصل تلاش بنگاههای تولیدی و اقتصادی دانست.
باباخانی سپس به وضعیت اشتغال غیررسمی در استان و کشور اشاره کرد و با بیان اینکه آمار اشتغال غیررسمی در کشور ۵۸ درصد است، اظهار کرد: در این بخش هم وضعیت ما از کشور پایینتر بوده و درصد اشتغال غیررسمی استان ۶۹ درصد است و در جایگاه ششم کشور قرار داریم.
وی اضافه کرد: از ۵۷۰ هزار نفر آمار اشتغالی که در استان داریم ۴۰۰ هزار مورد آن غیررسمی و ۱۷۰ هزار مورد رسمی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه ۱۲ استانی که بیشترین نرخ اشتغال غیررسمی دارند همگی مرزی و محروم هستند، این موضوع را ناشی از تمرکز گرایی منابع و اعتبارات برای مناطق مرکزی کشور دانست.
باباخانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر استانهایی که صنعتیتر هستند کمترین میزان اشتغال غیررسمی را دارند و این امر نشان میدهد تنها از طریق رونق صنعتی میتوان به اشتغال رسمی رسید.
وی از اقدامات خوبی که طی سالهای اخیر برای کمک به صنعتی شدن استان انجام شده یاد کرد و افزایش درخواست برای گرفتن زمین در شهرکهای صنعتی را گواهی بر این ادعا دانست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه تاکید کرد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده تدوین سند نفت، گاز و پتروشیمی استان است که ۱۵ پروژه در آن تعریف شده است.
به گفته این مسئول، چهار طرح از این تعداد مربوط به صنایع بالادستی و مخازن نفت و گاز و ۹ طرح نیز صنایع پایین دستی و میانی مانند پتروشیمی و پالایشگاه است.
باباخانی افزود: دو طرح نیز در حوزه آموزش فنی و حرفهای است و بر اساس تفاهم نامه بین وزارت نفت و آموزش فنی و حرفهای قرار شده ۲۵۰۰ نفر نیرو برای این طرحها آموزش ببینند.
وی با بیان اینکه در این سند برنامههایی هم برای فرآوری قیرطبیعی و جلوگیری از خام فروشی آن وجود دارد، گفت: این برنامه هم شامل حمایتهای مالی و هم خرید تضمینی است.
انتهای پیام
نظرات