به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، خلیفه احمد، دادستان کل سودان در این حکم مأموریت و صلاحیتهای کمیته حقیقت یاب را در بررسی و تحقیق درباره واقعیتها و ابهامات این رخدادها و نقضهایی که در ۲۵ اکتبر و پس از آن رخ داده و در نتیجه آن چندین شهروند سودانی کشته و زخمی شدهاند، را تعیین کرد.
طبق این تصمیم، طاهر عبدالرحمان، به عنوان رئیس این کمیته تعیین شد.
در سوم دسامبر کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که تعداد کشتهها در جریان اعتراضات از ۲۵ اکتبر به ۴۴ تن افزایش یافته است.
سودان از ۲۵ اکتبر صحنه تظاهرات مردمی علیه اقدامات عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان و رهبر کودتاست که شورای حاکمیت انتقالی و کابینه را منحل، نخست وزیر را بازداشت و حالت فوق العاده اعلام کرد.
با وجودی که البرهان و حمدوک ۲۱ نوامبر توافقنامه سیاسی امضا کردند و وی به سمت خود بازگشت و طبق این توافق مقرر شد یک دولت باکفایت تشکیل و روند دموکراتیک تکمیل شود اما گروه های سیاسی و مدنی این توافق را تلاشی برای مشروعیت بخشی به کودتا میدانند و با آن مخالف هستند. آنها میگویند تا زمان تشکیل کامل یک دولت مدنی به اعتراضات ادامه میدهند.
از سوی دیگر، فولکر بیرتس، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سودان با عبدالله حمدوک، نخست وزیر این کشور دیدار کرد.
بیرتس در جریان این دیدار مجدداً بر حمایت خود و سازمان ملل از بازگشت مسیر سودان به دروازه انتقال دموکراتیک تاکید کرد.
از سوی دیگر کمیته پزشکان سودان امروز (سه شنبه) با صدور بیانیهای اعلام کرد، حدود ۶۲ تن در تظاهرات اخیر در اعتراض به کودتای نظامی زخمی شدهاند.
در این بیانیه همچنین آمده است، تعداد زخمی شدگان در تظاهرات روز دوشنبه به ۶۲ تن رسیده که از میان آنها شش تن از ناحیه سر آسیب دیدهاند و وضعیت زخمی شدگان باثبات است.
در بیانیه مذکور همچنین آمده است، این کمیته در حال تحقیق و بررسی در خصوص هرگونه موارد دیگری است که در مناطق مختلف رخ داده است که در صورت تایید، اعلام خواهد شد.
در همین راستا، انجمن مشاغل سودان خواستار برگزاری تظاهرات میلیونی در ۱۹،۲۵ و ۳۰ دسامبر شد.
در بیانیه این انجمن آمده است: «نه به مذاکره، نه به شراکت و نه به مشروعیت»، قدرت و ثروت برای مردم است و تا زمان محاکمه شخصیتهای نظامی و غیرنظامی و ایجاد اقتدار مردمی برای انجام وظایف با آزادی، صلح و عدالت عقب نشینی نمیکنیم.
انتهای پیام
نظرات