حسن عباس نژاد در نشست سرشماری حیات وحش در منطقه حفاظت شده کنتال گفت: با توجه به ویژگی فناوریهای سنجش از دور و GIS، بسیاری از تهدیدهای حیات وحش قابل شناسایی، پایش و پیشگیری هستند و حفاظت از گونههای در خطر انقراض بصورت دقیقتری قابل پیگیری است.
وی اضافه کرد: به طور کلی سه عامل تهدید آمیز حیات وحش، تخریب زیستگاهها، شکار غیرقانونی و تغییرات اقلیمی هستند که برای مدیریت موضوع، امروزه از فناوریهای نوین مانند پهبادهایی که توانایی تصویر برداری با کیفیت بالای مکانی را دارند و استفاده از دانش فوتوگرامتری، کمیت و کیفیت زیستگاهها و حیات وحش منطقه جانوری پایش میشود.
عباس نژاد افزود: اطلاعات استخراج شده از این روش دانش کافی را از شیوه زندگی گونههای جانوری، منابع غذایی و مسیرهای مهاجرات آنها در اختیار محققین قرار میدهد که در مقایسه با روشهای دیگر اخذ اطلاعات مانند دوربینهای تصویر برداری و دستگاههای GPS این روش اطلاعات جامعتری در اختیار کارشناسان و محیط بانان محیط زیست قرار میدهند.
وی گفت : با استقرار سامانه پایش آنلاین مناطق تحت مدیریت در اداره کل حفاظت محیط زیست استان و پایش مستمر این تصاویر، اطلاعات جامعی از انواع گونههای زیستی منطقه، محل تامین مواد غذایی یا مسیرهای حرکتی و مهاجرتی آنها در دسترس خواهد بود و به دست آوردن این اطلاعات الگوهای اکوسیستم محیط و دادههای آماری با ارزشی را برای محققین و مراکز حفاظتی محیط زیست فراهم میکند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اظهار کرد: امیدوارم اعتبارات کافی برای تجهیز کلیه مناطق استان به سیستم آنلاین پایش در آینده نزدیک فراهم شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجانشرقی، در پایان این نشست صمیمی با حضور مسئولان و کارشناسان استانی از بازنشستگان و پیشکسوتان محیط بان به نحو شایسته تقدیر بعمل آمد.
انتهای پیام
نظرات